Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

World of O пропонує обрати досягнення року окремо серед чоловіків та жінок, ми ж у свою чергу закликаємо не бути байдужими до цього опитування та висловити власний голос!

Жорстка Атлетика впевнена, що історія кожного з орієнтувальників гідна нагороди, але є можливість обрати лише одного. Хто ж надихнув вас найбільше? Ну і приємний бонус для тих, хто проголосує – буде обрано щасливчика, який отримає приз від спонсорів – участь у вказаній О-події, не проґавте свій шанс 😉

Отож, номінанти серед чоловіків:

Jerker Lysell після першого золота ЧС у спринті 2016р., здобув бронзу ЧС-2017 у спринті, а наступного дня допоміг команді Швеції здобути золоту нагороду у спринтерській естафеті. І, нарешті, золото на Всесвітніх Іграх у спринті стало вишенькою на торті.
Jerker Lysell ніколи не перестає дивувати. Навіть після тон травм та мінімальної кількості змагань, Lysell – єдина людина, яка останні три роки поспіль отримує медалі зі спринту ЧС. Додайте до цього його чудовий виступ на ЧС у спринтерській естафеті та золоту медаль ВІ – і ви отримаєме реальну історію успіху.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Olav Lundanes. Повторити значний успіх складніше ніж здобути нагороду вперше: вдруге виграти золото на довгій та естафеті ЧС (2016, 2017 рр) – на цей раз важче, на естонській місцевості далеко від дому, а не як минулого року в рідних стінах.
Olav Lundanes був одним з найкращих спортсменів у лісовому орієнтуванні починаючи зі своєї золотої медалі ЧС на довгій дистанції в Трондхеймі 2010 р., він також виграв золото у 2012 та 2016р., до чемпіонату цього року. Повторення успіху нелегке – у 2017-му Lundanes вперше отримав дві золоті медалі поспіль, також вже вдруге до ряду Lundanes біг соло на другому етапі естафети, давши відрив Magne Dæhli для золота на завершальному етапі. Чудовий спортсмен з чудовими результатами!

Yannick Michiels отримав першу перемогу Кубка Світу для Бельгії  та медаль ВІ у Польщі. Таке от натхнення для  країн з обмеженими ресурсами для орієнтування – він продемонстрував, як можна досягти вершини, незважаючи на протиріччя.
Протягом останніх років Yannick Michiels прямує до вершини. В 2015 він вважав, що перша перемога КС у нього в кишені, але після анулювання дистанції він мав змагатися далі. Два роки потому популярний та швидкий бельгієць нарешті зміг підійнятися на саму вершину подіуму КС – вигравши спринтерську дистанцію у Фінляндії. Після поразки на ЧС йому вдалось завоювати срібну медаль ВІ у Польщі.

Thierry Gueorgiou. Король повернувся – казковий фінал! Анонсувавши завершення своєї кар’єри Gueorgiou мав лише один останній шанс повернути титул “Короля середньої дистанції” після 6-ти років з останньої перемоги на цій дистанції. І він це зробив – з усмішкою від ранку на арені аж до вечора, поки не пішов з золотою медаллю на шиї.
Після перемог на середній дистанції ЧС 2003, 2004, 2005, 2007, 2008, 2009, и 2011 Gueorgiou називали “Королем середньої дистанції”, він змінив спорт, вивівши техніку на новий рівень зі стратегією “швидкість на повну – без помилок”. Але “Король” показав свій людській бік у 2012 році, і у 2013, 2014, 2015, 2016. Але нарешті у 2017, після надзвичайного натиску на себе після об’яви, що це буде його останній ЧС, Gueorgiou зміг знову зійти на свій трон, як і мріяв. 14 років після першої золотої медалі ЧС у Швейцарії 2003р., Gueorgiou виборов свою 14-ту золоту медаль. Неперевершений фінал фантастичної кар’єри!

Vojtech Kral. Наполеглива праця протягом багатьох років – і нарешті крок вперед і медаль ВІ, а також перша перемога КС на спринті в Латвії.
Vojtech Kral працював багато років, просто очікуючи, що праця окупиться. Показавши неймовірну стабільність, Kral мав 13 (!) КС, де він зайняв від 6 до 10 місця і ще 9 місць у top15, до цього чудового літнього дня у Латвії, коли він зміг здобути перемогу КС. А декілька тижнів до цього він виграв медаль ВІ у Польщі. Яке літо для амбіційного чеського бігуна!

