Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Перший старт збірної в новій формі від Asics видався відверто непрогнозованим. Нічний формат змагань з вболівальниками на доріжках – всі ці нововведення лишились в тіні особистих рекордів українців! І байдуже, що жіноча команда після минулорічної бронзи в Мінську задовільнилась лише 5-м загальнокомандним місцем – три нормативи на головну континентальну легкоатлетичну подію року в активі наших дівчат!

Вашій увазі емоції українських атлеток:

Калюжна Вікторія 33:10,66 PB та норматив на Берлін

Враження від старту неоднозначні.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Ми прилетіли в день розминки, після обіду лиш потрапили до готелю і вже через дві години були на стадіоні, якщо можна так сказати, так як на стадіон нас не пускали. Його готували до змагань (крутили конструкції, спецефекти, натягували сітку). Бігали розминку і розминалися ми в парку. Потім вдягнули шипи і почали прориватися на стадіон, щоб хоч пару разів прискоритися на доріжці. Взагалі не було відчуття , що ми приїхали на Кубок Європи на 10000 метрів.

А в день стару, коли побачили, що на доріжках люди, а для бігунів виділили всього 3 доріжки, взагалі були шоковані, так як ніколи такого не бачили на офіційних стартах. Проте, коли ми бігли ці люди так нас підтримували, підганяли, що просто неможливо було бігти повільно.

Розраховувала виконувати норматив на Чемпіонат Європи, адже я багато працювала і знала, що це мені під силу. Результатом задоволена, хоча відчуваю, що можу бігти скоріше.

Попередньо планували бігти Командний чемпіонат України у Вінниці як неосновний старт, відібратися на чемпіонат Європи я звісно дуже хотіла, але до кінця не вірила, що це вдасться. По-перше, досить сильна конкуренція, а по-друге, відчувала що ще не готова швидко бігти.

Тож, результатом, показаним в Лондоні я задоволена, все заплановане виконала і навіть трохи перевиконала!

Валерія Зіненко 33:12.30 PB та норматив на Берлін

Запорукою успіху вважаю відсутність травм, які останні роки не давали повноцінно тренуватися. Звісно, великий приріст дав збір в Киргизстані – я вперше тренувалася на такій висоті. Хочу окремо подякувати головному тренеру з видів витривалості Романчуку Сергію Івановичу, за те, що запропонував мені поїхати на цей збір і взагалі, за останні роки він багато зробив для покращення моїх результатів і розвитку української витривалості загалом.

Для мене не принципово бігти зранку або ввечері, я почуваюсь абсолютно комфортно в будь-який час. У Вінниці старт був зранку, багато спортсменів жалілися, що було жарко, я цього не відчула, можливо тому, що жінки стартували раніше.

Далі планую готуватися до чемпіонату України і якщо все складеться добре, буду готуватися до чемпіонату Європи в Берліні.

Також читайте розширену розповідь Валерії в фейсбуці.

Юлія Шматенко 32:57.31 PB та норматив на Берлін

Зважаючи на не дуже вдалі виступи на останніх моїх змаганнях, я зрозуміла, що спорт і планування це дві несумісні речі. Дуже переживала перед цим стартом і дуже рада, що все так вийшло. Цілком можна сказати, що я задоволена, але ж завжди хочеться трішечки краще! Тепер можна із спокійною душею готуватись далі!