Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

DYKA GONKA...

ДИКИЙ РУСЛАН…

Ну що ж… поїхали…

Як зародилась ідея створення ДИКОГО ПРОЕКТУ?

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

У 2016 році мені захотілося відсвяткувати свій День народження максимально нестандартно. Тоді я вирішив організувати невеличкий забіг для друзів та їх дітей! Місцем проведення я обрав Труханів острів, зробив медалі ручної роботи (з підписом “вогник від Русі”, кубки, а також призи для переможців (звісно ж, то були медальниці) та підготував святковий стіл. Арка, брендвол, п’єдестал… все було на рівні і пройшло просто ФАНТАСТИЧНО: забіг на 5 км для дорослих, емоційний дитячий старт, нагородження, атмосфера.

Але більш за все на мене вплинули ті слова, які мені казали люди після завершення! Довели мене не раз до сліз! І змінили моє життя!!! І хоч я був страшенно втомлений, в той же час я був неймовірно щасливий! Я віддав усі сили і отримав від людей просто шалені незабутні емоції. То був початок!

 Потім трапилось чимало цікавого. Мої виступи як спортсмена, що привели до багатьох цікавих перемог та призових місць. Моя участь в організації RACE NATION, але про це треба окрему статтю писати) І перемога в абсолюті на одному із стартів RACE NATION,  до якої я йшов не один рік! У підсумку у мене не було жодного забігу нижче 8 місця, все в еліті, все в абсолюті, і всі останні 5 виступів на п’єдесталі!

І нарешті сам момент, коли я прийшов до рішення організувати свій проект забігів з перешкодами!!! Я чудово розумів усю складність реалізації такої задумки! І це було ПЕРШИМ вирішальним фактором! МЕГА СКЛАДНО? Значить це моє!

ДРУГИМ вирішальним фактором стала підтримка з боку моєї дружини Лілі! Та величезна робота, яку вона зробила аналізуючи усі зарубіжні старти, а їх виявилось близько СОТНІ, стала поштовхом для розробки свого стилю, який би не був схожим на жоден з інших стартів, адже одним з пріоритетних наших напрямків є залучення до участі спортсменів з Європи!

Також впевненості додали нові члени команди – Євген Оніскевич, Оля Яроцька, Оля Олейник, та наш амбасадор Альона Суміна, які почувши ідею, навколо якої ми будем працювати, просто шаленіли і рвались в бій!

Разом з Євгеном ми придумали назву DYKA GONKA і вже навколо неї почала вибудовуватися стратегія проекту! Частина роботи вже зроблена, але багато попереду, і нам скоріше хочеться поділитися усім тим, що ми вам підготували.

Ця назва -вона виникла не одразу? Розкажи, які були варіанти, думки і головне – чому ДИКА?

Дика, тому що ДИКА! Варіантів було багато – NRJ RACE, VEKTOR OCR, FURY RACE, DRIVE RACE і навіть EVIL RACE, але я не злий так точно! І коли з’явилась назва DYKA GONKA ми зрозуміли, що найкраще передати емоції людям, ми зможемо лише через цю назву и через цей напрямок!!!
І зараз ми дуже радіємо, коли бачимо, які емоції викликає у людей DYKA GONKA!

З проектом розібралися. А як ти взагалі почав бігати і чому забіги з перешкодами це твоє?

Граючи з дитинства в футбол, завжди певна активність була, але не регулярно і в підсумку в 32 роки я добігався до надриву ахілу. Півроку відновлення змусили задуматися. І тут ще мій лікар мені сказав, що з моїм характером варто спробувати просто бігати!

Але у мене ж все не як у людей! Бігати, так бігати МАРАФОН! До мого тридцять третього дня народження було 3 місяці, і я впевнений був, що це з головою часу, щоб підготуватися🤣🤣🤣
І ось вранці 3 квітня 2012 року, в свої 33, я мотивований на 100% і з готовністю на 30% і не прочитавши жодного рядка, як це робиться, одягнувши повністю шкіряні щільні NIKE, і натягнувши просторий спортивний костюм, виїхав за місто і поставив воду на розвороті на 21 км. Так я пробіг свій перший марафон!

Скажу одне – я добіг! Як виявилося непогано, за 4:20! Решту я мабуть описувати не буду, але був упевнений близько 2 місяців після того, що більше бігати не буду)
Але потім пройшло! І побігавши самостійно без тренера близько 3 років, я потрапив в бігову тусовку і понеслаааася!
В результаті, пробігши свою кращу половинку (до речі і до цього дня) за 1:30 в 2016 році, я вперше взяв участь в ГОНЦІ НАЦІЇ! І БАБАХ – одразу потрапив в еліті в першу 10-ку!!! Проаналізувавши свою витривалість, силові якості рук і легкість подолання трейлових ділянок, я зрозумів,  де моя спортивна ЛЮБОВ! І я зосередився на забігах з перешкодами!

