Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Нарешті завершилося голосування Gathletics Awards 2017 і Жорстка Атлетика готова офіційно оголосити імена переможців номінацій.

Але для початку, як і належить, ми хочемо подякувати усім, хто знайшов хвилинку часу, аби додати мотивації нашим карколомним атлетам. Кожен голос був безумовно важливим для кожного з них, а запекла боротьба в окремих номінаціях, є підтвердженням того, що абсолютно всі ці легкоатлетичні бійці є небайдужими для уболівальників і шанувальників «королеви спорту».

Але який же спорт без переможців! Отож:

 Відчайдушний експеримент року  

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Євген Гуцол, 400/800 метрів – відзначився справді сміливим експериментом. 400-метровик з чималим стажем цього року наважився на вдвічі довшу дистанцію і, схоже, експеримент видався успішним. І хай Жені зовсім трохи не вистачило до бронзи Командного чемпіонату Європи, він впевнено очолив український рейтинг на обох дистанціях. Хтозна, можливо це наш український Альберто Хуанторена (кубинський атлет, єдиний володар золота одних Олімпійських Ігор на 400- і 800-метрівці)?

 Стабільна стабільність року ♦

Анна Плотіцина, 60 з/б та 100 з/б – синонім до слів беззаперечний лідер коротких бар’єрів в Україні. Саме Аня вже не перший і не другий рік очолює український рейтинг, не пропускає жодного офіційного старту, та ще й відзначається стабільно непохитними нервами. Аня фартова на напружені забіги з фальстартами суперниць, та це, здається, лише ще більше загартовує її.  Цього року в її активі просто таки незліченна кількість успішних стартів, бронза Командного чемпіонату Європи, оновлення PB як в приміщенні, так і на повітрі, а також таке нервове, але таке цінне четверте місце ЧЄ в приміщенні.

 Нечуваний прорив року ♦

Ярослава Магучих, стрибки у висоту – 15-річна спортсменка, яка стрибнула вище голови в усіх можливих значеннях слова! Додати 12 см до особистого за сезон, перемогти на чемпіонаті світу серед юнаків з рекордом турніру (192 см), а також здобути золото Юнацького олімпійського фестивалю – це все саме про неї. Та головне – наша зірочка не збирається спочивати на лаврах і вже точно знає, коли Олімпіаду прийматиме Токіо.

  Дивовижна завзятість року ♦

Шух Аліна, багатоборство – 18 років. Рекордсменка світу серед юніорів у п’ятиборстві, чемпіонка Європи серед юніорів, переможниця Командного чемпіонату Європи – і це лише про рік, що минає. Завзята. Із запалом в очах. Цілеспрямована. Від старту до старту викладається на всі 200 і оновлює рекорди один за одним. Як то кажуть, важливо не перехвалити. А от підтримка зайвою не буває!

І окрема нагорода від редакції ЖА:

 Відкритість до ЗМІ року  

Юлія Левченко, стрибки у висоту – цьогорічні спортивні здобутки Юлі відзначають не лише  в Україні, не лише в Європі, а й в усьому світі. А редакція ЖА вважає, що завзятість, відчайдушність та стабільність цієї спортсменки не викликають жодних сумнів. Ми ж хочемо наголосити на ще одній, не менш важливій для спортсмена якості – відкритості і привітності до ЗМІ. Адже ж це саме те, що рухає, просуває «королеву спорту»! Завжди знайти час для спілкування з пресою та уболівальниками, з тими, хто підтримує і «тримає кулаки» по той бік екрану, а окремі перемоги робити «особливими» (хто слідкував за сезоном, знають про що ми) – це про неї.

Тож, після Нового року переможці отримають невеличкий сюрприз від ЖА та подаруночки від наших партнерів New BalanceBlackroll та Sport Life. А ви, наші читачі, матимете змогу потішитися ексклюзивними і незвичайними інтерв’ю з ними!