Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Крістіан Тейлор, абсолютно безсумнівно, є чинним королем потрійного стрибка. Багаторазовий чемпіон світу і Олімпійських Ігор розповів виданню Spikes про виступи на головних чемпіонатах в своїй кар’єрі, а також пояснив, чому важливо завжди стояти на своєму.

Довідка. Тейлор – олімпійський чемпіон 2012 і 2016 років, чемпіон світу 2011, 2015 і 2017 років, володар другого результату в історії потрійного стрибка (18 м 21 см, 2015 рік). Цікаво, що Крістіан має в своєму активі перемогу на чемпіонаті світу з естафет 2014 року у складі збірної США 4 по 400 метрів та може похизуватися такими особистими: 400 метрів – 45.17, 200 метрів – 20.70.

Тож, порад Крістіана варто дослухатися 😉

Порада чемпіонатів

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Не забувайте, що вас привело в легку атлетику і насолоджуйтеся досвідом чемпіонату. Іноді спортсмени сприймають ці речі дуже серйозно, намагаючись створити диво – тоді як все, що треба зробити, це насолоджуватися моментом і пам’ятати, що спонукало тебе обрати світ спорту.

В Америці, принаймні, часто доводиться повторювати такі ж стрибки, які приносять медалі на світових чемпіонатах. І тут не потрібен особливий досвід. Я просто завжди тренуюся, щоб бути кращим, чи то на першому тренуванні року, чи на чемпіонаті світу або фіналі Діамантової ліги.

Психологічна порада

Ви настільки хороші, наскільки ви в це вірите. Я помітив, що коли у мене були моменти сумніву, це відображалося на моїх виступах. Коли ж  мені здавалося, що можу взяти золото, я його завжди отримував.

Технічна порада

Стрибок не починається, там, де закінчується доріжка для розбігу – тож вчіться спринтувати. Швидкість на розбігу є першочерговою. Раніше я  тренувався з такими хлопцями, як  Дуайт Філіпс (чотириразовий чемпіон світу зі стрибків у довжину), саме він мене навчив необхідності спринту. Також мені пощастило тренуватися в Нідерландах з Раною Рейдер та групою топ-спринтерів, таких як Чуранді Мартіна (чемпіон Європи з бігу на 100 метрів) та Адам Джемілі (Чемпіон Європи – 2002 року). І я дуже вдячний цьому досвіду.

Тренерська порада

Рана часто казала мені, що як спортсмен, я маю найкраще місце на стадіоні. Пам’ятаю, що у фіналі Олімпійсьих Ігор в Лондоні з потрійного стрибка, я припустився двох заступів, тоді тренер запропонував: “ти не хочеш пропустити, подивитися фінал чоловічої 800-метрівки?” Тоді я взяв паузу, щоб подивитися, як Давід Рудіша побив світовий рекорд, який я ніколи не забуду. (Примітка: Тейлор реабілітувався після двох заступів у фіналі і виграв потрійний стрибок в Лондоні з результатом 17,81 метри).

Головна порада для виживання в легкій атлетиці

Я б сказав, хороша книга, хороший фільм і хороше захоплення. Мені подобається читати книги, які допомагають мені в житті. Це звучить трохи дивно, але зараз я читаю книгу”Вибачатися недостатньо”. Книга крута, там мова йде про різні способи вибачення та залежність того, як люди приймають вибачення, від їх виховання. Як хобі, мені дуже подобається дизайн інтер’єру. Мені подобається знаходити круті будинки на Airbnb. 

Водійська порада

Не пишіть повідомлення за кермом – це безглуздо.

Порада для соцмереж

Майте на увазі, що те, що ви зараз публікуєте, може вплинути на вас пізніше. Щойно ви опублікували щось, це в мережі назавжди. Будь ласка, зверніть увагу на те, що ви пишете. Це може здатися крутим у певний момент, але це може вплинути на багато речей у майбутньому.

Кулінарна порада

Читайте етикетки! Ми з сестрою готували на моєму останньому тренувальному зборі і випадково приготували стейк з тунця замість звичайного стейка. Тож, так: дуже важливо читати етикетки.

Порада про моду

Відколи я почав жити в Європі, я став одягати речі, що ідеально підходять мені за розміром. І коли я повертаюся в Америку, друзі через мій європейський стиль з мене кепкують, але, одяг, який сидить на вас, ніби влитий – це, однозначно, те, що треба.

Порада для побачень

Я думаю, що більшість жінок думають, що лицарство вмерло. Але відкривати двері для леді або допомагати сісти дівчині за стіл під час вечері – прості жести, які можуть зробити вечір дуже приємним. Цьому навчив мене мій батько. 

Порада про відпочинок

Я люблю Токіо. Я, мабуть, повертався туди п’ять разів за останні шість років. Я люблю людей там. Вони настільки гостинні. Я люблю їх  культуру: повагу до людей похилого віку та природи. Я люблю суші, для мене там дуже багато принад. І я подумую про Олімпіаду-2020 в Токіо!

За матеріалами Spikes

Фото ІAAF