Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Легендарний берлінський стадіон Олімпіаштадіон знову відкрив свої двері для найсильніших легкоатлетів. Авжеж, цього разу це не Олімпіада з Джесі Оуенсом, і куди більше не чемпіонат світу з блискавичними 9,58 у виконанні Болта, але все ж події на цьому стадіоні перехоплюють подих!

Перший день, а точніше день “Q”, чемпіонату Європи для української команди видався дещо двояким з присмаком деякої невдачі.

З 10-ти українців успішно кваліфікаційні змагання подолали троє спортсменів, семеро ж не змогли пробитись до чільної 12-ки континентальної першості.

400 з/б. Чоловіки

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Автором першого виходу до півфіналу тут став Денис Нечипоренко, який здобув перемогу у своєму забігу і зробив це зі своїм найкращим результатом сезону – 50,26.

“Був контакт із суперником, я контролював його біг, і коли отримав можливість виграти забіг – доклав до цього максимум зусиль!”

Данило Даниленко, який в Луцьку був другим, в Берліні показав невтішні 51,02, що і не дозволило йому продовжити змагання.

Детальніше про виступи наших хлопців та їх коментарі читайте в нашому спеціальному матеріалі.

Стрибки у довжину. Чоловіки

Другим успішним виступом дня для України став політ Сергія Никифорова в останній, третій спробі кваліфікації. Восьмий результат за підсумками двох кваліфікацій та 7,86 – і Сергій в фіналі!

“В другій спробі зробив невеликий заступ, але спроба в район 8-ми метрів. Насправді, це дуже тиснуло, адже маю виконувати кваліфікацію з першої спроби. На останню спробу збирався. Я подумав, що треба збиратись навіть сильніше ніж зазвичай, сильніше ніж в Луцьку! Тепер є впевненість, все вдалось! Доріжка і стадіон дуже подобаються!”

Ще один українець Владислав Мазур, на жаль, зупинився лише в одному сантиметрі від фіналу, його результату в 7,70 метра вистачило лише на невтішне 13-те підсумкове місце.

Молот. Чоловіки

Третім успіхом для України став Гліб Піскунов, який у своїй третій спробі показав результат – 74,18 м. У підсумку – це 10-та позиція за результатом двох кваліфікаційних груп і, отже, вихід у фінальні змагання!

“Трошечки можна було додавати ще. Не звик метати у три спроби, адже перший рік виступаю по дорослим. Звик, що по юнакам метав одну спробу, а далі в фіналі вже 6. Тут першу зробив розминочну, друга не вдалася за технікою, третя вийшла, але можна було ще краще.
Тут для мене також незвично, що дуже сильна конкуренція і треба слідкувати, чи потрапляєш у фінал, зовсім інакше проходять змагання!”

Два інші наші учасники показали наступні результати: Володимир Мисливчук – 70,59 м, Сергій Регеда – 70,39 м. На жаль, цього виявилося недостатньо для продовження боротьби у фіналі.

Завжди позитивний Володимир так прокоментував свій виступ:
“Сьогодні, на жаль, не все вдалося. Викладався на повну. Можливо, щось не розрахував. Буду старатися наступного разу! Але атмосфера тут зашкалює! Дуже сподобався і Берлін, і стадіон! Сподіваюся, що колись і у нас в Україні будуть такі стадіони в кожній області”.

100 метрів. Жінки

Лідер українського короткого спринту Христина Стуй не на жарт понервувала вболівальників. Впевнений старт, гарний біг і… падіння. Ось якими емоціями поділилась атлетка в мікст-зоні, всього за хвилини після:

“Спазм передньої поверхні стегна… Вже на 40-му метрі відчула проблему, намагалась не навантажувати проблемну зону, не вмикала її, але все одно затиснуло. Насправді, зараз незрозумілі відчуття, йшла сходами – відчувається, по рівно все в порядку, але треба розбиратись, завтра може стати ще й гірше.
Я шоці від результату лідера свого забігу… 11,46…
Так стабільно відбігати сезон, і така прикрість на головному старті”.

Жорстка Атлетика сподівається, що все обійдеться, і Христина все ж поведе українську жіночу четвірку 4*100 на цьому Чемпіонаті Європи! Ми слідкуємо за новинами!

100 метрів . Чоловіки

Олександр Соколов, для якого цей старт став дебютним на такому рівні, у першому колі на 100-метрівці фінішував з результатом 10,43.

«Було важко, емоційно важко! Порівняно з Луцьком, зовсім не так біглося фізично. 
Зі старту все було добре, але трохи затиснулася задня поверхня і не дала гарно відпрацювати другу половину дистанції. Фальстарт суперника по сусідній доріжці не зіграв жодної ролі, це не вплинуло на результат», – розповів Олександр після фінішу. 

Ядро. Чоловіки

Outside the stadium (видовищний подарунок від організаторів Чемпіонату) в центрі Берліна відбулася кваліфікація зі штовхання ядра, в якій взяв участь наш атлет – Ігор Мусієнко.
Він рівно виконав усі три спроби і в третій, найкращій, показав результат 19,61 (особистий рекорд спортсмена, встановлений цього року – 20,14).
З таким показником Ігорю зовсім трохи не вистачило для виходу у наступний раунд: 15 підсумкова позиція і 9 сантиметрів до фіналу.