Я щиро вдячний проекту RACE NATION і Юрію Подлєсному і не лише словами, а й підтвердив це своєю участю в цьому проекті як організатор! Ніхто, навіть моя дружина, не знають чого мені коштувало включитися в проект як організатор! Це були дуже непрості але дуже емоційні і мотивуючі моменти в моєму житті і корисний досвід!

Чому перша гонка буде проходити саме у Витачеві?

Це був нелегкий вибір. З одного боку ми розуміли, що є фактор відстані від Києва, недостатньо відоме місце серед потенційних учасників може деяку частину відштовхнути, але… Для нас є важливим почати з чогось унікального, неповторного і емоційного! Я виріс в цих краях! Я знаю, як спортсмен, що може сподобатися учасникам! Я впевнений, що саме ці краєвиди, енергетика та сюрпризи, які ми можем підготувати тільки там, будуть гідним початком нашого проекту! Команда не вся одразу мене підтримала в цьому, у декого були сумніви, але вже зараз, побачивши усі переваги цього унікального місця, сумнівів ні у кого не залишилось! Впевнений, що і учасники скоро в цьому переконаються!

Чи плануються забіги в інших містах України?

Так, плануємо обов’язково, але потрібно розвиватись поступово і не перестрибувати через сходинки. Головне –  завоювати довіру серед учасників! Показати, що ми в першу чергу працюємо для них! І коли вони в цьому переконаються, тоді хоч на край української землі!!! Головне разом!

Наскільки складну гонку ти готуєш? Лише спортсмени зможуть її підкорити, чи будь-хто може спробувати свої сили?

Над складністю ми працюємо максимально зважено!!! Категорія PRO повинна боротися за перемогу за швидкістю проходження і на грані своїх можливостей! Чітко зловити цю грань важко, але ми працюємо над цим кожного дня!!! А в OPEN-групах завдання стоїть якомога ближче підвести людей до подолання своїх сумнівів, бо саме вони і є основною перешкодою! З цієї причини ми і створили дистанцію для початківців – ДИКА МИЛЯ, яка дасть можливість впевненіше відчути себе на забігах OCR.

Для новачків, в першу чергу це емоція, яку ти більш ніде не відчуєш, і неважливо, яким ти фінішував! Також це можливість перевірити себе, свою волю та характер!
І тоді від сумнівів в усіх напрямках життя не залишиться і сліду!

Що буде кардинально нового у твоїх забігах з перешкодами?

Основною відмінністю нашого проекту є максимальне наближення учасника до ПРИРОДИ!!! ДИКОЇ ПРИРОДИ! Ми вважаємо, що саме вона являється основним джерелом енергії, а оскільки ми хочемо заряджати наших учасників, то обрали саме такий шлях! Жодного контакту ваших рук з металом, пластиком, чи капроном! Усе тільки природнє!!! Чимало перешкод взагалі будуть створюватись безпосередньо в лісі!
А на всіх інших контакт тільки з деревом або з джгутовими натуральними канатами! Енергетика буде незабутня! Ви в цьому переконаєтесь)

Чи є ідеї стосовно створення української pro team?

Обов’язково!! Але не все одразу.

Чи зможуть спортсмени отримати кваліфікацію від DYKA GONKA на OCR чемпіонати Європи та світу?

Так! Це завдання ми собі поставили! І зробимо це одразу після нашого першого повноцінного старту!

Яке значення, наразі, для тебе мають забіги з перешкодами?

Для мене це можливість зробити вагомий вклад у розвиток нашої країни!!!
Щось внутрішнє мене постійно штовхає в цьому напрямку! Незважаючи на усю складність ситуації, в якій я опинився, та кількість ідей і мрій які мене постійно штурмують, мені підказують що я на правильному шляху! Мені подобається ділитися своїми емоціями з людьми! І робити це в такий спосіб, здається мені, це найкраща інвестиція в свою рідну країну! Тож зараз забіги з перешкодами стоять в моєму житті на ПЕРШОМУ місці !!! Бо не про що інше я думати не можу.
Звичайно, сім’я завжди знаходиться в окремому рейтингу, максимально близькому до мого серця. Я дуже люблю те чим займаюсь! і ви скоро в цьому переконаєтесь!!!!

Усі дикі деталі про проект, а також реєстрація за посиланням!