Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

12 вересня у Тернополі відбулися вже XXIV традиційні змагання з бігу пересіченою місцевістю “Тернопільська озеряна-2020”. Цьогоріч призовий фонд забігу, присвяченому Дню фізичної культури та спорту, склав 4500$.

Позмагатися за головний приз вирішили 187 бігунів, серед яких були як професіонали, так і аматори. Попри те, що більшість учасників представляли Західну Україну, географія охочих цим не обмежилася: представники з Києва, Херсону та Запоріжжя подолали чималу відстань для того, щоб випробувати свої сили, перешкодою не стали навіть карантинні обмеження та перебування міста у червоній зоні.

Маршрут довжиною в 9 кілометрів традиційно пролягав навколо Тернопільського ставу. І цього року вдалося оновити два діючих рекорди на дистанції.

Абсолютний рекорд серед чоловіків Сітковського Олександра – 0:26:50 (2019 р.) вдалося оновити на 11 секунд.
Абсолютний рекорд серед жінок Легонькової Наталії – 0:31:03 (2017 р.) цьогоріч покращили на 1 хвилину 20 секунд!

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Призери серед чоловіків і жінок:

Чоловіки:

  1. Іван Стребков – 26:39
  2. Роман Романенко – 26:44
  3. Дмитро Дідоводюк – 26:54

Жінки:

  1. Ольга Скрипак – 29:43
  2. Лілія Фіськович – 29:46
  3. Валерія Зіненко – 30:13

Результати всіх учасників можна переглянути за посиланням

У зв’язку з пандемією коронавірусу та потраплянням міста Тернопіль у червону зону, команда організаторів зробила все для того, аби “Тернопільська озеряна-2020” відбулася на найвищому рівні.

Галина Федорович (на фото праворуч) поділилася з нами своїми думками щодо проведення забігу.

Загалом проведенням цьогорічної “Тернопільської озеряни-2020” задоволена! Перш за все, важливо те, що таки вдалось організувати змагання. Коли за тиждень до початку події нас повідомили, що Тернопіль потрапив у червону зону, вагання були, але підтримка місцевої влади, учасників змагань (кількість яких була в рамках обмежень постанови КМУ, ред.) дали нам змогу провести забіг офлайн .

Щорічною метою заходу є не лише збільшення кількості учасників (тернополян та топових спортсменів з усієї України, ред.), але й проведення події саме як затишного, домашнього івенту, на який би з радістю завітали і дорослі, і діти.

Найскладнішим організаційним викликом було дотримання протикарантинних обмежень – соціальна дистанція, дезінфекція та температурний скринінг. Організувати безконтактне нагородження, перебування у старто-фінішній зоні у масках, максимальне інформування учасників щодо цього. На жаль, був ряд ідей від яких ми вимушені були відмовитись: це і дитячі забіги, і смаколики/харчування на фініші для учасників.

Ми віримо, що XXV ювілейна “Тернопілька Озеряна-2021” буде сповнена новинками: це і сімейні, і дитячі, й інклюзивні забіги, створення додаткових відпочинкових локацій після фінішу.

Фото – Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення