Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Найбільша інтрига Battle Mile Indoor League 2020/2021 розігралася не у професійних чоловічих чи жіночих турнірах, а у боротьбі за чемпіонство серед чоловічих аматорських команд. Тож напередодні вирішальних двох турів, що відбудуться 14 березня, пропонуємо вам підготуватися і ознайомитися із оглядом від Дмитрія Ніколайчука. А на трансляцію також підпишіться.

«Трансферне вікно»

Упродовж 4-х турів у аматорському турнірі значно виросли результати учасників. Водночас зростання ваги кожного батлу змушує клуби долучати до участі у змаганнях сильних атлетів. Найгучнішим трансфером стало підсилення клубу «ПУШПБ» чемпіоном світу Іваном Гешком (який уже завершив професійну кар’єру). Не менш сильним атлетом підсилився клуб «Victory Team», за який на доріжки київського манежу у 4-му турі вийшов бігти у ролі джокера Віталій Маринич (МС України, призер ЧУ, який також наразі вже не виступає як профі). Також варто чекати підсилення й від клубу «Головченко Team», на який чекають вирішальні батли за бронзу. Враховуючи напругу перед заключним змагальним днем чекаємо нових трансферних кроків від тренерів та капітанів команд.

Інтрига за золото

Поки всі сперечалися чи етично чемпіону світу брати участь у любительському турнірі, клуб «Victory Team» посилено тренується і відпрацьовує тактичні прийоми (очолюють рейтинг результатів Jokers & Pacers) й одночасно «збирає друзів» для підсилення стартового складу. Напередодні останнього змагального тижня у клубу «Victory Team» непросте завдання: у 6-му турі виграти з найменшою затратою сил у клубу «Головченко Team» (середній час милі на попередньому турі 4:53), які не мають права на помилку у боротьбі за бронзу. Клуб «ПУШПБ» у 6-му турі матиме зустріч з клубом «Running Club Scientist» (1 перемога, 4 поразки).

Боротьба за бронзу

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Головними претендентами на бронзу у чоловіків аматорів є клуби «KMRC Адреналін», «Головченко Team». Клуби мають однакову кількість перемог та поразок, але за результатами очної зустрічі вище у турнірній таблиці перебуває клуб «KMRC Адреналін», який у 6-му та 7-му турах змагатиметься у «клубному дербі» з «KMRC Нітро» та «KMRC Гончі». Варто зауважити, що до складу клубу «KMRC Адреналін» увійшли одні з найшвидших членів бігової спільноти «КМ Running Club», що дещо зменшує інтригу у боротьбі за бронзу, але не дозволяє почепити медалі завчасно.

Битва клубів

У 7-му турі окрім «битви» за золото ми також побачимо цікавий батл між клубами «Головченко Team» та «Salomon Running Club Ukraine», які з 2 перемогами і одною поразкою «дихають у спину» своїм суперникам у турнірній таблиці. «Salomon Running Club Ukraine» має досить сильний склад (6 членів клубу вибігає милю з 5 хв.) і займає 2 місце у рейтингу результатів Jokers & Pacers (Степан Потієнко, Любомир Поруцький).

У боротьбі за 6 місце будуть боротися клуби «Running Club Scientist» та «KMRC Нітро», які станом на 5 турів мають по 1 перемозі, 4 поразки. Хлопці з «Running Club Scientist» мають дещо вищі особисті результати на милю (6 атлетів вибігають милю з 5:10), але при цьому клуб «KMRC Нітро» має більші можливості для трансферного підсилення складу.

Індивідуальний рейтинг

Індивідуальний рейтинг у чоловіків аматорів досить сильно змінився після 4 змагального дня. Враховуючи щільність результатів у таблиці пропонуємо ознайомитися з топ 10 чоловіків-аматорв:

  1. Микита Заренов – 4:32 («ПУШПБ»)
  2. Юрій Галка – 4:38 («Victory Team»)
  3. Олег Якимчук – 4:41 («KMRC Адреналін»)
  4. Іван Гешко – 4:44 («ПУШПБ»)
  5. Дмитро Козачок – 4:47 («Victory Team»)
  6. Любомир Поруцький – 4:47 («Salomon Running Club Ukraine»)
  7. Алексій Писарев – 4:47 («ПУШПБ»)
  8. Максим Балась – 4:48 («ПУШПБ»)
  9. Владислав Харенко – 4:49 («Victory Team»)
  10. Дмитро Харченко – 4:49 («ПУШПБ»)

Читайтет також: Без підборів: анонс боротьби жіночих аматорських команд Battle Mile