Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

У Львові відбувся фінальний забіг бігової ліги від Run Ukraine. Бігуни зі всієї України та не тільки зібралися восени на півмарафоні у Львові вже вдруге. Та вже традиційно, прохолодна та дощова погода не завадила атлетам отримати задоволення від свята бігу, а організаторам впоратися зі своїми функціями.

У чоловіків сьогодні зібралась гідна компанія – трійка лідерів склалася з добре відомих українських стаєрів: срібло вже на заключній частині дистанції виборов Ігор Гелетій у Олександра Бабарики. А втік від них ще на початку Тарас Сало та зберігав свою лідируючу позицію до самого фінішу гонки.

Оскільки Тарас львів’янин, перемога вдома була основним завданням, ну а якщо перемагати – то краще з рекордом, що і було другим завданням. Його також вдалось виконати вже в самому кінці. Тарас оцінив ситуацію – минулорічний результат дуже близько, тож видав швидкий фініш і тепер траса Львівського півмарафону від Run Ukraine має новий рекорд1:07:43. Звісно, особистий рекорд переможця значно швидший, проте і траса з її перепадами і бруківкою та погодні умови з дощем і вітром у всіх напрямках цьому не сприяли. Але Тарас на це не жаліється, каже що львівський дощ не холодний, а бруківка та перепади для нього рідні.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

На відміну від чоловіків, у жінок не брала участь сильна атлетка-львів’янка Софія Яремчук, яка святкувала перемогу на цьому старті минулого року. Рекорд Софії встояв, а перемогу здобула Валентина Кілярська з Миколаєва. Після фінішу Валя зізналась, що стартові протоколи навіть не дивилась, тож суперниць не знала. Незадовго до старту отримала легку травму, тож вагалась чи їхати, та все ж таки приїхала, пробігла та перемогла. Анітрохи не жалкує, задоволена організацією та підтримкою. Пробігти Валентина приїхала не сама, а зі своєю донькою, яка мала вийти на старт дитячого забігу на 500м. На жаль, через погодні умови дитячі забіги довелось скасувати.

Досить близько до Валентини бігла Марія Гудак, але вона так і не наздогнала Валентину та фінішувала з другим результатом. Третьою фінішу дісталась Масник Ірина, яка довгий час лідирувала у заліку бігової ліги-2018, але перемігши на Київському марафоні з результатом, який значно перевершував 3 години, залишилась без балів за цей старт та фактично “віддала” перемогу в заліку Ліги.

Серед естафет вже вкотре перемогла команда Saucony Ukraine, та цього разу з доволі скромним результатом – учасник другого етапу помилився на маршруті та набігав вдвічі довшу дистанцію.

Один з лідерів минулорічної ліги Володимир Сковородка встановив рекорд – він пробіг дистанцію напівмарафону в повній амуніції пожежника, яка важить біля 17 кг!!!

Наостанок хочеться сказати, що любити біг, як власне і спорт взагалі, можна по-різному. Хтось систематично тренується, хтось точково залучається до забігів, хтось організовує свято спорту та дає змогу бігунам перевірити себе та пишатися результатом, а хтось просто виходить підтримати спортсменів. І дуже тішить, що таких людей стає більше і виходять на вулицю у не найкращу погоду звичайні людини, які прийшли підтримати не конкретну людину, а всіх учасників.