Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

‎15 травня в Румунії, у місті Кимпулунг-Молдовенеск відбувся чемпіонат Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій (ABAF) з гірського бігу.

Участь у ньому взяла українська команда у складі: Попова Сергія, Ченікала Олександра, Добранського Богдана, Тарасової Юлії, Китиці Олени та Захарової Поліни.


Учасники подолали 11 кілометрів з майже 1 тис. набору висоти.

3 командне місце серед чоловіків посіли українці! Вітаємо!*

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Один із бронзових призерів цих змагань Попов Сергій (який вже встиг взяти участь у чемпіонаті АБАФ та до останнього відстояти WFL), розказав про нюанси чемпіонату читачам Жорсткої Атлетики:

«Після Wings for life зробив кілька легких тренувань, в цілому почувався нормально. За відчуттями, готовий був бігти на хороший результат. Що підкосило, так це складна дорога і відсутність часу на відпочинок перед стартом. Це оргпитання, які потрібно врахувати на майбутнє на рівні Федерації.
Просто я ще виконував обов’язки офіційного представника, що забрало теж енергії і нервів.

Трасу я б оцінив як ідеальну, з точки зору гірського бігу. На майже 11 км – близько 1 тисячі метрів набору. При цьому, дуже довгий і дуже крутий підйом і такий самий спуск. Відверто кажучи, ми не були до такого готові і ми не знали заздалегідь до чого готуватися. В результаті можу сказати, що наша команда вцілому дуже добре виступила – боролися з суперниками, у яких були явні переваги (як мінімум, інші команди прибули на місце на добу раніше нас).

Через затримку з підготовкою всіх документів, ми виїхали занадто пізно і прибули на місце вже до вечора, перед днем ​​старту. Їхати довелося вночі і без сну. При отриманні стартових пакетів виявилося, що організатори допустили помилку (не було на мене номера) і це довелося вирішувати. Наш готель виявилася дуже далеко від старту (на відміну від інших команд).»

Серед жінок, ситуація вийшла дещо інакшою: Тарасові Юлія та Захарова Поліна – фінішували, що не скажеш про Олену Китицю. Спорт – це штука непередбачувана, тому про те, «що ж пішло не так», розказала нам сама Олена:

«Я не фінішувала, біг зовсім не так склався, як я планувала. Зараз вже все добре. Після 3 км я зрозуміла, що біг пішов “коту під хвіст”. Там почався дуже крутий спуск, де дуже багато каміння і коріння, тебе несе і ти не знаєш, за що вхопитись, аби не впасти, ноги несуть, а голова розуміє: якийсь неправильний крок і ти падаєш… Шкода, але це є досвід у горах, я неочікувала, що буде великий перепад висоти. Як то кажуть: далі буде… Не хотілося травмуватись і провалити весь змагальний сезон.

Щодо майбутніх стартів, то планую ще побігти чемпіонат вгору-вниз, сподіваюсь на те, що в мене все складеться. Основним стартом буде чемпіонат України на доріжці.»

*офіційні результати додамо трошки згодом

Фото: ФБ Сергія Попова