Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Нарешті розпочалися Всесвітні Ігри-2017 для орієнтувальників! І випробували вони свої сили спочатку на спринтерській дистанції.

Першими стартували жінки: Катя Дзема під номером 6 та Надія Волинська під номером 37. Для Каті дебют на таких змаганнях вдався зовсім непоганим:

“Сьогодні було достатньо легко орієнтуватися. Надія намалювала карту, яку ми всією командою розбирали. Бігла достатньо впевнено, адже мала картинку в голові. Зараз почуваю себе погано фізично, але морально дуже добре – ввечері мене налаштовувала тренер. Це дуже  допомогло мені, була упевнена в собі.
Якщо порівняти зі спринтами ЧС – там було важче сприймати місцевість та рельєфна частини вибивала – було над чим подумати. А тут, що б не обрав потрібно було швидко бігти”.

За плечима Надії декілька спринтерських медалей та 4-та позиція на попередніх ВІ, тож безумовно очікували від неї медаль, та й ще гатунку повище. Але це спорт і трапитися може будь-що. Сьогодні Надія пропустила пункт та лишилася без результату. Про те, як це сталося ми запитали безпосередньо Надію Волинську:

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

“Пропустила 16-ий КП. Просто вже вела себе на наступний, бо виходи і заходи на КП збігалися по напрямку – от я і перескочила на 17-ий одразу. Загалом, ця помилка не вплинула би на боротьбу за медалі і я була б лише в 10-ці, а мене це не дуже цікавить. Тож я не сильно засмутилася через це.
Загалом спринт був досить простим і підходив для “бігових” спортсменів. Проте фізично я почувалася краще за ЧС і це радує. Приємно порадував Руслан – трохи не вистачило до медалі, але ще не вечір”.

Із завмиранням серця очікували на фініш останнього учасника серед чоловіків, адже до фінішу Matthias Kyburz Руслан Глібов посідав третю медальну позицію. Трохи менше секунди не вистачило Руслану до бажаної медалі. Ми дізналися що відчував Руслан на фініші, чи був впевненим у медалі та чи сподобалась дистанція:

“Настрій нормальний. Дещо прикро, був близький до медалі. Більше засмучує “втрачена” медаль для команди, адже це був реальний шанс на медаль. Але, звісно, ще є 2 дні.
Дистанція нормальна, нічого особливого чи непередбачуваного. Був добре готовий технічно, відпрацював по максимуму, але без похибок не обійшлося. Проміжний лідер лише проміжний, тож очікував фінішу останнього учасника”.

Перемогу ж сьогодні святкували швед Jerker Lysell та супершвидка датчанка Maja Alm!

А завтра буде новий день і нові можливості “заробити” медаль. На старт середньої дистанції першими відправляться дівчата: о 9:38 Дзема Катя і о 10:28 Надія Волинська. Вслід за ними у боротьбу ввімкнуться чоловіки: о 12:34 і 12:36 стартуватимуть Олександр Кратов та Руслан Глібов відповідно.

Офіційні результати спринт
Стартовий протокол середня