додому Новини

19-річний дебютант ЧЄ Микита Барабанов: виклався на всі 100

TORUN, POLAND - MARCH 05: Kajetan Duszynski of Poland competes in the 400m during the first session on Day 1 of European Athletics Indoor Championships at Arena Torun on March 05, 2021 in Torun, Poland. (Photo by Rafal Rusek/PressFocus/MB Media/Getty Images)

На мить повернемось до Чемпіонату України з легкої атлетики в приміщенні, який пройшов 10-12 лютого у Сумах. Він розкрив у деяких атлетах неабиякий потенціал. Можливо, карантин став не “перешкодою”, а навпаки – як даність і атлети впевнено тренувались та вірили в свою мету.

На ЧУ у чоловічому півфіналі на 400 метрів 19-річний Микита Барабанов встановив особистий рекорд  47.43 сек, що стало нормативом для участі у Чемпіонаті Європи у закритому приміщенні.

5 березня Микита дебютував на дорослому ЧЄ, де у кваліфікації на своїй дистанціі 400 м, показав – 47.51 сек. Початок кар’єри на дорослих доріжках хороший, але цього не вистачило для участі у півфіналі.

Спорсмен на позитивній хвилі від старту поділився своїми враженнями із Жорсткою Атлетикою:

Чи задоволений ти своїм виступом? Адже це твій дебют на дорослому ЧЄ.

Результатом задоволений, дуже радий, що зміг наблизитися до свого особистого результату на першому дорослому чемпіонаті Європи. Я вважаю, що виклався на всі 100 відсотків, і показав ті секунди, на які був готовий бігти на даний момент.

Хотілося на цьому старті поставити новий особистий рекорд, але для цього необхідно трохи більше досвіду. В загальних рисах – виступом задоволений, було приємно бігти на одній доріжці зі спортсменами такого рівня. Є до чого прагнути.

У трансляції коментатор казав, що атлети які вже пробігли свої дистанції, дуже нахвалювали доріжку, чи так це насправді?

Думаю, що так, адже біглося добре, в цьому манежі дуже приємна доріжка, швидкісна. Дуже радий, що зміг наблизитися до особистого результату на першому дорослому чемпіонаті Європи. Звичайно, хотілося б потрапити у півфінал, і показати більш хороший результат, але для цього необхідно тренуватися і розбігатися.

Цього року дуже сильні результати на дистанції 400м, конкуренція серйозна, і безумовно потрібно прагнути за Європейськими лідерами. Для мене головне, що є прогрес і запас, за рахунок якого можна додавати. Окреме спасибі моїм тренерам, які дійсно професіонали своєї справи, і вміють налаштовувати на хороший біг.

Чи вистачає конкуренції в Україні?

В Україні з конкуренцією все в повному порядку. Є кілька сильних спортсменів які складають хорошу конкуренцію. Олександр Погорілко – дуже сильний атлет, який добре прогресує з року в рік. Данило Даниленко вже який рік поспіль утримує лідерські позиції, і знаходиться в топі найкращих легкоатлетів України.

Я мав на увазі те, що ми з хлопцями повинні мотивувати один одного сильними результатами, і намагатися рівнятися на спортсменів Європейського рівня. Конкурувати не тільки між собою, а й з європейцями, намагатися міцно чіплятися за півфінали-фінали, і формувати гідну естафетну команду.

Фото: GettyImages