Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Дощовий Дніпро під акомпанемент мера міста Бориса Філатова дав старт 3th Interpipe Dnipro Half Marathon! Друга подія Бігової Ліги-2018 від Run Ukraine зібрала майже 3 тисяч учасників на всіх дистанціях, що є чи не найбільшим стартом в країні, за винятком, звісно, Києва. Цього року Дніпровський півмарафон отримав найвищу оцінку – 5 зірок від Європейської легкоатлетичної асоціації. Це найвищий рівень сертифікації та оцінювання, який розроблений провідними фахівцями Європи.

На головній дистанції дня на стартову лінію вийшла низка запрошених елітних спортсменів, хоча поява декого викликала подив, що ще більше сплутало карти – боротьба обіцяла бути серйозною. Лашин, Бабарика, Гелетій – це лише кілька чоловічих прізвищ з кагорти найсильніших, у жінок це: Михайлова, Сердюк, Карманенко, Потерюк, та неочікувано Наталя Стребкова, яка через проблеми з візою, не змогла взяти участь в Кубку Європи на 10000 метрів, старт якого був даний всього лише за 9 годин до Дніпра в англійському Лондоні.

У чоловіків від самого старту сформувалась лідируюча група з 6-8 учасників, яка з часом почала розтягуватись. Трійка лідерів в складі Ігоря Гелетія, Ігоря Порозова і Дмитра Лашина трималась до 15 кілометру, після – два Ігоря почали по-тихеньку втікати, а вже за два кілометри до фінішу Гелетій зміг додати і тим самим не лишив шансів своїм конкурентам: отже, у переможця 1:06:24, що є новим рекордом траси, у другого Ігоря Порозова 1:06:32 і у бронзового призера Дмитра Лашина 1:07:19.

Гелетій, який тріумфував 2 тижнями раніше у Ковелі, знову не залишив шансів суперниками, хоча сам скромно зазначив після фінішу, що всі змагалися на рівних:

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Шанси були у всіх тут рівними. Я вже встиг відновитися після Чемпіонату України, а цей темп був для мене комфортним. Якщо б бігли трохи швидше місцями, то і результат могли б показати кращий, але загалом вважаю, що нормально. Далі завдань не маю готуватися на інші старти, мабуть, на цьому етапі це вже мій останній старт, планую починати підготовку на осінній сезон.

Погода сьогоднішня мені сподобалася – свіжо, легко дихається. Дуже комфортна, краще годі й бажати. Траса також хороша, практично рівна, може декілька поворотів крутих, але загалом – швидкісна.

Усю дистанцію тримався позаду, в лідери не виходив, і вийшов вже на останніх двох кілометрах –  відчув, що можу додавати.

Конкуренція у жінок видалась ще більш цікавою. До 12-го кілометра в лідируючій трійці були Олена Сердюк, Дар’я Михайлова та Наталя Стребкова, після – дві останні здійснили успішну спробу відриву і продовжили біг удвох. Вже на 15-му кілометрі Дар’я Михайлова, відчувши сили, відірвалась від суперниці і останні 6 кілометрів бігла до перемоги на одинці. В результаті, у переможниці – 1:14:12, що є новим рекордом змагань, Наталія Стребкова друга на дебютному для неї півмарафоні з часом 1:15:33, і замкнула призову трійку Олена Сердюк 1:15:57.

Я була готова до будь-якої погоди, усі біжать в однакових умовах, тож я була налаштована на боротьбу за будь-яких умов. Результатом, звичайно, дуже задоволена. Щодо конкуренції, не розраховувала, що до нас приєднається Наташа Стребкова, хоча її компанія мене стимулювала бігти швидше. І зовсім не розраховувала на 1:14.

Ще тиждень тому я бігла півмарафон на Гваделупі і там була дуже важка траса з багатьма підйомами і спусками, після цього я зовсім не могла бігати, навіть ходити мені було важко. Думала, що зможу тут пробігти в найкращому випадку 1:18. Тож, зі старту бігла дуже обережно, у  нас була і тактична боротьба, – ми трималися утрьох до 12-го кілометру, а перше місце лише одне. А на 15-му кілометрі у мене увімкнувся ліхтарик у  голові: лишилися всього 6 кілометрів і почала додавати!

Відчувала себе дуже добре! Думаю, якщо б зі старту починала сміливіше, то був би особистий рекорд. Щодо траси – таких рівних ще не зустрічала на напівмарафоні, також не було вітру взагалі, хоча він був можливий, адже це берег річки, як і в Києві, але нам пощастило, погода – також відмінна! – розповіла переможниця.

Також своїми емоціями поділилися і дебютантка дистанції 21 кілометр і срібна призерка змагань Наталя Стребкова:

Біглося непогано. погода в принципі не заважала. Я готувалась цілеспрямовано в Лондон. На жаль, за день до вильоту повідомили, що я не лечу на старт (Мені не віддали паспорт невідомо з якої причини). Ну, звісно, це був для мене шок, оскільки я не могла подумати, що таке може статись. Сидіти вдома я не хотіла, тому вирішила що на  цих вихідних потрібно пробігти і поставити крапку на об‘ємних тренуваннях. Більшу дистанцію ніж 10 000 не бігала, тому це було спонтанне рішення. Зараз буду готуватись до своєї дистанції 3000 метрів з перешкодами, чого вже не могла дочекатись:)

Таким чином, Дніпро підтвердив реноме одного з найбіговіших міст України, а естафета Run Ukraine Running League прямує до оповитими легендами Львова.