Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

З дощової осені в яскраве літо тисячею пар кросівок вривається 3rd Molokiya Lviv Half Marathon 2018 у календар бігової ліги Run Ukraine Running League. Оповитий легендами, в тому числі і біговими, Львів розкриє всі свої секрети для кожного охочого, але за єдиної умови – охочий має бути в кросівках! А секретів у Львова безліч…

Секрет перший, найбільший

Це наймасовіший біговий старт західної частини України і без перебільшень головний конкурент Києва за кількістю фінішерів за статистикою півмарафонів та марафонів нашої країни, адже саме столиці Львів програв минулого року! Ще одним унікальним досягненням має стати цьогорічна кількість фінішерів півмарафону – очікується більше 1000 бігунів, а така цифра поки що підкорилась лише одному півмарафону в Україні – Nova Poshta Kyiv Half Marathon.

Віковий секрет. Старт з берега річки

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Найбільш упізнаване місце Львова – Оперний театр, має власний віковий секрет! Десь в надрах його фундаменту, зовсім недалечко від Львівської копальні кави, затиснена в підземну мостову, протікає річка Полтва! Це саме та унікальна можливість стартувати на березі річки, але на площі. Уявіть, як здивуються ваші друзі такому факту, особливо, коли дізнаються, що ви ще й заплатили, щоб побігати. Це вже точно містифікація, не інакше!

Одне з унікальних фото, коли Полтва ховається від людей

Секрет погодний. Дощ, опади, вологість

Два попередні роки Львів зустрічав рясненьких бігунів на власних вулицях не менш рясненьким дощем. Але та історія має назавжди лишитись в літописних пергаментах та відкрити дорогу новому – освітленому літнім сонцем Львівському півмарафону! Більше того, сам Український гідрометцентр на чолі з паном Миколою Кульбідою прогнозує сонячну та по-справжньому літню погоду без опадів! Хіба що він знову помиляється і Львів все ж підтвердить своє реноме?

Для переможців опади можуть бути і дещо іншими

Зовсім не секрет. Бігова екскурсія та бруківка

У більшості розвинених міст вже працюють цілі туристичні компанії, які надають послуги бігових екскурсій. Розробляються маршрути, гіди вчаться чітко промовляти назви пам’яток архітектури на 180 пульсі, а водії громадського транспорту вже не чекають, коли бачать наздоганяючих «пасажирів»… Біг змінює і в той же час формує нові стереотипи, і Львів в цьому випадку є флагманом подібних метаморфоз. Лише уявіть екскурсію в кросівках повз Оперний театр, Собор Святих Ольги і Єлизавети, площу Старий Ринок, Порохову вежу! І все це відмінною львівською бруківкою, кількості якої може позаздрити навіть Рим!

Львівські рекорди від львів’ян

А чи багато міст можуть похизуватися власними ж рекордсменами? Якщо не брати до уваги Адіс-Абебу або Найробі, скажемо відверто – таких дуже мало. Минулорічний час позитивного Тараса Сала (1:07:43) та позаминулорічний показник чарівної Софії Яремчук (1:18:19) є взірцем для всіх спортсменів, які вийдуть на старт вже 10-го червня. А всі глядачі скоро дізнаються, чи отримає Львів оновлення рекордів траси, як це вже сталось цього року в Києві та Дніпрі!

Секрет Лева. Відчуй його силу

За тими ж вищезгаданими літописами, останнього лева на території України вполював ще сам Ярослав Мудрий, і, як ви розумієте, це сталось ще до народження у Короля Данила сина Лева. Але, без перебільшення, це саме те місто, де можна відчути справжню силу Лева, і відгомін віків у вузьких вулицях, і перехоплення духу від панорами з Ратуші, і захоплення від атмосфери… бігової атмосфери найбажанішого туристичного міста Європи!

Так виглядає казка

Так, в Україні є власна бігова казка, і це є Львів, який не можна не любити.