Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Після третього 100-кілометрового етапу найдовшого пустельного ультрамарафону світу Meraas Al Marmoom ultramarathon сьогодні учасники мали подолати “усього” 50 км пустелею.
Як і вчора, сьогодні разом з учасниками багатоденки, які бігли четвертий етап, стартували також учасники 50-кілометрової гонки, яка йшла окремим заліком.
Наш ультрамарафонець Євген Глива, який зійшов через тепловий удар під час другого етапу, також вийшов на старт 50 км. Забігаючи наперед, скажемо, що власне, Євген і святкував сьогодні тут перемогу! А от Оксана Рябова – фінішувала третьою як на заключному етапі так і в загальному заліку 270км багатоденки серед жінок!!!
А тепер про все більш докладно.

Почнемо з 50-кілометрової гонки. Ми поспілкувалися з нашим ультрамарафонцем після фінішу.
– На цю 50-кілометрову гонку приїхали двоє сильних марокканців та кенієць, які мають РВ на половинках у районі 1:03-1:04. Власне, організатори зізналися, що гадали, що якраз ці троє атлетів будуть на подіумі. Але вдалося внести корективи 🙂

– Багато в чому допоміг отриманий досвід перших 2-ох етапів. На жаль, на другий день лікарі мені заборонили продовжувати гонку через тепловий удар. Але наступні кілька днів інтенсивно насичував організм електролітами від Медспорт, відпочивав, вийшло краще акліматизуватися. Тому, коли марокканці та кенієць взяли зі старту дуже швидкий темп – просто тримався за ними, не відпускав далеко. А десь на 35 км, коли їхній запал закінчився, я додав швидкості – наздогнав їх і побіг на фініш.

– Біглося сьогодні гарно. Окрім акліматизації та електролітів, відіграв свою роль і профіль траси. Сьогодні 90% бігли вгору-вниз барханами, а це той самий рельєф, який був нещодавно в Омані.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

– Якщо порівнювати багатоденку тут, в ОАЕ, та в Омані – то вони різні. В Омані – не такі довгі етапи (в середньому 30 км), рельєф складніший. Гонка в Омані більше підходить для швидкісно-силової роботи. В ОАЕ етапи надто довгі. Як на мене це формат ближчий до “добових забігів”.

– Так, було б цікаво повернутися наступного року на багатоденку. Але для себе зробив висновок, що потрібно тоді менше стартувати восени аби приїхати зі “свіжими ногами”.

Вашій увазі переможний фініш Євгена.

#AMUM18 50km race. An excellent win by @evgenii_glyva from Ukraine, who came first with a fast time of 4 hours, 42 minutes and 58 seconds.::#almarmoomultramarathon #ultramarathonuae #merassdubai #dubaisc #desertultramaraton

Опубліковано Meraas Al Marmoom Ultramarathon Субота, 15 грудня 2018 р.

Хоча офіційних результатів по багатоденці немає поки немає, з надійних джерел:) знаємо, що останній етап не приніс несподіванок. Тому у чоловіків в загальному заліку на 270км дистанції переміг досвідчений марокканець Rasheed Al-Murabti, а у жінок – перемогу святкувала американка Magdalena Boulet. І Рашид і Магдалена захопили лідерство після першого етапу, збільшили його на другому, а далі вже утримували перевагу до кінця багатоденки.

Наша Оксана Рябова сьогодні фінішувала третьою. Після вчорашнього 100км етапу від 2-ої позиції її відділяло майже дві години, які надолужити, з огляду на проблеми з коліном за сьогодні було практично не реально. В той же час відрив Оксани від учасниці на 4-ій позиції складав аж 4 години. Тож головне було фінішувати й утримати перевагу. Що Оксана і зробила. Що ж 270+ кілометрів позаду. Саме таку дистанцію подолала Оксана за 5 днів.

Оксана з переможницею Magdalena Boulet

Враження Оксани:

– Дуже рада, що сьогодні вдалося бігти, а не йти. Бігла по 7:30-8:00 у своєму темпі. Виграла Магдалена, потім фінішувала Азіза з Оману. Але це особливо вже нічого не вирішувало. Точного фінішного часу не знаю, годинник сів, десь 7 годин з невеличким вийшло. Вже нагородили, задоволена 🙂

А вже 20 грудня у Львові та 21 грудня в Києві в Горгани можна буде зустрітися з Оксаною та довідатися про всі подробиці багатоденної пригоди. Запрошуємо! 🙂

Проект «Долаючи пустелю» – благодійний, разом з Жорстка Атлетика та фондом Таблеточки ми хочемо допомогти зібрати кошти для проведення закордонного лікування для Максима Лук’янюка:
http://super.tabletochki.org/ru/campaigns/dolajuchi-pustelju

Тут можна Підтримати Проект!

Слідкуйте за новинами!

Партнери проекту “Долаючи пустелю”:

 

 

 

 

 

за підтримки:
Eliksyr, Їдло, Navionica, PowerPro, Endurance schoolPetzl UkraineAutoenjoy.ua eyewear, TM Trekking, Chamois Buttr Ua