Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

16 травня відбувся RNPP Varash Marathon “Забіг під градирнями”. Але про це трішки згодом. Варто почати розповідь про одну ключову особу в цій історії.

В розрізі спілкування з організатором та генеральним директором Рівненської атомної електростанції – Павлишиним Павлом Яремовичем, вразив той факт, як від трансформації внутрішнього стержня однієї людини, може змінитися загальне положення речей у світі, а саме – створення низки спортивних подій у Західній Україні.

З чого все почалось Павло Яремович розповів спеціально для читачів Жорсткої Атлетики:

“Близько шести років потому, я важив приблизно 130 кг. По здоров’ю вже були питання і треба було якось діяти, тому потихеньку почав займатись спортом. Як наслідок: скинув 30 кг. І по сьогодні займаюсь спортом: біг, велосипед, плавання.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Десь 7 років тому вирішив взяти участь у Рівненській велосотці. Моя вага тоді була вже 110 кг, але це не завадило мені подолати 100 км на велосипеді. Після цього заходу приїхав додому у Вараш і вирішив створити щось подібне. І вже 5 років тому, вдалось організувати першу “сотку”. Пізніше, прийшла ідея створити змагання з тріатлону (в нас є де плавати/їхати/бігти) та бігу.

Перший забіг відбувся у 2018. У наступному році вже участь у змаганнях взяли більше людей. У 2020 році ковід вніс свої корективи і марафонські плани ми перенесли на 2021. Ми його і провели в офлайн режимі, з кількістю учасників 280 осіб. І я особисто цього року пробіг півмарафон разом із усіма бігунами.

Приємно за цим спостерігати. Завдяки таким діям, в нас з’явились спортивні клуби. Здоровий спосіб життя все більше популяризується і це не може не тішити. 

На старті ми хотіли показати, що атомна енергетика – це безпечно. Адже у суспільстві є суперечливі думки, але, насправді, тут повітря навіть чистіше, ніж у столиці.

А новоспеченим спортсменам я хочу сказати: “Все у нас в голові! Вік, вага, ще щось – це просто відмовки. Людські можливості не мають меж. Сміливо і наполегливо займайтесь спортом і не бійтесь почати!”

Редакція Жорсткої Атлетики також долучилася до “Забігу під градирнями”, відчула його зсередини, і ми можемо сказати, що все пройшло на досить високому рівні: хороший стартовий пакет, на фініші можна було без обмежень харчуватись/пити (а це важливо, ви ж знаєте;)), багато волонтерів, пункти гідрації та харчування, всюди була швидка допомога, дотримувались протиепідеміологічних правил і вкладались у таймінг.

Взагалі, за цими усіма стартами стоїть Організація молоді профспілки “Рівненської АЕС”. У складі оргкомітету є 5 людей, які і працюють над заходами вцілому.

Голова Організаці молоді Євгеній Бураков, розповів нам про Кубок РАЕС “РАЕС CUP” – це відкрита першість Рівненської АЕС з циклічних видів спорту, який проводиться з 2018 року. До його заліку входять: «Забіг під градирнями»,  «100 ВЕЛОwatt», міжнародний турнір з плавання на відкритій воді «Біле озеро» та триатлон «Energy Sprint Triathlon».

На питання, чи хочуть вони збільшувати кількість змагань, він відповів:

“В майбутньому – так, але зараз ми хочемо створювати змагання не за принципом кількості, а за якістю! Ми – не комерція, все робимо, в основному, на громадських засадах.

Над ідеями створення змагань, ми багато думаємо: десь черпаємо натхнення, на прикладах інших організаторів, десь на своєму досвіді і робимо  свою чітку формулу і стратегію.

Тому наше завдання, в першу чергу, заохочувати людей до спорту і ми докладаємо до цього зусиль” 

Переможці та призери RNPP Varash Marathon “Забіг під градирнями” 2021:
5 км, чоловіки:
1. Роман Бурачинський – 18:53
2. Павло Бас – 19:15
3. Денис Дубінко – 19:36
Жінки:
1. Ольга Ковалевська – 24:01
2. Наталія Приймачук – 24:18
3. Дарія Шевчук – 24:33
10 км, чоловіки:
1. Андрій П’ясецький – 35:36
2. Віталій Петришин – 38:45
3. Юра Зимоглядов – 39:59
Жінки:
1. Світлана Ільченко – 43:09
2. Наталія Бурковська – 46:36
3. Валерія Алабердіна – 46:54
21 км, чоловіки:
1. Сергій Оксенюк – 1:14:03
2. Дмитро Лупина – 1:14:42
3. Вячеслав Оголенко – 1:19:27
Жінки:
1. Оксана Оксенюк – 1:28:08
2. Юлія Симонович – 1:48:21
3. Анастасія Левчик – 1:56:03
42 км чоловіки:
1. Микола Богданець, 3:00:54
2. Роман Корховий, 3:03:12
3. Сергій Королік, 3:08:49
Жінки:
1. Наталія Харечко, 3:54:39
2. Ірина Григоренко, 4:32:06
Естафета:
1. EnergoAtomRun
2. РАЕС team
3. Казала мама, що я красівий

Фото: Канкров Ілля