Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

І знову мототрек… і знову Race Nation… Осінній сезон розпочато👌🏻

Приїхавши на локацію, перш за все інспектуємо трасу, але зараз, на жаль, не у ролі учасника, а у ролі глядача.
Разом з відповідальним за трасу Мототреку Васьою Бецею проходимо деякі участки траси… Хлопці дійсно старалися – маршрут новий і дуже відрізняється від попередніх.

Що на цей раз Race Nation підготував для учасників?
Одразу скажу, що ця трасса одна з найскладніших. Я також брав участь у трьох забігах і точно знаю, що такого ще не було! Зараз у учасників будуть дуже яскраві враження та емоції. Траса дуже незвична – шокуюча, можна так сказати)
Підходимо до пункту гідратаціі…

Агов, хлопці… Ви що, розмітку не бачите! Вам треба туди бігти! (Траса звертає з дороги прямо в ліс… всі стрічки та стрілочки на місці).

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Мабуть, на кожній гонці присутня така проблема. Бігти треба не туди, куди ти хочеш, а туди, куди вказує стрілка. Тому ще раз наголошуємо, що треба бути уважним по трасі! Це не марафон вулицями великого міста, це трейл з перешкодами, тому ніхто не гарантує, що траса не буде звертати у найнезвичніших місцях.

Скільки на цей раз довжина траси Забігу Волі за GPS?
Насправді у кожного GPS може по-різному показувати дистанцію, плюс перешкоди. Коли ти їх проходиш, це також додає метрів. Мій GPS показав на Забігу Волі – 10,5 км і майже 6 км на дистанції Забігу Сили.

А скільки перешкод на кожній дистанції?
На Забігу Волі – 25 перешкод, а на Забігу Сили – 15 перешкод.

Є якісь нові цікаві перешкоди?
Майже ні, але є досить цікаві перешкоди! На це треба подивитися) От, наприклад, є перешкода, де треба розігнатися та дострибнути до дзвоника над басейном. Вона всім дуже подобається.

На старті дуже багато нових учасників… Основні фаворити вирішили пропустити цей старт, тому на п’єдесталі бачимо багато нових облич. Конкуренція на Race Nation стає все більшою!

Результати переможців:

Забіг Волі Men 10 km+ Elite

  1. Дмитро Бойко 1:17:15
  2. Дмитро Кхуртик 01:18:24
  3. Алексій Борисенко 1:23:46

Забіг Волі Women 10 km+ Elite

  1. Олена Мельникова 02:01:47
  2. Марія Тимощук , 02:02:48
  3. Валерія Харчик 02:24:46

Забіг Волі Team 10 км+
1 місце “Великолепная пятёрка” 9:21 (сумарний час всіх учасників команди)

Забіг Сили Men 5 км+ Elite

  1. Сіденко Олексій 45:45
  2. Бабій Олексій 51:31
  3. Шевцов Владислав 59:06

Забіг Сили Women 5км + Elite

  1. Шаманська Анастасія , 1:08
  2. Гунько Юлія, 1:14
  3. Сидоренко Анастасія , 1:15

Забіг Сили Team 5км+
1 місце: 1*1 : 04:58 (сумарний час всіх учасників команди)

А ось які враження отримали від Гонки її учасники:

Марія Тимощук, срібна призерка Забігу Волі
Перед тим, як бігти Гонку Націі, я думала, що буде не так складно бігти, адже я все ж таки тренуюся, бігаю. Але на Гонці я зіткнулася з першою перешкодою і зробила свої перші 30 бурпі, тут я зрозуміла, що хороший біг – це не головна якість, яку повинен мати спортсмен, що змагається за призові місця тут.
Перед стартом я не знала, що на дистанції на мене чекають 25 перешкод, тому вже після першої половини почала питати у волонтерів, скільки ще залишилося до фінішу. На довгих перебіжках я могла і відпочити, і відіграти втрачені секунди на дуже складних перешкодах. Мабуть біг – це єдине, з чим у мене не було труднощів. Важко сказати, які перешкоди були складні, а які – ні. Для мене, мабуть, всі вони були складні, адже тут необхідно розвинуті м’язи рук, яких мені так не вистачало. Після Гонки в мене купа позитивних емоцій. Це реально була Гонка на виживання, і до неї треба серйозно готуватися!