Daniel Hubmann. Після 6 років його першої та єдиної золотої медалі ЧС Daniel Hubmann знову опинився на вершині спринтерської гонки, отримавши свою 24-ту медаль ЧС, і це 10-ий ЧС після якого він повертається з медалями у своєму багажі!
Здобувати медалі ЧС нелегко, але це може здатися легким, якщо поглянути на кар’єру Daniel Hubmann. До ЧС цього року швейцарець отримав 23 медалі на 9-х чемпіонатах. Дивовижно, як після стількох чемпіонатів, Daniel Hubmann все ще може показувати кращі результати, кульмінацією яких стала золота медаль!

Leonid Novikov. Повертаючись нізвідки та знову дивуючи: отримав срібну медаль довгої дистанції після тиші з останнього неочікуваного результату – золота середньої дистанції ЧС 2014р.
Ті, хто уважно слідкував за орієнтуванням Росії, знали що Leonid Novikov був у відмінній формі і що естонська місцевість на ЧС цього року сприяла йому. Для всіх інших – його срібло було сюрпризом, оскільки російські спортсмени  були відсутні у перших позиціях світових результатів роками. Але бути у формі – це одне, а найбільш важлива гонка року, яка є єдиним викликом для Olav Lundanes – це вже щось зовсім інше. Дивовижне виконання!

Estonian WOC Relay Team. Домашній ЧС буває лише раз у житті багатьох орієнтувальників. Естонська естафетна команда з Timo Sild, Lauri Sild і Kenny Kivikas скористалася цією можливістю і показала найкращий результат з естафет ЧС – 4-те місце.
Кращим індивідуальним результатом естонської команди на домашньому ЧС є 10-те місце на довгій дистанції Timo Sild – звідси до 4-го місця в естафеті зроблено вражаюче командне зусилля. Бігаючи на своїй землі зі своїми вболівальниками і з купою емоцій. Цим результатом Timo і Lauri повторили 4-те місце свого батька Sixten Sild естафети 1989 року, коли він біг у складі СРСР. Для країни з населенням 1,3 млн людей це величезне досягнення – історичний результат для цієї команди.

Olli Ojanaho. Велика людина на юніорському ЧС у себе вдома, впоравшись з тиском повернувся з 3-ма індивідуальними золотими медалями та срібною в естафеті після боротьби у 2016.
Olli Ojanaho – неймовірно талановитий орієнтувальник. Але після фантастичного сезону 2015р., коли він отримав золото у всіх особистих дисциплінах юніорського ЧС, 2016 рік був значно спокійнішим, де медалі були не такі вже й легкі – 9, 19, 28 місця. У 2017-му на домашній арені тиск був надзвичайно високим для молодого фіна, але йому вдалось впоратися з гонкою за гонкою і у підсумку отримати всі три індивідуальні золота та срібло в естафеті.

Номінанти серед жінок та їх захоплюючі історії:

Tove Alexandersson. Здобула перемогу у обох індивідуальних лісових дистанціях другий рік поспіль, а також додала до цього золото шведської команди у естафеті. Додайте до цього перемогу у загальному заліку КС у біговому та орієнтуванні на лижах, декілька перемог КС та багато інших кращих результатів. Неймовірні результати з неймовірною стабільністю!
ЧС розпочався не найкращим чином для Tove Alexandersson. Після гарної кваліфікації спринту Tove захворіла та була вимушена пропустити фінал спринту. Під питанням була середня дистанція – чи може це бути ще один чемпіонат, як і 2015р., коли вона травмувалася на кваліфікації спринту? Але ні, Tove була сильною як завжди і отримала золоті медалі ЧС, які лишилися, останню разом зі своєю командою в естафеті. Шведський мультиталант знову перемогла на ЧС як бігом, так і на лижах. Немає слів.

