Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Останній змагальний день зимового чемпіонату України з легкої атлетики мав на меті розіграти 6 комплектів нагород в індивідуальних видах та два в естафетах.

[efb_likebox fanpage_url=”gathleticsua” fb_appid=”1130755580316176″ box_width=”340″ box_height=”130″ locale=”uk_UA” responsive=”0″ show_faces=”1″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ animate_effect=”fadeIn”]

Найочікуванішим фіналом безсумнівно став потрійний у жінок, де в секторі змагались дві імениті спортсменки – Ольга Саладуха та Руслана Цихоцька. Сумський сектор цього разу був більш фартовим для Ольги, відносно не високий результат в 13,85 м забезпечив їй чемпіонство, Руслана ж задовільнилась срібною нагородою зі стрибком на відмітку 13,61 м. Ці результати є найкращими в сезоні у дівчат, проте їх зовсім не достатньо для кваліфікації на ЧС в Бірмінгемі, адже норматив складає 14,30 м.

У чоловіків у цьому ж секторі боротьба розгорнулась між Олександром Малосіловим та Віктором Кузнєцовим, саме ці двоє спортсмени виконали спроби далі від позначки 16 метрів. Так, у Олександра – 16,13 зі званням чемпіона України, Віктор другий з результатом 16,03.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Жіночий фінал на 1500 метрів подарував вболівальникам цікаву позиційну боротьбу, проте за дуже низького результату. Головними дійовими особами стали Орися Дем’янюк на Юлія Мороз, по дистанції першість переходила від однієї до іншої. Юлія тримала лідерство на заключній частині дистанції, але на фінішній прямій, практично в фінішній клітці, поступилася Орисі. В результаті, у фінішному протоколі у чемпіонки-2018 значиться 4:38,99.

Чоловічий фінал теж виявився цікавим, з перших метрів дистанції одноосібним лідером став гість з білорусі Євгеній Глінський, українці ж не поспішали підтримувати заданий високий темп, тож в якийсь момент відрив досягнув чи не 50-ти метрів. Але через проблеми зі здоров’ям проміжний лідер був вимушений зійти з дистанції, тож подальшим розподілом місць на п’єдесталі займалися вже українці. За кілька кіл до до завершення лідерство захопив Олег Каяфа, який і утримав його до фінішної лінії – 3:53,45. Долю срібної нагороди розіграли Андрій Аліксійчук та Володимир Киц, останній здійснив спробу дістати Андрія буквально на останній прямій, але все ж представник Донецької області втримав свою позицію вигравши буквально 5 сотих: 3:54,01 проти 3:54,06.

Також нагороди були розіграні і в бігу з перешкодами на 3000 метрів. У жінок на старт вийшло всього 5 учасниць, а фінішувало і того менше – чотири. За відсутності лідерів збірної перемогу здобула Ганна Печко (10:43,36), другою стала Вікторія Федчик (10:47,89). У чоловіків безапеляційну перемогу здобув досвідчений Василь Коваль (8:43,60), срібло у Романа Ростикуса (8:54,76), інші учасники показали результати гірші 9-ти хвилин.

Таким чином, за три змагальні дні визначені зимові чемпіони України.

Попередні огляди читайте тут: ранок першого дня, вечір першого дня, другий день.

Фотографії з ЧУ шукайте на нашому пабліку в фейсбуці