Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Під супровід дощу відбувся заключний вид програми спортивного орієнтування на ВІ-2017 – спринтерська естафета.

Дуже відповідальні етапи довіряють дівчатам: вони мають “задати тон” всій команді на 1-му етапі та все ж таки визначити результат на останньому 4-му. Розпочали дівчата гонитву за медалями досить щільно, проте ближче до середини дистанції розсіялися і до фінішу більш-менш щільно дісталася група з 6-ти спортсменок з різницею у результаті до 11 сек. Першою передала естафету шведка Lina Strand, яка першу частину дистанції трималася трохи позаду, натомість датчанка Cecilie Friberg Klysner, яка розпочала свій етап лідером, фінішувала у хвості лідуючої групи.

На другому етапі слід відзначити новозеландця Tim Robertson, який вибігав восьмим, але зумів захопити лідерство. Щоправда, недочитавши карту на відео-КП він побіг не по маркуванню, через що був змушений повертатися, а за цей час досить впевнено пішли вперед найближчі переслідувачі. У підсумку 4-та проміжна позиція для команди Нової Зеландії, що заслуговує на увагу. На фініші 2-го етапу група лідерів ще скоротилася, порівняно з 1-им – тепер вона налічувала 3-х спортсменів: шведа Martin Regborn, швейцарця Florian Howald і росіянина Dmitry Tsvetkov. Зауважимо, що й група прийшла щільніше – різниця між першим та третім всього 4 сек, яка на середині дистанції ще не була вирішальною.

На третьому етапі Matthias Kyburz підтвердив свій клас і пройшов майже весь свій етап одноосібним лідером. Намагаючись зробити якмога більший “запас” для заключного етапу, Matthias випередив найближчих суперників на 18 сек. Другим передав естафету Ralph Street з Великої Британії і третім Andrey Khramov з Росії.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Надзвичайно потужна Maja Alm з Данії вибігала 4-ою з відставанням у 31 сек, досить швидко вона наздогнала росіянку та британку, а трохи згодом випередила і швейцарку. Мабуть, можна сказати, що вже на 12-13 перегоні була вирішена доля медалей сьогоднішнього дня. У такій же послідовності перша трійця і завершила змагання: Maja Alm, Sabine Hauswirth, Galina Vinogradova. Тож вітаємо чемпіонів – збірну Данії: Cecilie Friberg Klysner, Andreas Hougaard Boesen, Soren Bobach, Maja Alm! Срібні нагороди у напруженій боротьбі виборола команда Швейцарії: Elena Roos, Florian Howald, Matthias Kyburz, Sabine Hauswirth. І бронза у збірної Росії: Natalia Gemperle, Dmitry Tsvetkov, Andrey Khramov, Galina Vinogradova.

Щодо української команди, розпочинала Дзема Катя. Зі старту вона пішла доволі стрімко в щільній групі, після 4-го пункту група розділилася на дві, та Катя продовжувала тримати контакт. Та прикрість сталася на 7-му пункті, Каті довелося вертатися за відміткою. Після цього контакт був втрачений і естафету Катя передала 13-ою з відставанням 1:17. На Другому етапі біг Кратов Олександр, після проходженя якого команда підійнялася на 11-ту позицію та скоротила своє відставання на 2 сек. На третьому етапі Руслан Глібов також підійняв нашу команду – на 9-е місце, щоправда відставання збільшилось до 1:29. Завершувала українську естафету Надія Волиська, яка втримала цю позицію. Таким чином, команда України посіла сьогодні 9-те місце.

Ну що ж, Всесвітні Ігри-2017 для орієнтувальників добігли до свого завершення. Найближче до медалей підібрався Руслан Глібов на спринтерській дистанції у перший день змагань, де йому не вистачило трохи більше ніж 1 сек! Наступний раз старт чотириріччя відбудеться у 2021 році у США. Ну, а зустрінуться орієнтувальники на офіційному старті зовсім скоро – через місяць відбудеться третій етап Кубка Світу у Латвії.