Ковель півмарафонський та довгоочікуване чемпіонство Гелетія

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Після річної перерви Ковель знову став епіцентром півмарафонського дійства всеукраїнського масштабу. Саме це невелике, але дуже бігове місто на Волині вже не вперше гостинно приймало чемпіонат України на дистанції 21 кілометр.

Смаком чемпіонства цього разу вдалося насолодитися Ігорю Гелетію серед чоловіків та Тетяні Вернигор серед жінок.

І якщо Тетяну останнім часом ми звикли бачити у групі лідерів шосейного бігу, Ігор давно не тішив уболівальників появою на національних чемпіонатах через примхливу і тривалу травму ахіла.

Щодо перебігу подій, у чоловіків від старту визначилася чільна трійка: Ігор у компанії з Юрієм Русюком та Ігорем Руссом очолили забіг. Приблизно від екватору дистанції у групі лідерів лишилися  Русюк і Гелетій, а на останній тисячі другий відірвався від суперника і перетнув лінію фінішу з часом (1:06.52). Русюк врешті дістався фінішу з показником 1:07:03, а у Русса – 1:09:03.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Як зізнався сам переможець після змагань, цей старт для нього був дебютним на національній першості ледь не за останні 3 роки, однак Ігор разом з тим не поспішає називати це чемпіонство «поверненням»:

«Так, мене вже почали вітати з поверненням, але я, чесно кажучи, не відчуваю, що я повернувся, тому що ті результати, які я показував до цього і зараз, це звісно, різні речі. Якщо я, зможу пробігти хоча б 29:30 десятку, а півмарафон 1:04, тоді зможу сказати, що я повернувся. А поки, я роблю лише все для того, щоб повернутися.

Далі планую стартувати на півмарафоні у Дніпрі. Потім багато стартів не планую, вже робитиму ставки на осінь. Про марафон також думки є, але звичайно, поки складно про це говорити.

Травмований був близько трьох років, були серйозні проблеми з ахілом –  то підлікую, то знову було погіршення, знову болить. Можливості повноцінно готуватися не було».

У жінок позначку у 1:19 подолали три спортсменки, вони і стали призерками змагань. Найкращою виявилася харків’янка Тетяна Вернигор1:18.10, компанію на п’єдесталі їй склали Віта Потерюк (1:18.40) та Наталія Батрак (1:18.53).

Серед молоді перемогу оформив чемпіон України з марафонського бігу-2017 у цій віковій категорії Віталій Івах1:10:06,у жінок більш ніж впевнене чемпіонство здобула Вікторія Федчик1:28:03

Командну перемогу здобули представники Рівненщини, а друге місце розділили команди Івано-Франківської і Харківського областей.

За підсумками змагань формувалася команда на  чемпіонат Асоціації балканських легкоатлетичних федерацій з півмарафону, який відбудеться у вересні в Сараєво. Чекаємо новини, хто ж буде представляти Україну у Боснії і Герцеговині.