Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Після Чемпіонату Європи у Торуні, чисті стрибки Ярослави Магучіх не змогли залишити байдужими вболівальників легкої атлетики.

Їй знадобилось всього п’ять стрибків для перемоги, де п’ятий, висотою 2.00 метри – став її переможним. Але і на цьому юний талант не зупинився. Азарт спортсменки розігрався не на жарт! І після всіх своїх чистих спроб вона зазіхнула на висоту 2.07 метри, що є рекордною висотою ЧЄ в приміщенні, але до цієї висоти, ну трііііішечки не вистачило.

Крім того, ця перемога стала першою за всю історію незалежної України у жіночих стрибках у висоту на Чемпіонатах Європи в приміщенні.

Як у такому молодому віці приїжджати на дорослий Чемпіонат Європи, так холоднокровно виходити на сектор і всіх перемагати? Як це в тебе вдається?

За це дякую моєму тренеру – Тетяні Володимирівні, тому що вона мене налаштовувала вести себе спокійно. В дитинстві, я дуже хвилювалась, дивилась на всіх, а на дорослих змаганнях вже відчуваю себе врівноваженішою.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

По-перше, це досвід. Я брала і беру участь у багатьох комерційних стартах з дорослими, і звичайно це дало свої плоди. На ЧЄ я виходила вже більш спокійнішою і все брала з першої спроби, тому це не дало мені приводу для хвилювань.

TORUN, POLAND – MARCH 07: Gold medalist Yaroslava Mahuchikh of Ukraine celebrate following the Women’s High Jump final during the second session on Day 3 of the European Athletics Indoor Championships at Arena Torun on March 07, 2021 in Torun, Poland. Sporting stadiums around Poland remain under strict restrictions due to the Coronavirus Pandemic as Government social distancing laws prohibit fans inside venues resulting in games being played behind closed doors. (Photo by Adam Nurkiewicz/Getty Images)

Ти задоволена результатом?

Звичайно, тому що це показує, що я стабільно стрибаю 2.00 метри, і це не може не радувати мене. Тому я рада, хоч і хотілось підкорити вищу висоту.

Спроба 2.07 метри не далась мені, але була дуже близька,тож працюємо далі і у літньому сезоні будемо стрибати ще вище.

Ірина Геращенко у своєму інтерв’ю сказала, що у секторі була метушня, що там відбувалось? Якимсь чином це впливало на тебе?

Трішки це впливає, але я намагюсь на це не звертати уваги. Коли нас вивели вперше у сектор, на доріжках проходив фінал 60 метрів з/б, ми не могли нормально відміряти свої розбіги. Потім, після того як бар’єри прибрали, ми все ж змогли відміряти і потім знов стартував фінал вже гладкої 60-метрівки.

Тому звичайно, це відволікало, так само як і низка нагороджень, які були проведені паралельно у цей час. Взагалі, кожен раз ти спокійно лежиш або готуєшся до спроби, а тут: стоїш і чекаєш то нагородження то ще щось.

І це складно. Для Ірини ще складність полягала у тому, що в неї потрійний розбіг, а в мене він менший.

Які тепер плани?

Тепер 11 березня ми їдемо на тренувальний збір до Португалії і починаємо підготовку до Олімпійських Ігор.

Фото: GettyImages