додому Новини

Злива швидких результатів та рекорд Нижника в Білій Церкві

Минулої неділі вже в 15-те в Білій Церкві був даний старт марафонській дистанції. І хоча в цей же день буквально в сотні кілометрів проходив великий 9th Wizz Air Kyiv City Marathon, але й Біла Церква відзначилась відразу кількома серйозними здобутками!

Організатори зробили ставку на півмарафонську дистанцію, і це їм без перебільшення вдалось! У чоловіків на півмарафонській дистанції перемогу здобув молодий Микола Нижник, який без особливих протиріч з боку суперників не просто оновив рекорд траси, але й показав найшвидший півмарафонський час серед українців за останні 3 роки – 1:03:14!

Жорстка Атлетика поспілкувалась з Миколою та дізналась всі подробиці швидкого бігу

Миколо, ти почав все більше виступати на шосе, чи значить це, що ти відходиш від доріжки на користь шосе?

Так більше почав пробувати себе на шосе, більш комфортно себе почав почувати  на асфальті, до пробігів на шосе трохи інша підготовка, більше бігаю в аеробі (аеробній зоні, – прим. ред.) можливо через це більш вдало вдається себе реалізовувати.

Старт в Білій Церкві твій основний в сезоні?

Старт в Білій Церкві не планувався як основний, хотів в цьому сезоні швидко пробігти 10 000 метрів на доріжці і основними стартами був відбір ЧУ та ЧЄ в Берліні, але якось не все склалось із підготовкою, тому на доріжці маємо, що маємо. Але все ж після доріжки вирішив не відпочивати і зосередитися вже на підготовці до півмарафону в Білій Церкві.

Дуже швидкі секунди показав, це так планувалось? Чи може ти розраховував на ще швидший результат?

В загальному, стартом я задоволений, переміг із рекордом траси і так вийшло, що другу половину дистанції пробіг значно швидше ніж першу і наодинці, ніхто не підтримав мій темп тому, доводилося боротися лише із вітром, який сьогодні був доволі сильним, по дистанції було декілька неприємних моментів із пішоходом і автівкою супроводу, але це все не збивало мене з темпу. Думаю, в сильнішій компанії був готовий на результат 62:30-62:40. За рахунок фінішного кілометру вдалося пробігти вище рекорду, а так практично по всій дистанції тримав рівномірний темп.

Які ще плани на цей сезон?

Планую пробігти ще 10км на шосе, а далі ще поки не загадував.

Срібна сходинка за минулорічним переможцем Романом Романенком – 1:04:33, бронза у Богдана-Івана Городиського – 1:04:44.

У жінок перемогу здобула гостя з Молдови Лілія Фіскович з дуже високим результатом 1:11:36, що лише на 14 секунд гірше від минулорічного рекорду траси у виконанні Юлії Шматенко. Друга сходинка п’єдесталу у Вікторії Калюжної – 1:11:50, а бронза у Євгенії Прокоф’євої, яка стала найгучнішим стаєрським відкриттям цього року, з результатом 1:12:14.

На марафонській дистанції перемогу здобули Андрій Олейник – 2:44:53, та Юлія Онищенко – 3:32:13. А на дистанції 5 верст (5,33 км) найшвидшими стали Василь Коваль – 15:17, та Ірина Бубняк – 17:42.