Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Другий етап найдовшого пустельного ультрамарафону Meraas Al Marmoom ultramarathon виявився прогнозовано складнішим за попередній. Якщо вчора учасники мали подолати 50 км пустелею, то сьогодні – на 20 км більше.

Серед чоловіків – найшвидшим був переможець першого етапу марокканець Rasheed Al-Murabti і тим самим закріпив своє лідерство у загальному заліку. На другому місці одночасно фінішували – Marily Robert (Франція) та Akbar Naghdi (Іран), які вчора показали 2-й та 3-й результати відповідно. Edson Kumwamba з Південної Африки – став третім.

У другий день зійшло ще четверо учасників ультрагонки. На жаль, серед них і наш ультрамарафонець – Євген Глива. Тож з 25 чоловіків, які стартували – далі змагатимуться за перемогу тільки 18.
Серед жінок – першою перетнула фінішну лінію переможниця першого етапу – американка Magdalena Boulet. Другою прибігла Оксана Рябова!!! Фініш Оксани:

@riabovaoksana cross the finish line in second place finishing 70 km Arabian Oryx 2nd Stage 270 km #AMUM18 in 9 hours, 33 minutes.::Meraas DubaiSports Council#almarmoomultramarathon #ultramarathonuae

Опубліковано Meraas Al Marmoom Ultramarathon Середа, 12 грудня 2018 р.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

І, замкнула трійку фінішерів у жінок – Aziza Raji з Оману.

Всі результати за обидва етапи – тут.

Враження Оксани:

– Початок був – десяточка по дюнах, а потім майже вся дистанція була пологою, з невеликими проміжками з дюнами, може метрів по 500. Організатори прорахувалися і третій чекпоінт замість 35 км виявився аж на 41-му. Добре, що була третя запасна пляшка води, якраз на ці 6 км вистачило. Десь до 55 км все було добре, бігла на другій позиції, потім накрило. Не могла бігти. Ноги перестали слухатися, стегна стали немов “кам’яні”. Доплелася пішки до останнього 5-го КП три кілометри. І тут бачу, прибігла учасниця з Оману. Ми з нею разом “заправилися” водою.

– Потім вона бадьоро побігла вперед. Я подумала, що треба спробувати “зачепитися” та потерпіти, щоб хоча б втримати вчорашню перевагу. Але через кілометр – суперницю “скрутило”, щось чи з ногою, може коліном. Я побігла на всі гроші, скільки було сил. Але останні 2 км все одно доходила пішки. Сумарно вийшло не 70 км, а 73 км.

– Пощастило, що тут масажисти, тейпонули мені ногу, бо трохи ниє коліно.

– Тактика на завтра проста – буду не відпускати Азізу з Оману, щоб зберегти перевагу, яка вже є.

– Жаркувато по спеці вдень бігти. На чекпоїнтах вода тепла.

Що ж завтра на учасників багатоденки чекає найскладніше випробування 100-кілометровою дистанцією. Триматимемо кулаки за Оксану! Буде гаряче!

Проект «Долаючи пустелю» – благодійний, разом з Жорстка Атлетика та фондом Таблеточки ми хочемо допомогти зібрати кошти для проведення закордонного лікування для Максима Лук’янюка:
http://super.tabletochki.org/ru/campaigns/dolajuchi-pustelju

Тут можна Підтримати Проект!

Слідкуйте за новинами!

Партнери проекту “Долаючи пустелю”:

 

 

 

 

 

за підтримки:
Eliksyr, Їдло, Navionica, PowerPro, Endurance schoolPetzl UkraineAutoenjoy.ua eyewear, TM Trekking, Chamois Buttr Ua