Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

6 липня відбулась заключна індивідуальна гонка ЧС 2017 року – середня дистанція. 

І забігаючи наперед, хочеться сказати, що результати сьогоднішнього дня нас дуже потішили 🙂

Як приємно читати огляд на World of O, у якому всі 4 орієнтувальники української збірної значаться у лідерах! Майже всі вони, за виключенням Надії Волинської, ще не стартували на на цьогорічному ЧС. А на початку ЧС нам вдалось поспілкуватися з кращими орієнтувальниками України на сердніх дистанціях.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Ольга Панченко “Настрій перед ЧС гарний – робочий, боєвий, з ентузіазмом. Настрій на гарні результати – як свої, так і всієї команди. Я була на зборі перед ЧС – після змагань у Фінляндії (Венла) одразу переїхала в Естонію. На спринтерській естафеті на КС в Фінляндії  було класне відчуття бігу протягом всієї дистанції після не найкращого періоду підготовки у 1,5 міс. Після КС на тренуваннях я почувалася достатньо добре – все було за планом, і швидкість також .
Венла – один з пріоритетних стартів, навіть радше був контрольний старт, який я хотіла пробігти добре. Отримала масу задоволення від дистанції в лісі. Коли ти контролюєш повністю свою роботу в лісі – і орієнтування, і фізичні кондиції, коли тіло працює всю дистанцію – відповідає на всі твої вимоги до останнього метру – це класне відчуття. А коли зробив гарну роботу для команди – це ще краще. В результаті, ми зайняли 8 місце – це круто – кращий результат команди в жіночій естафеті Venla в історії мого клубу IFK MORA OK. Я бігла 2 етап і, вибігаючи 39-ою, прибігла 10-ою. Вважаю це гарним результатом. І найголовніше, я знаю, що це була не ідеальна дистанція, була в змозі пробігти ще краще – є куди рости.

Задоволення мені приносять гарно відпрацьовані дистанції. Коли після фінішу всередині є відчуття задоволення – “так, це була класна дистанція”. І не важливо – це масові клубні естафети чи це офіційні Чемпіонати та Кубки. Буває навіть після звичайного тренування таке задоволення, що не передати словами”.

Руслан Глібов “Перед ЧС був збір, хтось був на ньому декілька днів, а хтось довше. Рослинність сильно змінилася, її стало помітно більше. Щодо Jukola – трохи здивувався, що показав 2-ий час на етапі. Після були тренування та відпочинок вже тут”.

Олександр Кратов “Підготовка проходить позитивно, але хотілося б краще. Більше тренувань на велі, а бігаю, як правило, лише швидкісні в лісі – там м’яко і на даний момент відчуття кращі саме там. Після середньої будемо вирішувати хто бігтиме естафету, я на неї, звісно, налаштований)
На Jukola біг довгий нічний етап. Форма була гарна, але нога загострилась якраз перед цим стартом і під час бігу сильно відволікала від процесу. У підсумку пара крупних помилок до 1 хв. і багато дрібних. В цілому, як завжди – Jukola будоражить. Це особливі змагання, справляють сильне враження, а в останні два роки ще більше (особисто на мене), тому що біжу в складі команди-фаворита”.

На цей раз першими стартували чоловіки. А вже після того, як визначалися володарі медалей ЧС на середній дистанції, у боротьбу ввімкнулися жінки.
Стартовий протокол.

Розпочався цей день для нашої збірної святково – з привітань Павла Ушкварка з днем народження! А далі розпочалось найцікавіше

Щойно Олександр Кратов перетнув фінішну лінію, як стало зрозуміло що саме він бронзовий призер Чемпіонату Світу зі спортивного орієнтування 2017 на середній дистанції. У той самий час стрічки новин усіх соціальних мереж заповнилися привітаннями, словами вдячності, фото та відео цього чудового та настільки бажаного моменту. Редакція Жорсткої Атлетики ще раз вітає Олександра та всю нашу збірну з медаллю ЧС-2017! Особливо, тішить ця нагорода після складного сезону, який видався у Олександра – через травму він не міг повноцінно тренуватися, але тим не менш впевнено йшов до мети. Відмінний приклад для наслідування.

Руслан Глібов посів 17-ту позицію з відставанням від лідера 3:48 та лишився незадоволеним ані процесом, ані результатом

“Треба подивитися стопку карт тренувань цього року, але думаю, що це моя найгірша дистанція. Складно сказати чи були проблеми. Місцевість цікава, дистанція не виглядає складною, але в цю пору року рослинність погіршує видимість, прохідність, тому дистанція здається хорошою. Чоловічі результати нічим не вразили, окрім того що сам Тьєрі вразив собою. А жіночі? Жіноче орієнтування – це окремий вид спорту. Втім, нічого нового”.

Ольга Панченко сьогодні помилялась та фізично почувала себе не так, як потрібно. Аналіз буде робити пізніше, а без цього складно щось казати. Результат Ольги – 42 позиція. Надія Волинська замкнула десятку найкращих на цій дистанції з відставанням 5:56.

Перемогу серед жінок впевнено святкувала шведка Tove Alexandersson, яка як і на довгій пробігла швидше, ніж очікували організатори. З відставанням біля 2-ох хвилин срібну нагороду отримала норвежка Marianne Andersen, а з відставанням ще в дві хвилини – третя фінка Venla Harju. Серед чоловіків жадану перемогу отримав легендарний француз Thierry Gueorgiou, це його восьма перемога на ЧС на середній дистанції і, швидше за все, остання – він оголосив про завершення кар’єри. Другий зі срібною нагородою швейцарець Fabian Hertner. Ну, а бронзова медаль сьогодні дісталася гордості українського орієнтування – Кратову Олександру.

Завтра завершальний старт на Чемпіонаті Світу, тож всі охочі отримати медаль мають поквапитися) 7 липня відбудеться класична естафета. Склад українських команд:
Денис Щербаков, Олександр Кратов, Руслан Глібов; Надія Волинська, Ольга Панченко, Ольга Слута.

Бажаємо нашій збірній гарного відновлення та чудових відчуттів на дистанції. Вболіваємо!

Результати середньої дистанції.