Natalia Gemperle показала, що вона різнобічний спортсмен – з її сріблом ЧС у спринті вона має медалі ЧС у всіх індивідуальних дисциплінах. Здобула свою першу перемогу у КС – на середній дистанції у Латвії, а також отримала бронзу довгої дистанції ЧС, срібло ЧС у естафеті та дві медалі ВІ.
Минулого сезону у Natalia Gemperle був великий прорив: індивідуальні медалі ЧС довгої та середньої дистанцій. Цього року вона зробила ще один крок і у лісовому, і у міському оріентуванні: у спринті медаль ЧС, у лісі – перша перемога КС. Тепер вона має індивідуальні медалі ЧС з усіх дисциплін. Її стабільність вражає: в цьому році на етапах КС жодного разу не опустилася нижче 7 позиції, опинившись на 7-х подіумах.

Marianne Andersen. Фантастичне повернення на світовий рівень – між цьогорічною медаллю ЧС і останньою (шостою) минуло 7 років. Ці роки боротьби, у які вона не здавалася, дійсно окупилися для Andersen!
Marianne Andersen була однією з найбільших зірок орієнтування між 2006 і 2010 роками: двічі завоювала срібні медалі і на ЧС, і на ЧЄ в 2016р. та здобула ще 4 медалі ЧС 2007-2019 р. Та після цього Marianne Andersen боролася з травмами впродовж декількох років, відійшовши від спорту у 2011-2015рр. Але все одно продовжувала тренуватися та повернулася до найкращих. Сила, воля та терпіння – все це в одному! Срібло цього року не кінець, а просто новий початок?!

Simona Aebersold. Завоювала всі 3 індивідуальні золота на юніорському ЧС та срібло в естафеті – це вже вдруге поспіль, коли молода швейцарська атлетка повертається додому з юніорського ЧС з 3-ма золотими медалями, і це було третє золото у спринті поспіль!
Шість золотих медалей юніорського ЧС за 2 роки – успіх та стабільність молодої швейцарської спортсменки Simona Aebersold. Виграти 3 золота на рідній землі у Швейцаріїї – це одне, а повторити цей успіх у жорсткій скандинавській місцевості – досягнення ще більше. Simona переїхала до Фінляндії, щоб підготуватися найкращим чином. На національному рівні Simona показує, що вона може виграти у гарний день – цікаво, що зможе зробити Aebersold коли буде конкурувати з найкращими в світі на міжнародних стартах.

Maja Alm здобула третій титул чемпіонки світу в спринті і у той же час виграла срібну медаль ЧС на довгій дистанції. Повторення успіху ніколи не буває простим – Alm зробила це чудово!
В останні роки Maja Alm домінувала в спринті просто тікаючи від конкуренції. Цього року вона зробила ще один крок, завоювавши срібну медаль на одній з лісових дистанцій ЧС – довгій дистанції на жорсткій естонській місцевості. Це ще один крок до того, щоб стати повноцінним орієнтувальником. Крім того, Maja Alm може переключитися на Олімпійські Ігри в легкій атлетиці після декількох відмінних забігів на доріжці цього року.

Elena Roos зробила вражаючі кроки в цьому сезоні – від таланту в спринті у 2016р., щоб стати повноцінним орієнтувальником у 2017 з перемогою КС на довгій дистанції, сріблом ВІ, другим місцем КС на спринті та top6 до довгій та спринті ЧС.
Elena Roos дійсно вразила світ орієнтування фантастичними результатами цього року – була сильна у всіх дисциплінах і здивувала всіх, і себе у тому числі, вигравши довгу дистанцію КС у Швейцарії. Що може зробити ця дівчина з італійської частини Швейцарії на ЧЄ на Батьківщині наступного року?

Venla Harju повернулась заради медалі ЧС на середній дистанції, що було великою перемогою для неї самої після дуже складних років після її успіху в Фінляндії 4 роки тому. Срібло ЧС в естафеті було чудовим довершенням.
Бути серед кращих спортсменів не завжди легко, з тиском з різних сторін, насамперед від вас самих. Venla Harju є однією з багатьох спротсменів, які сильно це відчували з довгим “періодом вигорання”, розповідала Venla світу про свою боротьбу у відкритому листі в 2016. Її ріст на вищому рівні з медалями ЧС в Естонії безмежно надихнув усіх, хто знає її історію!

Голосування триватиме до 12-го грудня, тож швидше переходьте за посиланням та робіть свій непростий вибір.
У свою чергу ЖА також спробує позмагатися – виграти розміщення посилання на найпоширенішому новинному ресурсі у світі World of O. Тож, нам буде дуже приємно, якщо ви дочитали цей матеріал до кінця, перейшли за посиланням і зробили свій вибір!