Юлія Рой, учасниця Забігу Сили
Сподобалася атмосфера змагань, з самого початку посмішка з обличчя не сходила! Музика, відчуття свята, навколо багато красивих, спортивних людей, що заряджені однією ідеєю… а як заряджає передчуття самого забігу!
Дуже гарна організація, все чітко і зрозуміло, ніяких черг, пауз та очікувань, все відповідно програми змагань. Єдине, чого б мені ще хотілося – це краща розмітки на трасі. Важко починати забіг, але дуже швидко входиш в азарт і уже чекаєш на наступну перешкоду, не помічаючи втоми. По дорозі тобі посміхаються, підбадьорюють, хвалять волонтери та інші учасники… і все це створює настрій.
Відмінна ідея самого івенту, для усіх, хто хоче відчути себе Супергероєм, випробувати свої можливості. Окремої уваги заслуговує фантазія організаторів! Все дуже сподобалося.. ХОЧУ ЩЕ!!!
Такого занепаду сил, як вчора ввечері я давно не відчувала.. а крепатура після забігу дуже здивувала😆

Олексій Борисенко, бронзовий призер Забігу Волі
Вчетверте брав участь у Гонці Нації. Першу Гонку пробіг у 2015 році навесні, коли ці змагання тільки з’явилися. Стандарт 5 км+, як любитель. Вже у 2016 році біг 10 км+ Elite і посів 33 місце. А в цьому році навесні на 20 км+ Elite став третім і ось зараз знову третій, але на 10 км. Складно Гонку Нації назвати лише змаганням, я вважаю що це свято, що приправлене позитивними емоціями, посмішками, радістю і все це генерується організаторами, волонтерами учасниками і глядачами. Останніх цього разу було багато і це дуже приємно. Траса, як і завжди, була складною і цікавою, для мене були нові перешкоди і ще крутіші підйоми. Бажаю всім працювати над собою! За допомогою тренувань в звичайному житті наші навички іноді можуть навіть зберегти життя і не треба про це забувати. Це варто того.
P.S. вже чекаю на нову гонку, нові випробування і сподіваюя на нові ще цікавіші і скландніші перешкоди. Організаторам бажаю наснаги, терпіння і дуже багато нових ідей.

І наостанок, коментар Юрія Подлєсного, дійсно найкрутішого організатора забігів з перешкодами, адже порівнюючи рівень організації Race Nation і з Spartan Race, і з Чемпіонатами OCR, дуже приємно помічати, що рівень нашої Гонки не просто не гірше інших стартів, а й навіть іноді і набагато краще. Все продумано і організовано до деталей від старту до фінішу.

Ви проводили нещодавно Гонку у Казахстані. Як все пройшло? Чим ця Гонка відрязнялася від Race Nation, до якого ми звикли в Україні?
Відмінностей від української гонки не буде. Казахська гонка не буде відрізнятися від гонки в Україні, а українська гонка не буде відрізнятися від гонки в Казахстані, тому що те, що ми створюємо тут – воно не повинно відрізнятися від Гонок в інших країнах. Ми беремо до уваги досвід наших зарубіжних колег, які так само проводять гонки в інших країнах. Всі їх старти ідентичні. Ну не можуть відрізнятися Гонки, які проводяться під егідою Race Nation.

А яка була кількість учасників і на скількох дистанціях вони змагалися ?
Всього було близько 500 учасників, що вважаємо досить непоганим показником для першої Гонки у Казахстані. Дистанцій було дві – Забіг Сили 5км+ та Забіг Волі 10км +.

Останній час неможливо не помітити дуже стрімкий розвиток Race Nation в Україні. Розкажіть трохи про структуру, можливо якісь нові напрямки розвитку?
У нас у команді є як і постійний штат, так і ми можемо тимчасово залучити когось для організації конкретного старту. Наразі в нас є такі напрями діяльності: це пресс служба, проектування перешкод та маршрутів, робота з учасниками змагань, робота з корпоративними учасниками, робота з нашими партнерами та напрям з розвитку Гонки. Зараз створюємо нову посаду по роботі з зарубіжними країнами. Це менеджер який буде працювати з країнами, де ми вже присутні, і де ми будемо присутні.

У які країни Ви ще плануєте заходити?
В наступному році це Молдова, Болгарія, Турція та Грузія.

Які Ваші враження від сьогоднішньої гонки, адже за відсутності основних фаворитів ще цікавіше спостерігати за розвитком інтриги!
Оновилися кількість лідерів і ми бачимо що все більше людей готується до таких стартів. Хтось готується на закордонні старти, хтось їде на світову першість. Це і є причиною їхньої відсутності. Я ще не бачив список лідерів, але здається, що там немає нікого, хто раніше вже перемагав. І звісно це приємно, що в нас оновлюються ТОПи!


Хочеться ще раз подякувати Race Nation за неймовірний старт і безмежну кількість емоцій та шаленої енергетики, яку ти отримуєш, перебуваючи тут. Будемо сподіватися на стрімкий розвиток Гонки в Україні та закордоном!

І звісно, що дуже хочеться на старт знову, аби відчути цей шалений драйв!