додому Новини

Полювання за нормативами на ОІ у спортивній ходьбі в Туреччині

Вже найближчої суботи, 20 березня, Луцьк прийматиме зимовий чемпіонат України зі спортивної ходьби серед дорослих, молоді, юніорів та юнаків.

Нагадаємо, що 6 березня відбувся відкритий чемпіонат Туреччини зі спортивної ходьби. Українці пішли звідти не тільки з призовими місцями, а ще й з нормативами на Олімпіаду.

Тож ми поспілкувались із одним таким нашим атлетом – Іваном Лосєвим, який посів третє місце на дистанції 20 км та виконав норматив з результатом 1:20.46 год.

Чи задоволений результатом, який показав? Це те, на що ти готувався, чи розраховував на щось краще?

На даному етапі – задоволений. Це був перший крок, другий буде цієї суботи на зимовому чемпіонаті України зі спортивної ходьби у Луцьку. Саме головне – подолав Олімпійський норматив.

Як все склалось: траса, погода, суперники?

Траса у Туреччині гарна, погодні умови максимально оптимальні без вітру і +14, суперники мотивували до гарного тренувального процесу та саміх змагань.

Твої плани на сезон? Чому вирішив стартувати у Туреччині напередодні ЧУ?

Моїми планами на сезон є представити Україну на ОІ! На початку підготовки, прийняли рішення стартувати саме таку зв’язку: Чемпіонат Туреччини+ через два тижні – Чемпіонат України. В Туреччині оптимальні погодні умови, і перед змаганнями, ми тут були на тренувальному зборі.

Настрій та мотивація в умовах невідомості. Тобі це якимось чином заважає чи …?

Настрій та мотивація в умовах невідомості – це готуватись максимально по бойовому і виступати всюди, де буде можливість!  Мені це не заважає, а навпаки це час, щоб стати кращим і усунути всі слабкі місця.

Минулого року ти вже намагався виконати норматив, але тоді не склалось, за рахунок чого тобі вдалось прогресувати? Збори, мотивація чи скоригували план підготовки?

Ось такими думками та висновками з нами поділився спортсмен, а тепер без зайвої “води” поговоримо про результати за 6 березня:

50 км чоловіки: перемога і норматив на ОІ від Мар’яна Закальницького з результатом 3:46:28 год
трішки повільнішим від нормативу 3:50.00 год став Валерій Літанюк який завоював бронзу з фінішним часом – 3:56:18 год;

20 км чоловіки: Едуард Забуженко показав шалений результат – 1:19:29 год, чим підтвердив свій олімпійський норматив і посів друге місце;
Іван Лосєв посів третє місце, виконавши норматив – 1:20.46 год.