Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

«Жорстка Атлетика» цілісінький рік спостерігала, пильнувала і вболівала абсолютно за усіх без винятку українських легкоатлетів, які наполегливо працююють, не бояться викликів, віддаються спорту на всі 200 відсотків і прагнуть ще більшого, які є взірцем і мотиватором як для інших спортсменів, так і для аматорів.

А тепер настав час вам, наші читачі, заохотити і змотивувати цих «жорстких атлетів» на нові здобутки та перемоги.

Редакція ЖА після тривалих дискусій та обговорень створила 4 карколомні номінації, до яких потрапили найзавзятіші, найстабільніші, найвідчайдушніші атлети, які здивували нас у 2017 році.

Ми хочемо звернути вашу увагу на тих атлетів, які на погляд редакції ЖА просто не заслуговують залишитись непоміченими поціновувачами “королеви спорту”. Також одна окрема премія буде вручена від редакції ЖА без голосування.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Голосування триватиме до 30-го грудня. А після Нового року переможці отримають приємний сюрприз від ЖА та подарунки від наших партнерів New Balance, Blackroll та Sport Life.

Тож, обирайте хутчіш!

♦ Відчайдушний експеримент року ♦

Ольга Ляхова, 800 метрів ця дівчина вкотре підтвердила на справі давньоамериканську приказку «just do it». Оля з нинішнього року бігає під пильним наглядом поляка Томаша Левандовського, а компанію їй складають призери і чемпіони Європи та світу. Та й Ляхову титули не змусили чекати – за цей рік вона записала до свого активу золото Командного чемпіонату Європи та срібло у драматичному фіналі Всесвітньої Універсіади. Ну і звісно, далі буде, “believe it”.

Оксана Окунєва, стрибки у висоту – як бути на висоті і не боятися експериментів? Про це треба спитати у Оксани! Спортсменка цього року прийняла непросте рішення зміни тренера, щораз боролася на стартах з емоціями і довела, що їй під силу підкорювати і емоції, і планку. Після невдачі на ЧС в Лондоні, Окунєва реабілітувалася і застрибнула на перше місце Всесвітньої Універсіади. А взимку ще й оновила свій особистий у приміщенні. Здається, це лише початок!

Євген Гуцол, 400/800 метрів відзначився справді сміливим експериментом. 400-метровик з чималим стажем цього року наважився на вдвічі довшу дистанцію і, схоже, експеримент видався успішним. І хай Жені зовсім трохи не вистачило до бронзи Командного чемпіонату Європи, він впевнено очолив український рейтинг на обох дистанціях. Хтозна, можливо це наш український Альберто Хуанторена (кубинський атлет, єдиний володар золота одних Олімпійських Ігор на 400- і 800-метрівці)?

Відчайдушний експеримент року

  • Євген Гуцол (50%, 1 511 Votes)
  • Ольга Ляхова (46%, 1 409 Votes)
  • Оксана Окунєва (4%, 114 Votes)

Total Voters: 3 034

Loading ... Loading ...

Стабільна стабільність року ♦

Олексій Касьянов, багатоборство – людина-легкоатлетичний оркестр, красномовніше й не скажеш. Стабільно перебувати в еліті світового багатоборства – надскладне, практично неможливе, але для Олексія реальне завдання. І 6 місце ЧС у Лондоні та 2 місце на Командному чемпіонаті Європи з багатоборств тому підтвердження. Скільки ж років поспіль Касьянов очолює український ТОП-лист, й рахувати не беремося) Як там казали у Лондоні? «Old man still in shape»!

Олександр Сітковський, марафон – людина, яка очолила український марафонський рейтинг, причому перебуває в ТОПі вже далеко не перший рік. 2:13:36 – на Пекінському марафоні! Ну а про вік спортсмена говорити не будемо, подивіться самі). Лише додамо, що кращий в історії України олімпійський виступ на дистанції 42.195 км – саме за Олександром! С-Сітковський, с-стабільність!

