Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

На Чемпіонаті Європи в Торуні не обійшлось без національного та особистих рекордів спортсменів.

Одна із таких спортсменок нашої збірної – Катерина Климюк, яка на дистанції 400 метрів встановила особистий рекорд – 52.70 сек, що став на чотири десяті кращі, ніж попередній.

З її участю вийшло встановити і національний рекорд, який протримався 24 роки, у естафеті 4х400 з результатом 3:30.38 у складі: Анни Рижикової, Анастасії Бризгіної, Вікторії Ткачук та безпосередньо самої Катерини.

Опиши враження від поїздки на Чемпіонат Європи?

Спочатку сформувались дуже приємні відчуття, тому що близько року не виступала на офіційних стартах типу: Чемпіонату Європи чи Світу. Побачила спортсменів з інших країн, було цікаво розпитати чим вони жили, як тренувались, атмосфера була досить приємна, але всі враження змінились після останнього дня, після того, як виявили позитивний тест на ковід у деяких спортсменок з України.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

А як щодо особистого рекорду? Цілеспрямовано за ним їхала?

Ну, я не можу сказати що цілеспрямовано. Тому що це – спорт. Тут є багато нюансів, ризиків, навіть будучи у прекрасній формі, є вірогідність, що “щось” може піти не так. Не завжди складається так, як ти цього бажаєш. Але я відчувала після Чемпіонату України що я не реалізувалась, і планувала на ЧУ виступити так само як на ЧЄ. Тобто на головному старті сезону хотілось показати результат ще краще!
Рада, що покращила результат. Бігти двічі за день 400 метрів – то дійсно складно. Звісно, ми всі у однакових умовах, всім важко. 

Насправді, була здивована своїм результатом, адже у другому забізі – голова відключилась, а тіло добре себе почувало.

Розкажи ще про естафету, адже ви набігли на національний рекорд, які склались відчуття від такого “повороту”?

Естафета вийшла цікава в нас. Всі дівчата дуже добре пробігли, виклались на всі 100%,  по розкладці це добре видно. По часу – можна було попадати в призи. Але все сталось не так, як гадалось. По-перше, багато часу втратилось на передачі естафетної палички, по-друге, завадили Нідерланди на 3 етапі, адже одна з учасниць впала і Анні Рижиковій довелось оббігати, ну і це все теж втрачені “секунди”.
Те, що ми набігли на NR – це було великим здивуванням для нас. Адже такої мети в нас не було, і ми не знали який був попередній національний рекрод і чи реально його побити.
Як показує практика: якщо у вас немає очікувань, то тоді команда виступає якнайкраще, тому що є своєрідна атмосфера спокою. Сказати, що щось було не так – я не можу, вже як сталось – так сталось. Переграти забіг ніхто не може.
Це був дуже класний досвід.

Фото: GettyImages