Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Вже такий нашумівший, облюблений трейлраннерами гірський забіг “Гуцул трейл” не перестає дивувати! Відбувся він 3-4 квітня на Заході України, а саме в Чернівецькій області.

Одним із основних туристичних населенних пунктів району та центром зеленого туризму Буковини є Виженка, і звісно, бігуни протоптали там чимале коло своїми ногами: дистація з набором висоти 1081 м, протяжністю 22,8 км.
Тож зараз мова йтиме суто про цю дистанцію (про основну дистанцію “Соколине Око” можете почитати тут).

До речі, зацініть цей атмосферний старт, і “Червону руту” у виконанні учасників:

Що ж ми не будемо вигадувати велосипед, щось описувати, давайте дізнаємось з перших вуст, що учасники розкажуть нам про забіг.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Переможниця серед жінок Анна Маноха досить емоційно описала свої враження у соцмережі Facebook:

“Це було щось неймовірне. В суботу ми бачили всі 4 пори року  таке буває тільки в горах,  тому я і бігаю трейл.
В списках на 21 км я вже бачила  Софію Порохнавець, і думаю: звісно вона перша, я ще не можу її догнати, але то нічого головне не бігти за нею спочатку, бо накриється все. Так і зробила, всю дорогу бігла другою знаючи, що вона попереду і це тішило. Але на 7 км мені почали на п’яти наступати дві дівчинки, тому прийшлось не сильно насолоджуватися краєвидами, а все таки бігти.

Їдучи на змагання, завжди чекаю на них спусків, от просто завжди, технічних, затяжних, довгих, я так люблю літати, це найбільше що я люблю в трейлі.
Я про це можу говорити декілька годин і ні разу не повторитися, це треба пережити там в своєму “глибокому колодязі” душі, який наповнюється щосекунди тим незвідано примхливим і водночас дуже вибагливим коханням, коханням до гір.

Траса дуже сподобалась!
Погода була вражуючою! Якщо коротко, то в суботу вибігли літом, потрапили під дощ у весну, піднялися на гору пішов сніг, якого зверху було в деяких місцях по дупцю, і спустилися в сіру осінь.
На наступний день була просто зима, йшов сніг, але поки всі добігли почалось літо і сніг розтав.
Хочу подякувати своєму тренерові Юрий Клим  за підготовку, тільки спільна робота може принести такий результат. Готуємося до сезону далі.
«Твоя Пригода» , цього разу ви перевершили все, то було неймовірно! Дякую”.

Серед чоловіків, першим прибіг Бабій Олексій, який теж не скупий емоціями, поділився враженнями із Жорсткою Атлетикою:

“Гори, то завжди пригоди, а Гуцул трейл – це подвійні пригоди. По трасі було все, що любить кожен трейлраннер: тут тобі підйоми з болотом і швидкісні спуки, чудові краєвиди на вершині та холодні води Карпат, навіть вдалось вмитися трохи.

Конкурентів своїх вже знав в обличчя, тому розумів, що гонка легкою не буде, це підтвердилось. Відпрацювати довелося від старту і до фінішу.

Стосовно своєї підготовки, дякую тренеру Поліні Захаровій, звісно не все гладко дається, але ми працюємо над цим і свій прогрес я бачу після кожного старту.

Дякую організаторам за чудовий захід і вже чекаю наступного!”

Переможці жінки:

    1. Маноха Анна -2:36.45 год;
    2. Порохнавець Софія – 2:37.42 год;
    3. Підгорна Тетяна – 2:39.23 год.

Чоловіки:

    1. Бабій Олексій – 2:02.45 год;
    2. Ханас Володимир – 02:07.10 год;
    3. Ченікало Олександр – 02:09.17 год.