Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Жорстка Атлетика ще досі перебуває під враженням від результатів ЧУ зі спортивної ходьби, що відбувся в Луцьку минулого вікенду. Тож, ми не могли пропустити нагоду поспілкуватись з Іваном Лосевим, переможцем чоловічої 20-ки!

Іване, перемога була запланована, ти їхав перемагати до Луцьку?

Так, ставилась ціль посісти перше місце, хоча я і розумів в якій компанії доведеться змагатися. Була пророблена колосально велика робота, і найголовніше, все з запланованого було виконане. Всі тренування, всі роботи проходили чудово, і я вже по контрольним результатам бачив, що перебуваю в чудовій формі і можу показувати швидкі хвилини.

В Лондоні на ЧС ти говорив, що твоєю підготовкою опікується сестра, а як справи з тренувальним процесом зараз?

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Я почав працювати з новою групою та новим тренером – Коваленко Анною. В групі дуже сильний і Назар Коваленко і Сергій Будза. Насправді, в тренувальному процесі дуже багато нововведень як для мене, все дуже цікаво, і, як видно з результату, це працює. Тож, я цілком задоволений своїм рішенням щодо тренера, і особливо задоволений групою – фактично ми зараз найсильніша група в країні.

Маючи такий великий досвід в професійному спорті ти говориш про нововведення в тренуваннях і підготовці. Що це насамперед?

Насамперед це цілковита віддача процесу. І не лише в тренуваннях, але і в години відновлення. Це постійне слідування розпорядку, режиму харчування, відновленню. Все це дозволяє уважно слідкувати за станом здоров’я, мінімізує ризик збою – банальної хвороби, яка може звести нанівець всі намагання.

Які плани на сезон і чи реально тобі покращити особистий рекорд в 2018 році?

Поки тиждень відпочинку, а потім розпочинається новий цикл підготовки до Командного чемпіонату світу зі зборів у Ворохті. Завдання на Китай – показати не гірший час ніж в Луцьку. А вже після Піднебесної будемо концентруватись на ЧЄ.

Вже зараз планується змістити акцент в бік якості на тренуваннях, оскільки до цього моменту ми працювали фактично над базою і виступали під навантаженням. Тож, думаю, наблизитись, і навіть перевершити особистий в цьому сезоні, доволі реальне завдання, над яким і попрацюю!

Нагадаємо, що 10 та 11 березня Луцьк приймав зимовий Чемпіонат України зі спортивної ходьби серед спортсменів всіх вікових категорій.

Спортсмени ходили просто центром міста, трасу довжиною в 1 кілометр облаштували на проспекті Волі. Перший день змагань стартував з ходьби на 10 км серед юнаків та юніорів. Цю ж дистанцію того дня долали і юніорки. Головним став фінал серед чоловіків на 20 км, де першим перетнув фініш броварчанин Іван Лосев з результатом 1:20:53. Срібло в Руслана Дмитренка (1:21:12), бронза в Івана Банзерука (1:21:25).

У другий день чемпіонату діапазон дистанцій був ширшим: 35 км долали дорослі (жінки та чоловіки), а також молодь U23 (жінки та чоловіки), юніорки та юніори йшли 2 та 3 км відповідно. Жіноча категорія U18 змагалася на 5 км, а дорослі та молодь одночасно стартували у заході на 20 км. Трійка призерок серед жінок у фіналі 20 км: Надія Боровська з результатом 1:29:22, друга — Інна Кашина з результатом 1:32:24, третьою фінішувала волинянка Валентина Мирончук, 1:32:38. Щодо дистанції в 35 км, у чоловічому фіналі перемогу з результатом 2:34:28 святкував Валерій Літанюк з Івано-Франківська, а у жінок першої сходинки дісталася Аліна Цвілій з Києва, її результат 3:04:19.

Зимовий чемпіонат України зі спортивної ходьби — шанс відібратися на Командний чемпіонат світу зі спортивної ходьби, який відбудеться у Китаї 5-6 травня, а також на європейську легкоатлетичну першість у Берліні, яка триватиме з 7 по 12 серпня. До речі, востаннє Луцьк приймав всеукраїнські змагання з ходьби ще 1996 року, перед літньою Олімпіадою в Атланті.

Фото Миколи Мартиненка