Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Минулими вихідними відбувся один з наймасовіших трейлів від Ukrainian Trail League – Chornohora Sky Marathon. У рамках заходу учасники змагалися на дистанціях 24 км і 61 км. Загалом обидві дистанції зібрали більше 700 любителів гірських бігових пригод, які раннім ранком 15 серпня зібралися на стадіоні “Говерла” у Ясінях, звідки вирушили на старт своїх дистанцій. Chornohora Sky Race – коротша дистанція довжиною 24 км із набором понад 1300 метрів передбачала підкорення учасниками гори Петрос (2020 м). Як впоралися із цим завданням переможці та які враження залишив у них цей забіг, читайте далі.

Ольга Гавлицька (2:44:05) – переможниця серед жінок, біговий стаж 2 роки:

Chornohora sky race – став моїм подарунком на день народження. Через карантин та відміну стартів вже давно з’явилася жага до змагань та нових пригод, а коли дізналася, що Chornohora sky race відбудеться, вирішила одразу ж зареєструватися, зробити собі такий подарунок на день народження (адже забіг відбувався одразу на наступний день після свята ).

Це був мій перший трейловий старт в Україні. Хоч раніше і їздила на тренувальні збори у гори, але ще ніколи не брала участі у стартах у рідних Карпатах. Через це дуже сильно хвилювалася.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Щодо самого змагання, то воно залишило неймовірні емоції. Організація, люди, атмосфера навколо – це все було надихаюче та хвилююче. Була вражена такою кількістю людей з палаючими очима та любов’ю до бігу і гір. Так як у змаганні брали участь дуже багато сильних атлетів, розуміла, що потрібно викладатися на максимум з перших метрів і до кінця. Цей забіг знову нагадав, як це «боротися з самим собою», прямуючи до мети. Але як би важко не було, підтримка від волонтерів та думка про те, що на фініші тебе чекають і підтримують близькі та друзі – надавали сил!

Дуже щаслива, що пробігла цей забіг, насолодилася красою Карпат, отримала неймовірний досвід та емоції на все життя! Неймовірно вдячна організаторам, що подарували всім це бігове свято, яке дозволило кожному учаснику відчути себе частиною однієї великої пригоди!

Вадим Рогозовський (2:16:06) – переможець серед чоловіків, спеціалізується на шосейних дистанціях:

Цей забіг для мене був спонтанним. Ми з хлопцями і дівчатами з клубу Saucony running Club були перед тим в поході, пройшли 45 км за 3 дні. А враховуючи, що більшості стартів зараз немає, а трейли проводять, і ми були тут поруч у Ворохті, я вирішив зареєструватися і пробігти… Задача була одна – не травмуватися, а тут приємний бонус – перемога! Користуючись нагодою, хочу подякувати одноклубникам за підтримку!

Перші 2 км ми пробігли утрьох з хлопцями, потім я відірвався і побіг на самоті. Коли ж “забирався” на Петрос, я обернувся і побачив що хтось теж “забирається”, після того набору висоти, я вже не обертався. Але, чесно кажучи, я думав, що відрив буде більшим ніж 2 хв, значить хлопчі добре і безстрашно збігають з гір).

Хоч це не перший мій трейл, мушу сказати, що Chornohora виявилася порівняно з попередніми трейлами набагато складнішою і небезпечнішою. Нікому не рекомендував би без хорошої фізичної підготовки долати її, адже це може обернутися травмами. Також раджу звернути велику увагу на підбір правильних і якісних трейлових кросівок.

Останні роки трейл набирає популярність в Україні, плюс відмінна стартів за період карантину зібрала рекордну кількість учасників в цьому році.  Було тяжко, але цікаво! Хочу побажати організаторам: розвиватись та нових рекордів по кількості учасників!

Призери

Чоловіки

1. Вадим Рогозовський (Київська обл.) – 2:16:06
2. Максим Балась (Київ) – 2:18:26
3. Валерій Макарук (Луцьк) – 2:19:27

Жінки

1. Ольга Гавлицька – 2:44:05 (Київ)
2. Тетяна Давиденко – 2:45:26 (Львів)
3. Софія Порохнавець – 2:46:10 (Львів)

Головне фото: Alyona Vityuk

Фото у матеріалі: зі сторінок атлетів у соцмережах