Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Особистий рекорд, найкращий результат серед українок щонайменше за останні 6 років та Олімпійський норматив – все це результат Ольги Скрипак на марафоні в Любляні. Це вже вдруге за рік Ольга покращує свій особистий, і якщо цією весною в американському Лос-Анджелесі вона показала 2:30:34 (детально читайте за цим посиланням), то вже 27 жовтня фінішний протокол зафіксував 2:27:58!

Жорстка Атлетика вже традиційно поспілкувалась з Ольгою, та дізналась про всі деталі виступу та очікування спортсменки.

Після весняного марафону у тебе лишилось багато претензій до самої себе, як цього разу, претензій менше? Все ж покращення особистого майже на 3 хвилини і один з найкращих результатів в Україні останніх років?

На рахунок вимог до самої себе та претензій, здається мені, вони завжди будуть, навіть якщо я пробіжу ну дуже швидко! Така я людина, завжди здається, що десь не допрацював і чогось не вистачило. Так і зараз, я дуже задоволена тим, що вдалося стримати свої слова і ввірватися в захоплюючу боротьбу за квиток на Олімпійські Ігри, але лишилися але, вони вже менші ніж весною, та все-таки є. Але цьому я рада, тому що розумію, що це не максимум моїх можливостей, є над чим працювати!

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Розкажи, як проходила твоя підготовка, травми не турбували? І як пройшов сам біг, особливо цікаво в порівнянні з двома попередніми марафонами.

Підготовку я розпочала в липні і досить довгий тренувальний збір провела в Киргизстані на висоті 1600 метрів над рівнем моря. Після повернення з гір я пробігла півмарафон в Чехії, результат якого надав мені ще більше самовпевненості (Ольга показала 1:11:41 на півмарафоні в чеському Усті-над-Лабем). Тому повернувшись на Україну задача максимум була нічого не зіпсувати і не травмуватись. Можна сказати,що я впоралась, хоча і бували моменти паніки, адже в підготовці на марафон організм дуже вразливий і навіть мінімальні проблеми, такі як застуда, можуть вплинути на результат.

Безпосередньо сам марафон пройшов добре, шкода тільки що компанії мені ніхто не склав, лідери з перших метрів відірвалися вперед і довелось всю дистанцію бігти самій. Погода була теплою, організатори навіть жалілися, що жарко, але все було для мене, як на замовлення: траса ідеальна і комфортна погода. Від мене вимагалось лиш одне – бігти. В порівнянні з минулими моїми марафонами, то цей був найлегший, мабуть тому що бігла на 2,5 хвилини менше 🙂

Що з тренером, з ким зараз працюєш?

З тренером все просто, вже рік як я тренуюсь самостійно, не можу сказати, що це правильно, але маємо що маємо і поки що я не шкодую про це рішення.

Чи можна вважати, що ціль максимум на сезон ти виконала? Як вважаєш, чи забезпечить цей результат 100% потрапляння в ОІ, або ж не варто ще розслаблятись? Весною марафон побіжиш?

Сезон в мене вийшов багатий на персональні рекорди,тому може з впевненістю сказати, що він вийшов успішним. Особливо мене здивував результат півмарафону, я не очікувала, що мені буде так легко.

Мрія про Олімпійські Ігри стала дуже реальною і сподіваюсь вона здійсниться, але я не можу бути впевненою на 100%, так як це життя і не можна недооцінювати суперників. Про весняний марафон я ще не вирішила остаточно, але не виключаю того, що марафону навесні не буде, хочу все ж таки набратися сил на Токіо і реалізувати себе там, якщо мені випаде така нагода.

До речі, цікаве питання, а чому ти не побігла в Білій Церкві?

Не побігла в Білій церкві в першу чергу тому,що мала дуже довгий весняний сезон і потім не вистачало часу на відновлення і підготовку,а форсувати я не хотіла.Тому і вибрала Люблянський марафон.

І провокаційне питання, у кого результат краще, у тебе чи у Колі? (хлопець Ольги Микола Нижник фінішував другим на ЧУ в Білій Церкві з результатом 2:11:12 – прим. ред.)

Який результат сильніший навіть не знаю, не звикла порівнювати. Скажу одне, що він мене дуже надихнув своїм результатом, для дебюту це дуже високий результат, тому від себе хотілось пробігти достойно і примножити кількість ліцензій вдвоє, мені знається буде дуже круто, якщо ми разом потрапимо в Токіо!

Ну а якщо чесно, то він крутіший. Я вважаю так, а він навпаки, вважає що мій 🙂

Таким чином станом на кінець жовтня місяця вже 4-ро українок з олімпійськими нормативами: Ольга Скрипак 2:27:58, Вікторія Хапіліна 2:28:03, Євгенія Прокоф’єва 2:28:06 та Дарья Михайлова 2:28:15. Також високі результати мають Вікторія Калюжна 2:30:04 та Ірина Бубняк 2:30:51.