Остання півторашка у виконанні Кица?

Володимир Киц в першому кваліфікаційному забігу на 1500 метрів задовольнився лише дев’ятим місцем з часом дуже далеким від оптимального – 3:52,77. Цікаво, що по дистанції Володимир здійснив спробу розігнати забіг, вийшов вперед і деякий час навіть тримав солідний відрив від суперників, але фініш в українського середньовика відверто не вдався. В мікст-зоні ж вийшла дуже змістовна розмова, з самоаналізом та планами на майбутнє.

Які враження від виступу?

«Чесно кажучи, налаштовувався на швидкий біг, бо зазвичай перший забіг швидше пробігає і можна добратися по часу, а на фініші нічого не міг зробити в тій компанії. Старався до кінця, але.. не вистачило швидкості».

Коли ти вийшов вперед, що це було? Спроба розігнати забіг?

«Так, щоб не товктися там всередині дистанції, не битися, не бігти по другій доріжці. Яка різниця, де бігти. Вітру не було, тож можна було бігти і першим, намагатися трішки протягнути, трішки розігнати».

Як ти вважаєш головна причина відверто повільних секунд: довгий сезон, висока температура?

«Ну забіг так склався. Порівняно з тими хлопцями, які мають особистий 3.30 – 3.31 за будь-якого розкладу ти не зможеш в них виграти, тому що  запас швидкості менший. Думаю, якщо все буде добре, то на наступному чемпіонаті Європи буду виступати вже на більш довгих дистанціях – 5000 метрів. Вже давно мене всі відмовляють від моїх 1500 метрів, але хочеться добити міжнародника, півсекунди не вистачає, ну але на сьогоднішній день маємо те, що маємо.. »

То ти відчуваєш, що все ж таки краще виступати на більш довгих дистанціях?

«Схиляюсь більше до того, тому що вже й вік такий… 31 рік. Є хлопці молодші, швидкісніші. Для того, щоб бігти 1500 метрів треба стартувати і 800 метрів, і 400 метрів для швидкості, а в мене в цьому сезоні тільки була “півторашка”, одна трійка і все.

По організації скажу, що вона дуже чудова, все продумано. Я в Німеччині люблю такі старти і комерційні старти в Дессау. Я виконав тут норматив у Німеччині. Атмосфера дуже хороша. Шкода, що не зміг повністю реалізуватися, але зробив те, що міг».

І на кого ж ти полишиш свої 1500, адже на сьогодні ти є лідером в Україні?

«Є хлопці молоді, перспективніші. От я на чемпіонаті України був другим, той самий Олег Каяфа – він міг би в цьому сезоні показати результат з 3:40, судячи з його виступів. Просто не потрапили вони в біг, не потрапили… Немає кому заявити на міжнародні змагання, в нас трішки з цим проблема. Проблема з менеджерами, тому що в Європі із 3:40 біжить 50 – 70 чоловік, і дуже важко заявитись, коли ти показуєш в Україні результат рівня 3:45, і ніхто не хоче нас слухати. Ти доводиш, що ти готовий бігти там 3:38, але потрібний результат в Україні. Виходить замкнуте коло: на чемпіонаті України немає результату і тебе не можуть нікуди заявити».