Зимовий Snow Race: сніг, гори, перешкоди та неймовірний заряд позитивних емоцій

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Близько півтисячі людей минулими вихідними розпочали свій OCR-сезон на Snow Race від Race Nation. І не абиде, а на самому гірськолижному курорті у Буковелі, який не просто так вважається однією з найскладніших локацій. Висота над рівнем моря тут перевищує позначку 900 м над рівнем моря, тож вже просто бігти тут складно, а учасники ще й перешкоди долали. Ви дійсно молодці і ми Вами пишаємося!

Про дистанцію 

Організатори, як завжди, тримали в секреті остаточну дистанцію та кількість перешкод, що мали підкорити учасники. Було лише відомо, що кількість сніжних кілометрів буде не менше 7+, а перешкод на дистанції буде мінімум 20.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

На цей раз основна ставка робилася не на швидкий біг, а на здатність швидко долати будь-якої глибини снігові замети, адже майже на 80% траси снігу було як мінімум по коліно.

Тож сумарно учасники пробігли 7,1 км засніжених буковельських схилів з набраною висотою 377 м та подолали 21 перешкоду.

Про перешкоди 

Нових перешкод було дуже багато. Ще на початку дистанції на учасників чекала нова піраміда. Так так… та сама, що була на фото у Фейсбуці, і її необхідно було долати лише на одних руках. Складності ще додавали погодні умови, адже всі сходинки були вкриті інеєм. Наступним нововведеням була вертикальна стіна з канатами заввишки більше 2,5 метрів.  Думаєш легко? А ти спробуй.

І на завершення. Останній рукохід з новими зачепами, що обертаються. Саме такі рукоходи дуже люблять ставити на European OCR championship. Ми лише можемо підмітити тенденцію, що з кожним роком Race Nation стає все складнішою гонкою, а перешкоди з кожним роком стають все вищими, як і рівень підготовки учасників.

Про результати 

Нагородження традиційно на зимовому етапі проходить лише на одній дистанції. Тож, пропонуємо Вашій увазі переможців та призерів забігів Elite та Team.

“Snow race” (7+ км, 20 перешкод) Elite 
Чоловіки:
1 місце – Петрук Андрій 1:14:37
2 місце – Ольгичев Денис 1:15:25
3 місце – Пастух Василь 1:16:59

Жінки:
1 місце – Сидоренко Анастасія 1:28:12
2 місце – Інна Коваленко 1:30:11
3 місце – Глушкова Христина 1:31:18

Team:
1 місце – Alta-Vista 6:50:39
2 місце –  ТехноФіт Team 7:00:02
3 місце – OLIMP 7:28:07

І… найулюбленіша частина. Найемоційніші та заряджаючі коментарі від вже досвідчених учасників, які бігають заради того, щоб кожного разу перевершувати себе.

Запальний Ігор Чадаєв, забіг Elite

“Race Nation Snow Race у Буковелі- то був партійний з‘їзд захоплених темою забігів з перешкодами. Здебільшого учасники були з тих, хто вже неодноразово топтав багнюки та долав перешкоди запальних трас Гонки Нації. Для багатьох це був один із пунктів «спортивно-розважальної» програми на цей вікенд.

Поєднували приємне з корисним. Ми, наприклад, в попередній день встигли покатати сноубордами схили Буковелі, потанцювати на вечірці в басейні, а вже ранком в день забігу прибігли 4 км від готелю на старт, провели офіційну розминку, подолали дистанцію без жодного штрафу і продовжили фестивальний відпочинок.

Маршрут був не з легких. Підйоми крутою «чорною трасою» гірськолижного курорту відчутно навантажили усі можливі м‘язи ніг бігунів. Певен, що усі учасники першої хвилі  «Еліт» надовго запам‘ятають ультра-низьккий колючий дріт, роздертий тим дротом одяг та як тропили для всіх подальших хвиль забігу трасу – втоптували сніг, якого було по коліна, трамбували сходинки для під‘йому «чорною трасою».

Окремої уваги заслужили нові перешкоди, які навіть досвідчених учасників постелили на засніжену землю у позу штрафних бурпі. Слід подякувати організаторам за такі новинки. Нехай розвивається напрямок забігів з перешкодами в Україні, адже це ком’юніті, яке споріднює спортивно небайдужих.”

Чарівна Олена Марченко, забіг Standart

“Snow race 2018 – це мій четвертий старт, і для мене він був найважчим. З травмою коліна та без належної підготовки – було важко. До останнього дня я вагалась чи приймати учаcть, чи слідувати рекомендаціям лікаря. Але для себе вирішила, що я буду жалкувати? якщо не зроблю цього. З думкою “буде весело, погнали” я опинилась вже на старті.

Гонка була неймовірна! Були нові, дуже цікаві, перешкоди. Надзвичайно порадувала перешкода із сніжками, як у дитинстві. Місцями снігу було вище коліна, і треба було подолати  дуже крутий підйом, і для мене це виявилося найважчим. Штрафні бурі робила двічі за гонку.

Після другого кілометру травма про себе нагадала і продовження дистанції довелося кульгати. І от 100 метрів до фінішу і лише дві перешкоди. Чую знайомі звуки підтримки моїх друзів. На очах сльози чи то радості, чи то болю – незрозуміло.  Далі все як в тумані, довгоочікувана і неймовірна медаль на шиї і чай в руках. Це перемога, перемога над собою!!! Без підготовки і з травмою було важко, але можливо. Можливо все, якщо тільки захотіти.”

Відважний Ігор Шинкарюк, забіг Team :

“Цьогорічний зимовий забіг з перешкодами був традиційно сніжним, що дало можливість використати сніжний шар для ускладнення проходження окремих участків дистанції та вцілому забезпечити саме зимову особливість забігу. Це важлива річ, адже зимовий забіг, як серед професіоналів так і аматорів вважається знаковим і участь у ньому справа спортивного тренду для всіх.

Трек був спланований та організаційно забезпечений на вищому рівні. Нові перешкоди, яких раніше не було насправді стали несподіванкою і для їх проходження необхідно було використати не тільки силу, а ще й свій досвід та інтелект. Одні були силовими, а інші більш складні технічно. Це не може не радувати, адже такі перешкоди побачиш далеко не на кожному забігу з перешкодами серії OCR в Європі. 

Але, як завжди, на гірських забігах головною перешкодою є рельєф. Гори на Буковелі дуже круті і кожен підйом забирає більше сил ніж будь-що. 

Усе це означає, що Race Nation прогресує від гонки до гонки і згодом ми отримаємо однин з кращих продуктів цього сегменту в Європі. 

Ну і не можна не відзначити атмосферу, яка панує в стартовому містечку, а також рівень екіпірування спорстменів який постійно покращується.  Соцмережі давали можливість спостерігати за підготовкою учасників зі всієї країни і все це вже в реальності ми побачили на старті змагань. Єдність, взаємодопомога, командний та змагальний дух під час гонки і братерство та на фініші.”

Для тих, кому вже забракувало нових емоцій та вражень, ми нагадуємо, що 4-5 травня можна буде спробувати свої сили на гонці у Києві!

Фото взяті з Facebook-сторінок Race Nation та учасників