Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Жорстка Атлетика представляє Вашій увазі розповідь Віталія Іваха, організатора одного з найбільших трейлів України, який на диво проходить не в Карпатах. Насолоджуйтесь краєвидами Сумщини та надихайтесь кожним кілометром Могриця Еко Трейл!

Чому «Eco Trail»?
Вперше коли я приїхав на місце старту, а я вже знав, що будемо робити там забіг, то побачив щось нове, щось незвичайне, нова локація, невеликі пагорби та річка – це не може не закохувати в себе. Сама локація і траса забігу пролягає у ботанічному заказнику загальнодержавного значення – «Банний яр», з метою охорони рідкісних рослин, тому забіг і отримав назву «Eco trail»!

3rd трейл, чого чекати?
З самого початку в мене, як співорганізатора цього забігу була мета зробити такий забіг, щоб він конкурував з іншими забігами в Україні і щоб люди, їдучи на старт, знали, що це не буде легка прогулянка. І дійсно, з кожним роком ми піднімаємо складність. Цьогоріч буде менше маленьких гір, а зробили акцент на довгі підйоми та спуски, але це не означає, що не буде рівних відрізків. Для тих, хто пам’ятає, перший тогорічний підйом, то можемо сказати, що він також буде, але трохи змінений.


Кількість учасників?
На першому трейлі ми зібрали 30 учасників, минулого року було 104 учасники, оскільки буде цього року ліміт 120 осіб, чи досягнемо його побачимо менше, ніж за місяць!

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Локація забігу?
Як і минулого року будемо стартувати з вапняного кар’єру, старт і фініш в одному місці, але бігти в порівнянні з минулим роком будемо трохи в іншу сторону. Саме місце старту обране не випадково, адже поблизу кар’єру на півночі знаходиться курган-городище, і  за легендами у давні часи на землях Могрицьких, вкритих тоді великими дрімучими лісами, жив розбійник Кулик із ватагою, від чого і місцевість називалася Куликівщина. Орудувався у 1760 – 1770 роках уславлений Кулик із своєю ватагою від котрої тремтіли адміністрації Сумського, Суджанського та Рильського округів.

В 1770 роках місцевість по обидва боки Юнаківки була зайнята ватогою Кулика. Ватага ділилася на декілька загонів і займала на постах вартові пости. Сам Кулик знаходився в хуторі Куликівщина. Коли він пограбував обоз, що віз дарунки від австрійського імператора Йосифа II цариці Катерині II, його пограбували ватажки Кулика, то по наказу цариці, ліс, де це сталося, був названий “Розбійне”. З часом він був зрубаний і дальший його розвиток був припинений.

Рекомендації новачкам?
Цей забіг не найважчий в Україні (поки) тому особливого екіпірування не потрібно. Слідкуйте за погодою, і одягайте обов’язково кепку! Щодо взуття, то спеціальні гірські трейлові кросівки не завадять, але якщо їх немає, то не варто засмучуватися. Перед тим, як показати учасникам трасу ми обв’язково весь маршрут самі пробігаємо. Навіть любителі можуть подолати цей трейл і спеціальна підготовка не потрібна.

Учасники з інших міст, їх багато?
Поки найбільше учасників з Харкова, Полтави, Дніпра ну і звісно Сум.

Розкажи більше про дистанції?
Цьогоріч не змінюємо нічого, 10 і 20 км (сподіваємося, що ніхто не загубиться, і всі пробіжать бажану дистанцію!) 1 коло – 10 км, на колі 2 пункти гідратації (поблизу фінішу, та приблизно посередині кола). Набір висоти – 335 м на колі, тобто маємо 335 і 670 м відповідно. Трек можемо переглянути в відео.
Буде 3 великих підйоми, в них можна забігати, коли міряли трасу, то по 5-6 хв/км все реально. Покриття траси 100% грунт/вапно, шосе – 0%.

Стартові пакети на 3rd Mohrytsia Eco Trail. Що отримають учасники?
На 3й Могриці в пакетах замість магнітів ви знайдете спеціальний мішечок для своїх майбутніх сувенірів. (Минулого року багато учасників збирало вапно куди тільки можна, і цього року ми вирішили кожному дати маленький мішечок куди можна буде зібрати вапно, та будь що, що вам сподобається).

Також звичайні пакети замінили брендовані сумки, які можна використовувати в повсякденному житті. Крім цього вперше на забігу використовуватиметься електронна система хронометражу, тож всі отримають смс з своїм результатом. Також буде трохи незвичний стартовий номер. Як завжди всім учасникам запропонований трансфер від м. Суми (збір в сквері біля Макдональдс), який після фінішу всіх поверне назад. В найбільш гарних місцях буде працювати фотограф, тож долаючи дистанцію посміхайтеся.
На пунктах гідратації ви зможете відновити свій водневий баланс. І наостанок в день старту ви зможете зареєструватися на будь-який забіг від нашої команди Race Project по найменшій вартості.
Ну і звичайно куди ж без гарних емоцій, які будуть вас зігрівати до наступної Могриці, ну або принаймні до Шпилівки трейл.

Є ліміти часу?
Так, 10км – 120 хв, 20км – 240 хв.

Видача стартових пакетів буде на місці старту?
Видача пакетів в день старту буде лише для учасників з інших міст, сумчани отримують пакети за день, це зробили для того аби раніше стартувати, і було не так спекотно. Звертаємо увагу, що для допуску на забіг треба медична довідка або страховка.
На місці старту буде медична допомога, зона для переодягання, камера схову.

Чи маєте партнерів на цьогорічний забіг?
Всі вже побачили, що є титульний партнер забігу, то компанія – Rain – натуральне клітинне харчування на основі насіння. З іншими поки ведемо переговори.


Найцікавіше те, заради чого приїжджають більша частина учасників – медаль, якою вона буде?
Медаль буде які і минулого року металева, розмір 80х90мм, товщина 3 мм.

Цього року ви вперше зробили промо-відео забігу?
Ми знайшли спортсменів, частину відібрали по розіграшу, а частину просто сумчан, які бігають трейли, поїхали на місце старту, вони ніби робили своє тренування, а тим часом їх знімав оператор, що з цього вийшло зараз побачимо.

Реєстрація