Анна Плотіцина, 60 з/б та 100 з/б – синонім до слів беззаперечний лідер коротких бар’єрів в Україні. Саме Аня вже не перший і не другий рік очолює український рейтинг, не пропускає жодного офіційного старту, та ще й відзначається стабільно непохитними нервами. Аня фартова на напружені забіги з фальстартами суперниць, та це, здається, лише ще більше загартовує її.  Цього року в її активі просто таки незліченна кількість успішних стартів, бронза Командного чемпіонату Європи, оновлення PB як в приміщенні, так і на повітрі, а також таке нервове, але таке цінне четверте місце ЧЄ в приміщенні.

Стабільна стабільність року

  • Анна Плотіцина (51%, 1 742 Votes)
  • Олександр Сітковський (43%, 1 461 Votes)
  • Олексій Касьянов (5%, 181 Votes)

Total Voters: 3 384

Loading ... Loading ...

Нечуваний прорив року ♦

Ярослава Магучих, стрибки у висоту – 15-річна спортсменка, яка стрибнула вище голови в усіх можливих значеннях слова! Додати 12 см до особистого за сезон, перемогти на чемпіонаті світу серед юнаків з рекордом турніру (192 см), а також здобути золото Юнацького олімпійського фестивалю – це все саме про неї. Та головне – наша зірочка не збирається спочивати на лаврах і вже точно знає, коли Олімпіаду прийматиме Токіо.

Дмитро Нікітін, стрибки у висоту – отже: 2 роки травм, перелом ноги взимку, +10 сантиметрів до особистого за один старт і, як результат, срібло чемпіонату Європи серед юніорів. Фантастичне вміння збиратися і видавати результат в необхідний момент – чи не це є запорукою успіху справжнього переможця?

Сергій Никифоров, стрибки у довжину – амбіційний атлет, який вміє дивувати, це вже точно. Перестрибнути свій особистий рекорд на 27 сантиметрів, очолити європейський рейтинг зимового сезону та виграти бронзу Чемпіонату Європи в приміщенні – це все про цього хлопця. Не дарма, Сергій минулого року робив гучні заяви, тож тепер чекаємо нових ще гучніших)

Нечуваний прорив року

  • Ярослава Магучіх (61%, 477 Votes)
  • Сергій Никифоров (20%, 154 Votes)
  • Дмитро Нікітін (19%, 148 Votes)

Total Voters: 779

Loading ... Loading ...

 Дивовижна завзятість року ♦

Шматенко Юлія, 5000 і 10000 метрів, півмарафон – той випадок, коли шалене завзяття дає свій результат. Цю тендітну дівчинку не зупиняють жодні примхи долі. І хай, не все склалося, як бажалося, та Юля цього року стала найсильнішою українкою одразу в чотирьох видах (5000, 10000 метрів, 10 км, 21 км), виграла бронзу в команді на Кубку Європи з бігу на 10000 метрів та срібло на Командному чемпіонаті Європи (5000 метрів), а головне – показала неймовірну силу волі! А далі, далі буде!

Главан Ігор, спортивна ходьбацей хлопець вперто йде до своєї мети. Ігор цього року вже втретє в кар’єрі посів четверту сходинку світової першості! Але «дерев’яні» медалі не лише загартовують цього непримиренного бійця, але й штовхають його на нові перемоги! Підтвердженням цьому є його цьогорічне срібло Кубка Європи і ще більший подарунок долі-маленька донечка! І все ж, бажаємо, щоб невідступність від своїх мрій і прагнень принесла результат, а четверті місця переплавилися врешті на медаль ЧС,

Шух Аліна, багатоборство 18 років. Рекордсменка світу серед юніорів у п’ятиборстві, чемпіонка Європи серед юніорів, переможниця Командного чемпіонату Європи – і це лише про рік, що минає. Завзята. Із запалом в очах. Цілеспрямована. Від старту до старту викладається на всі 200 і оновлює рекорди один за одним. Як то кажуть, важливо не перехвалити. А от проголосувати треба!

Дивовижна завзятість року

  • Аліна Шух (54%, 426 Votes)
  • Юлія Шматенко (28%, 223 Votes)
  • Ігор Главан (18%, 138 Votes)

Total Voters: 787

Loading ... Loading ...