Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Два особистих рекорди фактично протягом доби – як вам таке?

Наталія Стребкова на чемпіонаті Європи в Торуні встановила особистий рекорд на гладкій трійці у приміщенні, показавши 8:59.15 у забігах.  Цим результатом вона покращила свій особистий (09:08.09) майже на 10 сек. За добром потрапила до фіналу. Але це ще не все! На наступний вечір спортсменка знову оновила особистий рекорд і з результатом 8:54,18 посіла 9 місце у фіналі континентальної першості!
Між іншим, за словами головного тренера з видів витривалості Сергія Романчука за часи  Незалежності нашої країни всього шестеро дівчат міняли 9 хвилин. Тож після повернення в Україну редакція ЖА розпитала все в деталях у атлетки!

Що ж все таки спрацювало: Кенія чи тренер?

Я думаю, що дабл: і тренер, і Кенія. Я б туди ще раз поїхала у супроводі тренера.

Ти виходила бігти кваліфікацію, ти налаштовувалася на оди біг чи ти в думках була готова бігти ще далі?

Я надіялася, що я потраплю у фінал. Я розуміла, що буде дуже важко попасти в фінал, тому що результати у всіх високі. Я їхала не з одним найсильніших результатів, навпаки з одним із найслабших, але я надіялася і вірила в те, що зможу пробігти близько 9 хвилин і це дасть мені шанс попасти у фінал. Так вийшло, що більше навіть доля мені посміхнулася і я потрапила у фінал і змогла там показати кращий результат.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Якщо після забігу мені здавалося, що 8:59 – це я просто виклалася на максимум, то 8:54 я вже думала: та можна бігти ще швидше!

TORUN, POLAND – MARCH 4: Lucia Rodriguez of Spain, Mariana Machado of Portugal, Jip Vastenburg of The Netherlands and Nataliya Strebkova of Ukraine competing on 3000m during the European Athletics Indoor Championships 2021 at Torun Arena on March 4, 2021 in Torun, Poland (Photo by Andre Weening/BSR Agency/Getty Images)

Тобто запас відчувається?

Ну от у фіналі мені біглося легше!

Тепер питання щодо стиплю. Після таких результатів на гладкій трійці, що  ти сама від себе очікуєш на стиплі?

Є розуміння, але я не хочу загадувати наперед що там буде. Я надіюся зробити максимально все, що в моїх силах і показати найвищий результат.

Які твої подальші плани, куди знову на збори?

В Киргизстан цього разу. Я б поїхала в Кенію, але було все вже давно заплановано, тому мне чекає Киргизстан і три тижні зборів там.

TORUN, POLAND – MARCH 4: Mariana Machado of Portugal, Jip Vastenburg of The Netherlands and Nataliya Strebkova of Ukraine competing on 3000m during the at Torun Arena on March 4, 2021 in Torun, Poland (Photo by Andre Weening/BSR Agency/Getty Images)

Коли наступні старти, є якесь розуміння?

Щодо стартів вже зовсім нічого не знаю, тільки знаю, що збори, а потім буде працювати менеджер і ми з ним подивимося як з цією ситуацією з пандемією. Але точно і ціленаправлено будемо стартувати стипльчез і штурмувати олімпійський норматив!