Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Wizz Air Kyiv City Marathon став кваліфікаційним забігом у глобальному рейтингу Abbott World Marathon Majors (AbbottWMM) Wanda Age Group World Rankings. Так результати усіх бігунів старше 40 років будуть враховані у глобальному рейтингу другого кваліфікаційного періоду, що пройде з 30 вересня 2019 року до 11 жовтня 2020 року. А найшвидші бігуни матимуть можливість взяти участь у чемпіонаті світу AbbottWMM Wanda Age Group World Championship навесні 2021 року.

Для участі у чемпіонаті світу AbbottWMM Wanda Age Group World Championship 2021 (місце проведення якого буде оголошено наступного року), у загальному рейтингу бігуна у його віковій групі буде враховано максимум два забіги у кваліфікаційному періоді. Учасники кваліфікаційного забігу AbbottWMM Wanda Age Group World Ranking отримають бали відповідно до свого віку, часу та статі у відповідних вікових групах для чоловіків та жінок: 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65-69, 70-74, 75-79, 80+.

Це означає, що результати бігунів старше 40 років, які братимуть участь у 10-му ювілейному Київському марафоні 6 жовтня, враховуватимуться у загальносвітовому заліку глобального рейтингу у 2019-2020 роках.  Щоб мати можливість потрапити на чемпіонат світу, учасники повинні створити свій профіль на сайті www.abbottwmm.com.

“Ми раді стати одним із кваліфікаційних заходів у рамках глобального рейтингу AbbottWMM Wanda Age Group World Rankings. Це відкриває великі можливості як для Київського марафону, так і для України. Міжнародний імідж країни на біговій арені, серед топових світових стартів зростає з кожним роком. Київський марафон вийшов на новий рівень визнання, і ми не плануємо на цьому зупинятись”, –прокоментував Дмитро Черніцький, генеральний менеджер Run Ukraine.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Тім Гадзіма, виконавчий директор Abbott World Marathon Majors, вважає, що з новою системою кваліфікації до родини марафонів “великої шістки” долучаться ще більше бігунів з усього світу:

“Щороку в забігах Abbott World Marathon Majors беруть участь понад 125 тисяч бігунів, старших за 40 років, і новий глобальний рейтинг для вікових груп дозволить ще більшій кількості бігунів отримати визнання на міжнародній арені. Ми пишаємося тим, що співпрацюємо з усіма нашими партнерами, щоб вивести марафонський біг у вікових групах на новий рівень та продемонструвати досягнення цих щоденних чемпіонів”.

Оскільки другий кваліфікаційний період глобального рейтингу закінчується 11 жовтня 2020 року (з завершенням XIII серії AbbottWMM), у учасників, що беруть участь у марафоні Wizz Air Kyiv City Marathon, буде дві нагоди взяти участь у події заради отриманні балів – цього року і наступного.

Нагадаємо, що Abbott World Marathon Majors це серія з шести найбільших та найвідоміших марафонів світу, до якої входять Токійський, Бостонський, Лондонський, Берлінський, Чиказький та Нью-Йоркський марафони.

Більше інформації про глобальний рейтинг AbbottWMM Wanda Age Group World Rankings за посиланням.