Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Бігових заходів найрізноманітнішого характеру у нашій країні стає все більше. Один з нових проектів цього року – це забіг з перешкодами із багатообіцяючою назвою DYKA GONKA.

На Експо напередодні безсумнівно наймасштабнішої бігової події року – Київського марафону, багато хто міг помітити яскравий стенд з літерами «GO», а хто раптом пробіг повз, то оминути на дистанції 42 кілометри шалену фан-зону на Трухановому острові було просто неможливо.

Але спеціально для тих, хто ще досі лишився у невіданні, що ж це таке, ми підслухали головні питання, які ставили організаторам DYKA GONKA під час Експо і зафіксували відповіді на них.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Ох, які ви помітні! Що це у вас таке?

Так, ми в усьому намагаємося бути помітними, починаючи з нашого жовтого кольору і завершуючи  в першу чергу емоціями, тому що все це створюється саме задля щирих, диких емоцій і за цією складовою ми особливо пильно слідкуємо. Ми прагнемо, забравши всі емоції на трасі, щиро «віддати» їх на фініші, до речі якого у нас немає 🙂 У нас є «Вхід» і «Вихід». Тож на «Виході» людина отримує в десятки, сотні разів більше ніж вона віддала на трасі.

Що таке «Дика Гонка»?

Це забіг з перешкодами – вид спорту, який дуже швидко розвивається у світі і останні 5 років набирає обертів в Україні. Ми завжди пропонуємо біг з різного роду перешкодами в лісі, в полі, одним словом, в диких умовах.

Коли відбуватиметься?

Найближчий старт у Києві, 12 жовтня, на Венеціанському острові. Таким чином, старт буде в місті, практично у центрі! Але, на щастя, дикі місця лишилися ще у серці Києва, що ми і хочемо показати нашим учасникам.

Це буде не перший старт?

Ми вже проводимо забіги майже рік. Це буде наш третій старт. Перший старт ми провели у цікавому форматі спринту і обов’язково наступного року ми повторимо цей формат. Другий старт був у Витачеві – такі собі міні Карпати під Києвом. Там взяло участь близько 500 учасників. Цього разу ми обрали кардинально іншу локацію, вже рівну, але тут буде багато піску, багато бруду, осінь свою справу зробить:)

Які саме перешкоди?

Найрізноманітніші рукоходи, стінки та колоди, які треба перелазити, перешкоди з вагою (окремі для дівчат та хлопців з різною вагою), «колючка», під якою потрібно проповзти, одна з наших найулюбленіших перешкод «рампа» – це такий дерев’яний трамплін, де з розбігу треба вибігти на горизонтальний підйом. Тобто в основному, це навантаження на хват, силу рук та трохи координацію.

Які перешкоди для дітей?

Ми розробляємо перешкоди таким чином, щоб дорослі перешкоди швидко і легко трансформовувалися у перешкоди для дітей. Тут для нас головний пріоритет – безпека. Також ми хочемо, щоб діти себе відчули дорослішими, коли вони долають дистанцію по основній трасі, але меншу відстань.

А я зможу? / Я точно не зможу!

Насправді, це дуже велика омана. Тому що до півмарафону чи марафону підготовка вимагає значно більше сил, можливостей і часу. А наприклад, підготуватися до дистанції Дика миля, яка у нас одна з найпопулярніших або Зухвалої п’ятірки набагато простіше.

Планування перешкод ретельно передбачене таким чином, що, на тих, які важко проходяться, можна зробити штрафні вправи, що дадуть можливість далі продовжувати дистанцію.

Для впевненості, що людина може подолати дистанцію, можна встановити такі умовні нормативи для нашої середньої дистанції 5 км: можливість подолати п’ятірку по твердому ґрунту у темпі 6 хв/км, якщо людина може провисіти на поперечині 20-30 секунд, то подолати цю дистанцію не буде проблемою.

Це по типу Race Nation?

Єдине, що нас об’єднує з Race Nation –  це назва і профіль цього виду спорту. Це забіги з перешкодами. В усьому іншому ми робимо все, щоб відрізнятися, адже ми вважаємо, що нам є що запропонувати. Ми намагаємося максимально наблизитися до природи: робимо контакт рук з деревом, що додає певну енергетику, ми робимо медалі ручної роботи, адже маємо можливості створення унікальних медалей і багато іншого.

Якщо я пробіжу 3 дистанції, у мене буде більше шансів отримати Garmin?

Так, ми розігруємо дуже класний годинник від Garmin і ті, хто братимуть участь у трифекті (тобто змагатиметься одразу на трьох дистанціях), у них буде втричі більше шансів отримати приз.