Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Зазвичай, слово “гори” асоціюються в нас із Карпатами. Але ж як би не так!
Нестримні спортсмени зустрічали весну 14 березня у Вишгороді, де відбувся гірський трейл.

Там вирувала шалена атмосфера, відчувався прихід таких очікуваних теплих днів, і звісно, багато-багато схилів. Оскільки карантин вніс свої корективи у гірський біг, а саме поїздки за межі деяких міст, організатори трейлу Клуб “Sever” змогли втілити в життя всю атмосферу цієї події.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Змагання проходили по двох дистанціях: 8 км з набором висоти 300 метрів та 16 км з набором висоти 800 метрів. Про призерів підсумуємо нижче, а зараз пориньте в цю атмосферу, яку в своїх розповідях розкрили переможці цих змагань:

«Організація і сам забіг, просто клас, ще й з погодою в день старту пощастило. Вже втрете приймаю участь і поступово підіймався по п’єдесталу: 2019 – 3 місце, 2020 – 2 місце, 2021 – 1 місце. Дуже класне відчуття с перших метрів, так як кажуть «зайшло» просто летілось і на гірки заліталось.

Траса, як завжди, добре промаркована. Першим добре було бігти по свіжому, а ось коли назад повертався, то багнюки вже намісили. Конкуренція була чудова, 70% біг з другим місцем Вовою Швецом, постійно мінялися з ним по трасі, але на останньому підйомі, оскільки мені він дався легше плюс не можна будо здаватися, я мусив тільки збільшувати відстань.

Останні два км вже тікав від нього. На фінішній прямій дивлюсь на годинник, а я біжу по 2.50/км останні 500 метрів! Фініш, кайф, радість. Це круте відчуття, коли ти в формі, тобі классно, легко – це те, що мені подобаєтся те, чим я живу», – каже переможець на дистанції 8 км Сіденко Олексій.

Також поділилася своїми емоціями переможниця на 16-кілометровій дистанції Крістіна Пащенко:

“Прикольно коли перетинаєш фініш і розумієш, що ти можеш подолати цю дистанцію. Адже траса дуже слизька, особливо це відчувлось у людей, які не мають кросівок з металевими шипами. На другому колі скрізь була багнюка і стало ще важче триматися на ногах і не падати. Бували такі місця, де треба було просто повзти на руках.

Оскільки я увесь час бігла з хлопцями, мені хотілось їх обігнати, тому що вони заважали проходити складні місця, наприклад, спуск з якоїсь гірки… Інколи боялася, що хтось дожене і починала бігти трохи швидше.

До навколишнього середовища лісу я вже звикла бо займаюся спортивним орієнтуванням, а це майже завжди ліс. Буває трапляються гарні місця на дистанції. Тож трейли для мене звичні, бо часто бігаю в лісі”. 

А тепер, повернемось до результатів переможців на дистанції 8 км:

Чоловіки:

  • 1 місце – Олексій Сіденко 41:07 хв,
  • 2 місце – Володимир Швець – 41:43 хв,
  • 3 місце – Андрій Болсуновський – 44:40 хв;

Жінки:

  • 1 місце – Анастасія Білякова 52:34 хв,
  • 2 місце – Катерина Лисенко 56:28,
  • 3 місце – Світлана Аскерова 58:20.

І на 16 км відповідно:

Чоловіки:

  • 1 місце – Ярослав Ярощук 1:26.55 год,
  • 2 місце – Костянтин Щукін 1:29.33,
  • 3 місце – Сергій Бондар.

Жінки: 

  • 1 місце – Крістіна Пащенко 1:40.06 год,
  • 2 місце – Анна Ванасаун 1:54.06,
  • 3 місце – Марія Гоєнко 1:54.51 год.

Фото: Bandelyuk Photography