Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Рівно через рік і один день після проведення першого в історії офіційного старту Battle Mile  8 березня 2021 у київському манежі КМШВСМ відбулися завершальні етапи зимової Battle Mile Indoor League 20/21.

У цей змагальний день серед команд професійних атлетів відбулися 6 та 7 тури батлів.  За підсумками змагань першими в історії переможцями Battle Mile Indoor League у жінок став клуб Львів, на їх рахунку 7 перемог і жодної поразки. Друга і третя позиція за клубами Київ та Одеса відповідно.

У чоловіків досить очікувано відсвяткувала перемогу клуб Донецьк, які також провели всі тури бездоганно, друге і третє місця посіли клуби Херсон та Одеса. Призовий фонд Battle Mile Indoor League 20/21  складає близько 480 000 грн.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Боротьба видалася справді напруженою і динамічною, адже склади професійних команди – це лідери збірної України з легкої атлетики на середніх дистанціях. Крім того, подія зібрала у київському легкоатлетичному манежі видатних українських бігунів різних років. Дехто з них, як от Іван Гешко, чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 м в приміщенні, навіть долучилися до участі у складі однієї з команд.

“Я дуже шкодую, що в мій час не було таких змагань. Ці змагання, я впевнена,  поступово будуть провокувати розвиток легкої атлетики, середніх дистанції, конкуренції!” – поділилася враженнями  Ірина Ліщинська, срібна призерка Олімпійських Ігор на дистанції 1500 метрів, яка завітала на подію у якості гості.

Також у рамках змагань відбулася запекла боротьба за звання найшвидших у рамках Рейтингової милі (індивідуальні забіги).

Нагадаємо, що Battle Mile – це бігові командні змагання, де боротьба відбувається у своєрідних батлах на одну милю, що у цифрах дорівнює 1609 метрам 34 сантиметрам. Згідно правил змагаються дві команди, які складаються з 5 основних бігунів та 2 “джокерів”, поява якого може цілковито змінити розклад бігового Батлу.

Головний принцип BM League полягає у бігових батлах між командами, кожна з яких складається з 4 учасників і має право під час бігу на одну (у аматорів на дві) заміну в команді: на доріжку в будь-який момент може вийти так званий “джокер”, що додає неабиякої інтриги. За усім дійством дозволяє слідкувати електронна система, яка у режимі реального часу показує учасниками і глядачам позицію команд.

Батл Миля – абсолютно новий для України і світу вид спорту, адже вперше він гучно заявив про себе менше року тому – на початку березня 2020 року. За цей час дисципліну вже встигли полюбити у легкоатлетичних колах, а самі засновники і організатори зуміли перетворити Battle Mile з одноденних змагань на цілий турнір тривалістю в сезон – Battle Mile Indoor League з фінальною частиною BM Indoor Cup. 

Головною метою Battle Mile є популяризація командного бігу не тільки на просторах України, а й поширення проекту на міжнародну арену і на світовий рівень в цілому.

“Дуже приємно спостерігати, що Battle Mile дійсно стає вже такою собі командною грою. Але тут в Україні це тільки початок і ми будемо розвивати цей спорт в інших країнах. Мрію, щоб відбулася “батлманія” по світу і ми зараз докладаємо максимум зусиль для цього”, – зазначив ідеолог та засновник  Battle Mile Юрій Піднебесний.

Організатори вже попередньо анонсували літню Лігу та обіцяють ще багато цікавих нововведень, які зроблять змагання ще цікавішими і захоплюючими для учасників та вболівальників. А поки попереду залишився заключний тур Battle Mile в зимовому сезоні – 14 березня визначаться переможці серед команд аматорів.

Фото: Дмитро Вакулка