Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

17 червня у Києві відбулася справді знакова легкоатлетична подія для – був даний старт змаганням “Kyiv Athletic Festival”, організатори яких вже пообіцяли перетворити цей фестиваль “королеви спорту” на столичну традицію!

Головною родзинкою цих змагань стало об’єднання в одному місці професійних спортсменів та аматорів. Вперше любителі спорту могли відчути дух та атмосферу змагань на доріжці пліч-о-пліч з професійними атлетами і спробувати свої сили у бігових видах від 100 до 1500 метрів. І, ще б пак, їм сподобалося!

“Kyiv Athletic Festival” зібрав в одному місці призерів та учасників Олімпійських Ігор, чемпіонатів світу та Європи, топ-спортсменів України та навіть атлетів збірної Туреччини, а також поціновувачів «королеви спорту» на одній арені – нещодавно відреставрованому і дуже затишному столичному стадіоні “Піонер”. Загалом до змагань долучилися майже 200 учасників, серед яких було 17 турецьких гостей.

Змагання пройшли за підтримки Федерації легкої атлетики міста Києва на призи  її президента – Віктора Ростиславовича Грінюка, який, між іншим, розповів про ідею зробити наступного року серію таких стартів, і, навіть, натякнув на ймовірність повернення на “Олімпійський”.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Ще однією приємністю стали оригінальні медалі ручної роботи для переможців та призерів усіх дисциплін, які  вже традиційно створив МС, чемпіон України та Європи masters на 400м з/б Сергій Бородін.

Одним із організаторів змагань став Сергій Копанайко – МСМК, багаторазовий Чемпіон України в бігу з бар’єрами та тренер бігового клубу Track & Speed Club, який після змагань розповів про виникнення цієї ідеї та привідкрив завісу про серйозність намірів на майбутнє:

“Ідея виникла, як і завжди, через нестачу змагань в Україні, не всі мають можливість виїхати за кордон на змагання, а вдосконалювати спортивну форму до основних стартів сезону необхідно саме на стартах. Тому в планах, щоб таких стартів було якомога більше, можливо, навіть, щотижня (як це відбувається в США і більшості країн Європи).

Загалом було подано близько 200 заявок. У тому числі були представлені і бігові клуби столиці ( Nike+Run Club, Track & Speed Club, TOP RUNNERS, Юкрейн Мастерс Атлетікс). Це були перші професійні змагання, на яких можна було брати участь і любителям. У перспективі плануємо виділяти окремо категорію для аматорів, адже легка атлетика повинна ставати більш масовим видом!”

Серед результатів варто відзначити переможців на коротких бар’єрах: Наталія Ручківська була першою у жінок (13,33 – забіг, 13,50 – фінал), а Богдан Чорономаз  святкував перемогу серед чоловіків (14,00 – забіг, 14,04 – фінал).

На 400-метрівці у чоловіків заочно у різних забігах суперничали Олексій Поздняков (46,89, 1 місце) та Євген Гуцол (47,36, 2 місце). У жінок Тетяна Мельник виграла, пробігши по нормативу на Чемпіонат Європи в Берліні – 53,21. Переможці 400-метрівки ще й оформили дублі на двічі коротшій дистанції: 21,33 та 23,72 відповідно. Крім того, на дистанції довжиною в одне коло дебютувала після народження дитини Наталія Пигида (54,64, 3 місце).

Анна Ярощук-Рижикова залишилася цілком задоволеною своїм результатом на 400 метрах з бар’єрами – 56,12, що значно перевершує норматив на ЧЄ. У чоловіків на цій дистанції у протистоянні зустрілися Даниленко Данило та Нечипоренко Денис. Перемогу відсвяткував Данило 50,68 (також швидше за норматив), у Дениса – 50,93.

Усі результати тут.

Яскраві фото зі змагань тут.

Зазначимо, що в організації змагань були залучені спонсори і партнери: дистриб’ютор спортивного харчування “SNAC” snac.com.ua, “Рух національного розвитку” Єдина сила», магазин нагородної атрибутики kubokshop.com.ua, Track & Speed Club, Жорстка Атлетика).