Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

9 травня на ВДНГ вже вшосте у Києві  відбувся благодійний забіг Wings for Life World Run

В цьому забігу можна взяти участь із будь-якої точки землі. Необхідно лише мати додаток на сматфоні та оплатити стартовий внесок – 10 євро. І все – ти учасник забігу.

Головна його мета – на кошти виручені за пробіг, шукати методи лікування травм спинного мозку. І, звісно, пробігти за тих, хто бігти не може.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

По всьому світу старт було дано о 14:00. За правилами, віртуальний автомобіль-фініш має наздогнати кожного учасника і починає рухатись рівно через 30 хв після старту зі швидкістю 14 км/год і поступово набирає швидкість, поки не «зловить» останнього бігуна.

Серед київських бігунів, “останніми” автомобіль серед жінок наздогнав ультрамарафонку, новоспечену маму Олену Шевченко на позначці 37.74 км, а серед чоловіків – трейлраннера Сергія Попова на 51.46 км (до речі, Сергій нещодавно біг марафон в рамках чемпіонату АБАФ).

“Чоловік з донечкою весь час були на дистанції та підтримували. Перший раз брала участь у такій події, вирувала душевна атмосфера. Вийшов гарний старт заради людей, які не можуть бігти, але всеодно біжать! Це дуже сильно! Так що в нас, хто може бігти – просто немає проблем. Якщо тобі важко, подумай про тих, хто не може бігти.
За мої останні 6 місяців – це була найдовша дистанція. За тренувальним планом сьогодні була довга пробіжка, так і склалось із цим стартом. І результатом я задоволена, так як хотіла пробігти по 4.40 за 1 км, але вийшло навіть швидше по 4.38/км. Так що маленька дитина не проблема. Навіть якщо спите мало, головне бажання.”
– поділилась враженнями ультрамарафонка Олена Шевченко.

І, звісно, Сергій Попов теж має що розповісти:

“Після марафону АБАФ кілька днів провів бігаючи по горах. Тому до Wings for life підійшов втомлений більше від гір, ніж від марафону. Тим більше, що марафон через судоми, пробіг не з тим результатом, на який розраховував. Заздалегідь бігти не планував, тільки в суботу зареєструвався (після ще одного “гірського” тренування). Про перемогу не думав. Хотів зробити “довгу” спокійно і в хорошій компанії, потренувати харчування. Але все-таки атмосфера змагань робить своє – вийшов на 4 хв/км і вже не хотів скидати, поки не пробіг позначку в 50км. Задоволений і своїм результатом, і організацією – було класно, та ще й з глобальною метою. Радий був бути частиною цього свята.”

У глобальному рейтингу вже котре, серед жінок першість займає Ніна Заріна, де автомобіль наздогнав її на позначці 61.1 км, а серед чоловіків найшвидшим став Арон Андерсон із результатом 66.8 км.

У забігу взяли участь:

  • 184 236 учасників;
  • 195 націй;
  • Зібрано 4,1 мільйонів євро на дослідження пошкодження хребта;
  • 9,034,954 кілометри всього подолано з 2014 року.

Організатори благодійного проєкту Wings for Life World Run анонсують старт наступного року, який відбудеться 8 травня 2022 року. Тож? якщо ви пропустили цей рік, то наступного, ще зможете взяти в ньому участь.

Фото: facebook.com/RedBull