Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

9 червня у Львові відбувся грандіозний захід – вже 4-ий за ліком півмарафон від команди Run Ukraine. Традиційно маршрути дистанцій пролягали центром міста, тож всі охочі мали змогу познайомитися з містом, споглядаючи його на біговій швидкості. Цього разу спортсмени мали змогу пробігти півмарафон особисто та у складі команди, 10 км, міні-марафон 4,2 км, естафету 4*5 км, а також дитячі забіги 1 км і 500 м.

О 8 ранку був даний старт основній дистанції – півмарафону. Але тим часом, першими фінішу встигли дістатися учасники Rexona Mini Marathon, де боротьба була надзвичайно запеклою – долю переможця визначив лише фотофініш.

  1. Киц Володимир 13:19,1
  2. Ростикус Роман 13:19,1
  3. Коляда Костянтин 13:20,2

У жінок трійка призерів виглядає наступним чином:

  1. Слюсар Ірина 17:09,6
  2. Вашуріна Людмила 17:35,7
  3. Титяневич Любов 17:45,4
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Після фінішу Іра поділилася емоціями

“Було важко бігти під гірку. Я зареєструвалася лише вчора – не планувала бігти нічого цього року. Але якось все пішло, наче пролетіла всю дистанцію на емоціях”.

Згодом і лідери Molokiya Lviv Half Marathon невпинно наближалися до фінішу і першим перетнув фінішну арку Богдан-Іван Городиський з “щасливим” номером 7. Рекорд львів’янина Тараса Сало не встояв на цей раз. І Богдан-Іван, і Ігор Порозов показали кращий час. Оновлений рекорд траси –  1:06:46 від львів’янина Богдана-Івана , який наразі представляє Київ. Та попри рекорд, переможець доволі критично поставився до свого результату:

“Задоволений, що взяв участь і що переміг. Час не дуже вражає, але підготовка зараз відбувається на 10 000 м (Кубок Європи). На шосе у цьому році ще не виходив”.

Серед складностей на трасі Богдан-Іван зазначив рельєф у першу чергу, а також бруківку. А ось погода навпаки – сприяла гарним результатам. Городиський атлет досвідчений, та лише рік як перейшов на довгі дистанції.

“Раніше я бігав 1500 м. Рік тому переїхав до Києва тренуватися у Сташко Ігоря Петровича. Дуже вдячний йому за підготовку та підтримку. Можна сказати, він єдиний, хто повірив у мене”.

Новоспечений чемпіон виходив на старт з завданням перемогти:

“Ще за тиждень планував бігти на рекорд траси, але за три дні прихворів і до останнього не знав, чи стартуватиму. Та ще на першій половині дистанції відірвалися з Ігорем Порозовим, який посів 2-ге місце”.

Виявляється, спортсмени навіть допомагали один одному по дистанції:

“Передавали воду, мочалки, спілкувалися по дистанції. Я тут ще не біг, але подивився трасу і знав, де підйоми і спуски та казав Ігорю, щоб він налаштовувався”.

  1. Богдан-Іван Городиський 1:06:46
  2. Ігор Порозов 1:07:01
  3. Богдан Семенович 1:08:43
  4. Тарас Сало 1:09:17
  5. Юрій Вихопень 1:10:41

Жіночий рекорд Валентини Кілярської також не встояв. Олеся Смовженко з Молдови повернулася до Львова за перемогою після бронзи у 2016 році.

“Це моя перша перемога на львівському півмарафоні. До цього я бігла тут лише один раз у 2016 році і була третьою. Тоді лише починала бігати довгі дистанції і перший старт був у Львові”.

2016 р

З 2016 року траса не зазнала змін, тож Олеся була готова до неї:

“Знала, що буде складно. Одна задача була – стати і працювати. Чесно, це найскладніша траса, яку я бігла: гірки, стрімкі спуски, бруківка, повороти. Але красива, цікава траса”.

Ти була з самого початку була налаштована на рекорд?

“Так, тому встала і побігла. А там вже чи вийде – друге питання. Вийшло – рекорд встановлений”.

Майже всю дистанцію ти пробігла сама. Іру по дистанції бачила?

“У мене була тактика – почати швидко зі старту. Один раз озирнулася, побачила, що вона на “безпечній” відстані і далі намагалася її тримати”

Поступившись Олесі 36 сек Ірина Бубняк також пробігла швидше за попередній рекорд траси, дебютувавши на півмарафонській дистанції.

“По дистанції проблем не було. Єдине – траса справді дуже важка. Тим паче це моя перша половинка. Більшість траси проходила по бруківці”.

Львів для тебе не чужий, чи допомагало це?

“Довгий час я тренувалась у Львові. Та по дистанції я більше дивилась на розмітку, хоча ознайомившись напередодні з маршрутом знала всі кілометри”.

Як вважаєш, півмарафонський дебют вдався, чи є бажання і далі бігати?

“Дебют 50 на 50. Щодо бажання – звичайно є, але конкретних планів ще немає“.

П’ятірка кращих дівчат на півмарафонській дистанції:

  1. Олеся Смовженко 1:16:54
  2. Ірина Бубняк 1:17:30
  3. Наталія Семенович 1:20:49
  4. Світлана Станко 1:29:47
  5. Надія Воронченко 1:34:19

У командному заліку на півмарафонській дистанції перемогу виборола команда Saucony Ukraine Team 1, загальний результат учасників якої майже на 1,5 години кращий за переслідувачів

У забігу-естафеті перемога за командою “Солідарна молодь

Дистанція майже вдвічі коротша за основну Swiss Energy 10km стартувала ближче до обіду, та попри побоювання сонце слухняно вичікувало за хмарами. Кращі результати показали:

  1. Володимир Швець 34:19,7
  2. Іван Чорний 34:34,2
  3. Артем Трет’яков 34:46,1

  1. Анастасія Дашкевич 36:58,9
  2. Олена Федорова 39:37,2
  3. Наталія Каінська 41:45,0

Анастасія Дашкевич з Мінська чудово поєднала змагання та туристичну поїздку.

“Для мене це була більш туристична поїздка. Я хотіла побувати у Львові саме влітку. І щоб уникнути спеки обрала 10 км, а не 21. Тим паче я місяць тому стартовала на півмарафоні та вирішила пробігти 10 у задоволення”.

Чи вийшло отримати задоволення, адже ця траса не з найлегших?

“Задоволення отримала. Та я полюбляю такі дистанції, де є гірки, де можна попрацювати”.

Подорож до Львова ще продовжується чи сьогодні повертаєтесь додому?

“Ми залишимось ще на декілька днів. Хочемо відпочити, прогулятися, сходити на екскурсії. Вчора намагалися багато не ходити напередодні старту, але тут це складно – виходиш на вулицю і така атмосфера! Та тепер є час без поспіху роздивитися місто”.

Корисні посилання: повні результати, сайт заходу, сторінка fb (тут вже з’являються фото)

Використано фото з сайту заходу