Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Легкоатлетичний сезон досягнув свого піку, тож вихідні виявилися ну дуже багатими на події, а відповідно – і на нові здобутки. А найвищим був національний рекорд у приміщенні у виконанні Віталія Бутрима, який він встановив на İSTANBUL INDOOR CUP у Туреччині.

Для подолання дистанції у два кола чинному рекордсмену України на повітрі (45.01, 2015 рік) знадобилося у приміщенні 46,45 с. А це є покращенням попереднього національного досягнення на 0.18 с (автором його був Михайло Книш – 46,63 с, 23.02.2008), а також нормативом на ЧС у Бірмінгемі. На рекорд чекає традиційна процедура ратифікації.

А Жорстка Атлетика вже швиденько дізналася у Віталія, як воно – бути подвійним рекордсменом:

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Віталій, цікаво чи був цей результат очікуваним? Чи ти з тренером ставив за мету оновити рекорд в приміщенні?

Ми з тренером виконали дуже багато робити, щоб підготуватися на зиму і очікували показати високий результат  саме зимою. Нашою метою була підготовка до ЧС. В Стамбулі в мене був останній шанс себе реалізувати і не підвести тренера. Він був переконаний, що я можу показати швидкий біг, просто не було можливості бігти по високому результату в Україні, через незручні доріжки.

Чи вистачило конкуренції в забігу? Як взагалі пройшов забіг, все склалось ідеально?

В Стамбулі я очікував показати високий результат, але коли ти стаєш і біжиш, то про конкуренцію вже не думаєш). Конкуренція була і дуже сильна, біг в моєму забігу і учасник ЧС 2012 року, що проходив в Стамбулі.

Забіг, як вже можна сказати, пройшов дуже добре, і я встановив Рекорд України! Так, було важко, ризикував, що можу не добігти, можна багато про що сказати, тож я просто терпів і біг.

І останнє питання, як налаштування перед Бірмінгемом? Готовий вести збірну в бій?)

Налаштування буде на емоціях! Я думаю вони ще залишаться!

Також стартували у Туреччині ще чимало наших атлетів:

Христина Стуй спершу у забігах впевнено подолала 60 м за 7.32, а у фіналі ще більш упевнено перемогла з повторенням свого найкращого результату в сезоні і підтвердженням нормативу на ЧС – 7.27.

Анна Плотіцина записала у свій актив ще одну перемогу на 60 м з/б – 8.06.

Анна Рижикова і Ольга Ляхова разом зійшли на п’єдестал на 400-метрівці. Анна перемогла з особистим рекордом і нормативом на Бірмінгем – 52.97, Ольга – третя з часом 53.85.

У секторі зі стрибків у висоту наші дівчата також були на висоті) Катерина Табашник –  найвище, ще й з повторенням особистого (1.92 і перша сходинка), Ірина Геращенко – з 1,86 друга.

Ольга Саладуха застрибнула на 13.48 м в потрійному і це третя позиція. Третій і Сергій Смелик на 60-метрівці – 6.73.

Продовжили свою дуель Сергій Никифоров та Владислав Мазур у стрибках у довжину, тепер на турецькій землі. Цього разу чемпіонство відсвяткував Владислав  – 7,83, Сергій за ним (7.52).

[efb_likebox fanpage_url=”gathleticsua” fb_appid=”1130755580316176″ box_width=”340″ box_height=”130″ locale=”uk_UA” responsive=”0″ show_faces=”1″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ animate_effect=”fadeIn”]