Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

І хоча його пороги вже давно приховані високими водами могутнього Дніпра, та назва міста Запоріжжя все ж видає своє походження, походження, що оповите козацькими легендами. Тож не дивно, що цього року саме це місто стане на один щабель з Києвом, Дніпром, Харковом, Одесою та Білою Церквою – марафонським містом національного масштабу та одразу позмагається за пальму першості серед марафонів лівобережної частини України!

Марафон є нічим іншим як лакмусовим папірцем розвитку, тим орієнтиром, який вказує на високий рівень міста не лише в спортивному, але й економічному плані. Фактично “Нова Пошта марафон Запоріжжя” 27 квітня, схоже, стане центральним марафоном всього південного регіону України, і чи не єдиною можливістю для більш ніж 10 мільйонів українців, населення найближчих областей, навесні спробувати свої сили на 42195 метрів в кількох годинах їзди від дому.

Місце твоєї марафонської звитяги!

Про Запоріжжя як про колиску української ідентичності, волелюбності і відваги списано вже чимало томів, і ось настав час цьому славному місту писати і бігову історію нашої країни. Одразу дві загальнонаціональні пам’ятки зустрінуть марафонців в Запоріжжі: це без сумніву острів Хортиця та гребля Запорізької ГЕС. Вони символізують два кардинально різні періоди української історії, українського становлення, та вони мають одну спільну основу, а саме – відважний та працьовитий козацький дух! Тож кращого місця для власної марафонської звитяги годі й шукати!

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Хто ці люди, хто кинув виклик марафону?

Організатори вже встигли зарекомендувати себе як команда досвідчених фахівців не лише у своїх професійних галузях, а й у якості надійних партнерів для організації спортивних заходів. Команда NewRun добре знайома бігунам (і Жорсткій Атлетиці) завдяки Гран-Прі Нова Пошта – серії з бігових стартів в низці обласних центрів України: Сумах, Полтаві, Чернігові, Черкасах, Житомирі та Миколаєві. І ця географія стартів лише росте і шириться з року в рік! Весь цей досвід, помножений на сповідування загальноприйнятих бігових норм та найкращих практик в проведенні бігових заходів гарантують учаснику високий рівень організації змагань і в Запоріжжі!

Маршрут та перепади

Все дійство під назвою “Нова Пошта марафон Запоріжжя” пройде центральними вулицями міста у чотири однакових кола, тобто по 10,55 км. Стартове містечко з безпосереднім стартом та фінішем буде розгорнуте на бульварі Шевченка, далі спортсмени прослідують на південний-схід по проспекту Свободи до вулиці Гагаріна, де на них чекатиме розворот на 180 градусів і реверс до проспекту Металургів. Остання третина кола ще міститиме петлю по вулиці Сергія Тюленіна з поверненням до місця старту. Надзвичайно важливим є і той факт, що траса буде сертифікована за стандартами AIMS (Асоціація міжнародних марафонів і пробігів), тобто результати фінішерів будуть офіційними!

Марафонська дистанція в кілька кіл має свою низку переваг. По-перше, місць харчування та гідратації буде більше ніж достатньо і вам не доведеться терпіти по п’ять кілометрів, щоб втамувати спрагу. По-друге, чотирикратний контроль проходження дистанції учасниками, що дозволить проаналізувати свою швидкість та позицію на кожному колі дистанції. По-третє, це передбачуваність: всього лиш за першу чверть дистанції ви вивчите всю трасу, знатимете всі підйоми та спуски, а можливо, навіть і найкоротшу траєкторію на поворотах.

Перепад висот на колі дистанції

Що окрім марафону?

Авжеж, не кожному під силу подолати одразу всі 42195 метрів, саме тому організатори попіклувались про спортсменів всіх рівнів. Окрім марафонської дистанції 27 квітня в Запоріжжі доступна і напівмарафонська дистанція в 21,097 км, а також 10-ка та 5-ка, погодьтесь, обрати є з чого.

Окремо варто відзначити і  дитячі забіги: на 100 метрів для найменших, та на 500 метрів для старших дітей, і найцікавіше, що участь абсолютно безкоштовна. Так само безкоштовною буде участь на 1 км для всіх бажаючих спробувати себе та долучитись до грандіозного бігового свята! Всі умови та безпосередню реєстрацію ви можете здійснити за цим посиланням.

Тож саме у Вас є унікальна можливість доторкнутись до історії та вписати своє ім’я в фінішні протоколи першого марафону міста легендарних Ланосів, блискучих гелікоптерів та всесвітньо відомих двигунів! Продовжіть поступ своїх величних пращурів власним біговим подвигом в Запоріжжі!