Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

У останні вихідні літа 26 серпня перлина чорноморського узбережжя Одеса прийняла одну з найбільших бігових подій всього чорноморського басейну – 3rd Odesa Half Marathon 2018. Вперше в історії півмарафонська дистанція в Одесі зібрала більше тисячі учасників, точніше 1125! Всього ж у події взяли участь більше 2 тисяч містян та гостей Одеси, а підтримати спортсменів прийшло близько 4 тисяч глядачів. Перемогу в півмарафонському забігу святкував представник Волині Сергій Оксенюк, його переможний час 1:12:09. У жінок перше місце та оновлення рекорду траси у спортсменки з Буковини Юлії Профіс, її час 1:20:34, що на 8 секунд краще попереднього рекорду одеситки Валентини Полтавської. Цікаво, що для Юлій це друга поспіль перемога на змаганнях Run Ukraine, адже на початку літа вона перемогла у Львові.

У чоловіків від самого старту боротьба розгорнулась між Олександром Бабарикою та Сергієм Оксенюком. Практично 20 кілометрів спортсмени пробігли разом і лише на останньому кілометрі Сергій зробив пришвидшення та здобув перемогу. В результаті  Олександр став другим з фінішним часом 1:12:36, а третя сходинка п’єдесталу за Анатолієм Бондаренком – 1:16:54.

“Відчував, що переможу. Темп був відносно нешвидкий, за особистого рекорду в годину і чотири хвилини сьогодні бігли помірно. Погода порадувала, о восьмій ранку було дуже комфортно бігти як на мене. Авжеж, траса дещо нерівна, але все чудово, організація змагань на дуже високому рівні.

Це був лише третій старт після гірських зборів, тож поки лише набираю форму, але завжди дуже хотілось пробігти в Одесі біля моря”, – прокоментував переможець. 

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Якщо чоловіки розігрували перемогу на останніх кілометрах, то у жінок вийшов більш швидкий біг, який і вилився в оновлення рекорду траси. Протримавшись значну частину дистанції за суперницею, Юлія Профіс на останньому підйомі пішла у відрив, повторивши тим самим переможну тактику Львову. Другою фінішувала Оксана Оксенюк з результатом 1:20:46, а замкнула чільну трійку Христина Богомягкова з часом 1:21:37.

Переможниця розповіла про перипетії боротьби по дистанції та поділилася емоціями від перемоги:

“Їхала в Одесу перемагати. Зі старту бігла в компанії, трималася за Оксаною, а перед останньою гіркою додала і вдалось відірватись.

Біглося нелегко, застудилася перед стартом і довелось змагатися зі збільшеними лімфовузлами, трішки це відчувалось. Але умови на трасі були гарні, погода також була комфортна. Я задоволена, завжди приємно перемагати!”

Таким чином, 3rd Odesa Half Marathon 2018 став яскравою та мажорною нотою бігового літа 2018 року і вже передає своє естафету Run Ukraine Running League 2018 в столицю нашої країни місто Київ, де відбудеться INTERSPORT RUN UA, старт якого буде даний вже 9-го вересня.

Фото Сергія Курганського