Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Шостий фініш поспіль від найвідомішого українського ультрамарафонця Євгена Гливи на Oman Desert Marathon цього разу приносить 5-те підсумкове місце в генеральній класифікації. Як дались Євгену останні дні змагань пустелею Аравійського півострова та які його враження читайте далі:

“Вчора було важко, порубало мене, марафон ледве доповз. Якщо раніше я гарно біг, то в цьому році дуже слабко, навіть спустився на 6-ту позицію в загальному заліку. Останній етап дався добре, фінішував 5-м, і в підсумку піднявся на 5-ту позицію. Оскільки тут нагороджується перша п’ятірка, то як то кажуть, в останній вагон вскочив!”

Наскільки важче біглося цьогорічними барханами, порівняно з минулими роками?

Цьогорічний багатоденний марафон видався найважчим серед всіх моїх шести. І по піску біглося важко, якщо раніше по більш-менш рівному я біг по 4:00 – 4:10, то цього разу я біг і по 6, і по 5:30…

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Один з етапів багатоденки проходив уночі. Це щось нове від організаторів? Чи легше біглося? Чи, навпаки, з огляду на складність орієнтування – біглося важче?

Так, бігали ми завжди нічний марафон, бо не так жарко. Орієнтування то не була проблема – бо тут ліхтарі стояли й він прямий був по такій дорожці піщаній, не по дюнах, тож заблудитися складно

Чи покарали, зрештою, організатори порушника – який зрізав по дорозі?

Нікого не покарали. Все нормально. Тобто тут якось все миролюбиво. Це тільки минулого року було таке, що пенальті дали. А так то тут вони стараються, щоб було тихо спокойно, без усяких таких конфліктів.

Наскільки великий призовий фонд? Чи великі гроші отримав переможець, якщо не секрет? За що, власне, так запекло (навіть, йдучи на порушення правил) боролися атлети з Оману?

Хто скільки отримав грошей ще не відомо. По нагородженню кожного року регулярно щось змінюється. Але це невеликі гроші, символічні.

Чи є бажання повернутися наступного року?

Я вирішив, що вже в житті сюди більше не повернусь! Але думаю, що через день-два я відійду і емоції будуть вже зовсім інші! В будь-якому випадку, не все залежить від мене, а більше від бажання організаторів запросити мене наступного року, адже тут і вартість участі не маленька, і переліт дорого коштує.

Окремо хотів би подякувати всій країні, всім хто підтримував мене! Це дуже приємно бігти з розумінням, що за тебе вболівають! 

Які тепер плани, повний відпочинок?

Є ще один старт. Але там ще ведуться переговори.

P.S. Але завершення однієї пустельної пригоди, означає тільки одне – початок іншої:) З 11 до 15 грудня ураїнка Оксана Рябова має подолати 270 км на п’ятиденній виснажливій ультрагонці в найдовшій пустелі світу Al Marmoom. Разом з фондом Таблєточки та Партнерами Жорстка Атлетика запускає благодійний проект “Долаючи пустелю“. Деталі – згодом. Слідкуйте за новинами, буде гаряче! 😉