Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

У Латвії завершились тестові старти до Чемпіонату світу-2018.
Повні результати, спліти, gps-треки та карти за посиланням.

За результатами стартів Руслан Глібов підтвердив потрапляння до збірної на спринт та середню та виконав критерій відбору на довгу дистанцію. Також за критеріями вібдору до складу команди відібралися Дзема Катерина (спринт) та Ольга Панченко (середня та довга). По завершенню відборів ми поспілкувалися зі старшим тренером збірної – Павлом Ушкварком.

Як пройшли тестові старти, загалом – задоволений/незадоволений?

“В принципі, нічого такого. Мабуть очікував трохи кращих результатів. Руслан пробіг непогано, але є над чим працювати ці останні тижні”.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Зрозуміло, що склад команди ще мають затвердити, але яке твоє бачення: який склад ти пропонуєш?

Руслан Глібов на всі особисті дистанції, Олександр Кратов – на лісові, Денис Щербаков – середня і естафета (планую ставити), Артем Панченко – довга та спринтерська естафета, Тарас Рачук – спринт і спринтерська естафета. По дівчатам: Оля Панченко і Олена Пітірімова – лісові дисципліни, Катя Дзема і Олена Федорова – спринт і спринтерська естафета. Також пропонував Ользі Балабановій бігти спринтерську дистанцію, але вона відмовилась, оскільки не бачить сенсу брати участь лише у спринті”.

Наскільки важким було це рішення?

“Завжди важко даються такі рішення – потрібно дивитися на багато факторів, особливо, коли в нас в команді вже відбувається якась зміна покоління. Потрібно молодь підтягувати, іноді навіть тоді, коли вони не показують пристойних результатів – працювати на перспективу“.

У складі команди ти назвав трьох людей, які не брали участі у тестових стартах. На яких підставах було прийняте таке рішення?

“Тарас дійсно готується на спринт, у нього зараз юніорський чемпіонат – основний старт сезону. Але я все одно хочу бачити його в команді. У нас є місце – це не проблема. У Дениса, на жаль, не вийшло приїхати на відбори з власних причин, але я бачу його на естафеті. А для того, щоб краще підготуватися до естафети, вважаю, потрібно бігти ще середню. У Олександра Кратова свій план підготовки, це не проблема – у будь-якому разі його місце у команді”.

Як щодо місцевості? Над чим ще варто попрацювати? Ти казав про Руслана – йому ще є над чим…

“Руслану, на мою думку, потрібно знайти своє орієнтування на цій місцевості. Знайти баланс між його станом та орієнтуванням, яке він може робити без помилок”.

Щодо планування дистанцій – чого очікувати?

Довга буде, як зазвичай в останні роки, фізично складною – саме витривалість, не швидкість. Дуже довга. Плюс ще фактор – ліс буде захаращений, з завалами – це буде не гладкий біг, а саме важкий, силовий. На середній теж саме – не швидкісний біг”.

Ми сильні у цьому?)

“Ну тут кожен по-своєму…”

Пам’ятаю Саша Кратов казав, що його перевага – силовий біг по лісу…

“Так, Кратову силовий біг більше підходить”.

А по спринту яка специфіка?

“Думаю, буде доволі швидкий, як завжди. Фінал у старому місті, думаю, зроблять уловки якісь, можливо паркани. Тому потрібне буде швидке прийняття рішення – як завжди у спринті, навички побачити всі паркани та як їх оббігти. Передбачаю складний вибір шляхів руху”.

На тестах наче складного нічого не було…

“Так, але це інша місцевість. На тестах у лісі було багато троп на довгій і ліс був доволі чистий для Латвії. На ЧС не має бути такого, судячи зі швидкостей”.

До початку головного старту сезону залишається 3-4 тижні, наші спортсмени виходять на заключний етап підготовки.