Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Минулими вихідними (13 вересня) Ковель приймав Чемпіонат України з напівмарафону. Той самий, який мав відбутися ще навесні, але перенесений через карантин. Однак, довгоочікуваність старту не завадила (а, можливо, навіть посприяла) тому, що Чемпіонат зібрав біля 40 спортсменів, а переможці показали швидкі секунди, оновили свої особисті рекорди та на додачу отримали путівки на Чемпіонат світу на 21 км, який запланований на 17 жовтня у польській Гдині.

У жінок перемогу святкувала Євгенія Прокоф’єфа – 1:11:14, яка зняла з PB більше хвилини. Серед чоловіків впевнено фінішував першим Богдан-Іван Городиський – 1:04:00. Цікаво, що саме ці двоє спортсменів є чинними чемпіонами України з марафону і практично рік тому ми спілкувалися з Євгенією та Богданом-Іваном щодо їх перемог на вдвічі довшій дистанції. Тепер же вони закріпили своє лідерство і на півмарафоні. Про перебіг подій на дистанції та подальші плани переможців читайте далі з перших вуст.

Євенія: З самого початку я домовилася з своїм другом що він має мене провести по дистанції у темпі 3:20-23 хв/км, адже розраховувала пробігти в районі 1:10:30-1:11! Але не все так завжди як би того хотілося складається. Після першого кола почалися розриви і лишилися ми вдвох з Ігорем, а після 13 км в нього стався спазм в стопі і я взагалі лишилася сама: ні дівчат, ні хлопців, сама в «гордій самотності». Але я старалася втримувати темп. Ми цілеспрямовано готувалися на літо, щоправда всі старти відмінили, тому ми вирішили тренуватися з надією що хоч чемпіонати України будуть, і думка про те, що стільки зусиль вкладала на тренуваннях мене не покидала до самого фініш . Саме це по дистанції мене і мотивувало бігти на результат.

Ну а загалом я прибігла і видихнула, тому що особистий покращила на хвилину і я розумію, що я прогресую і це не може не радувати, до того ж всього бонусом було те, що відібралася на чемпіонат світу з напівмарафону! Тому буду готуватися тепер туди і бігти вже там ще швидше. По суті, ЧС з напівмарафону наразі один єдиний міжнародний старт, який ще вижив!

Богдан-Іван: Результатом в принципі задоволений, враховуючи, що біг не на час, а на виграш. Звичайно, моя підготовленість дозволяє показати, на даний момент, швидші секунди, але налаштовуюсь вийти на пік вже на Чемпіонаті світу. Тому більшу частину дистанції біг в загальній групі, а вже за 7-8км до фінішу, вирішив взяти ініціативу, і побіг  своїм темпом.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Внаслідок ситуації з коронавірусом були присутні деякі моменти, які безпосередньо вплинули на підготовку, але ми старалися на це не зважати, і тренуватись у звичному режимі.

На рахунок планів, то тут усе просто: в першу чергу достойно виступити на Чемпіонаті світу з півмарафону, який відбудеться 17 жовтня.