Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

2-го липня в Естонії відбулась спринтерська естафета. Різні типи місцевості і вміння швидко переключатися між ними додавали гостроти боротьбі.

Вважається, що жіночий спорт найбільш непередбачуваний, але в цей день долю медалей вирішили чоловіки.

На другому етапі напомилявся на 2 хв датчанин Andreas Hougaard Boesen, який отримав естафету другим, а передав 9-им. Чудово розпочали швейцарці – перший та другий етап пройшли першими, але на третьому Martin Hubmann втратив біля 2 хв і команда спустилася на 5-ту позицію. Після 2-го етапу британці бігли другими, але знову 2 хв, які “заробив” Kristian Jones відкинули команду на 6-ту позицію та надія на медаль стала захмарною. Найбільш рівно та стабільно пробігли шведи: другий етап вони подолали на п’ятій проміжній позиції з відставанням від лідера у 9 сек, а далі Jonas Leandersson показав найкращий час на етапі та вивів команду на першу позицію, яку зберігла без зайвих нервів Helena JanssonMaja Alm, звісно, дуже потужний спринтер, але навіть їй не вдалось відіграти майже майже 2 хв, та все ж таки Maja перетнула фінішну пряму другою та скоротила відставання до 30 сек. Третіми фінішувала збірна Швейцірії – Sabine Hauswirth стартувавши п’ятою фінішувала з медаллю.

Заключні метри “медальних” команд були такими:

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

WOC 2017 Sprint Relay – top 3 to finish

#woc2017: Sweden wins the Sprint Relay in front of Denmark and Switzerland #live You can replay the whole event in LIVE Orienteering https://liveorienteering.com/#/live?id=5739 #orienteering

Опубліковано International Orienteering Federation 2 липня 2017 р.

WOC 2017: Sprint Relay (Viljandi, Estonia)

Despite of Maja Alm really strong end in 4th leg, Sweden takes the gold medals in Sprint Relay. A short aftermovie by WOC Official videographer Edgars Sparāns.#woc2017 #visitestonia #orienteering

Опубліковано World Orienteering Championships 2017. Tartu – Estonia 3 липня 2017 р.

Спринтерська естафета для нашої збірної склалась невдало 🙁 На першому етапі вибігла Катя Дзема, яка передала естафету Артему Панченко на 10-ій позиції. Початок дистанції був непоганим, але прикра помилка на другій петлі – Артем пропускає пункт і як результат дискваліфікація команди. Руслан Глібов вибіг на дистанцію, а Надія Волинська вже не стартувала. Чому так сталось і що пішло не так? На ці питання Артем має відповісти в першу чергу самому собі, щоб такі ситуації не повторювались у майбутньому. На пошук відповідей чи принаймні на налаштування на бротьбу Артем мав день – 3 липня на ЧС перший день відпочинку, а вже сьогодні стартує лісова програма, яку відкриває довга дистанція.

Нам вдалося дізнатися чим займатиметься в останній день перед довгою наша збірна. Денис Щербаков на цьому Чемпіонаті сконцентрується саме на цій дистанції:

“Я бігтиму лише довгу дистанцію, вирішив що так буде краще. На цей раз у нас в команді масажист – це добре! Особливо для тих, хто біжить спринти та по декілька стартів. Для мене це швидше плюс, яким треба буде спробувати скористатися, адже бажаючих буде багато)
Сьогодні їду на полігон довгої, пробіжу тренування до години з невеликими прискореннями в лісі. Дійсно, ліс став менш прохідним, що в свою чергу ускладнює орієнтування. Потрібно буде постійно дивитися в компас та контролювати себе, щоб не помилитися. В такій ситуації варіанти руху лишаються тими самими, за виключенням варіантів по полю – трава тепер дуже висока і бігти по полю стало надзвичайно важко. Але варіанти по полю можливі, якщо стартувати ближче до кінця стартового листа. Оскільки тоді, напевно, з’являться тропи, що полегшить біг. Масажем скористувався позавчора та ще після тренування скористаюся, тож все добре 😉 “

Ольга Слута вже бігла спринт (кваліфікацію) на цьому Чемпіонаті та готується до довгої

“Все відмінно, після спринту їздила на полігони. В лісі мокро, брудно та слизько, рослинність значно підійнялась відносно травня, а трава на полях майже до поясу – задоволення сумнівне) Що буде на довгій? Думаю, буде hard-версія естонських тестових стартів. Дуже сподіваюсь, що завтра не буде дощю (а сьогодні з самого ранку ллє і на завтра прогноз з грозою)”.

Вже за доброю традицією першими стартуватимуть жінки з інтервалом 2 хв. Першою з українок і 14-та у стартовому протоколі о 11:40 біжить Дзема Катя, для якої це вже 4-та дистанція на цьому Чемпіонаті. Під номером 26 стартуватиме Ольга Слута о 12:04, для якої цей Чемпіонат далеко не перший. Всього у стартовому протоколі значаться 63 жінки та 74 чоловіки. Чоловіча збірна України представлена двома спортсменами: о 14:01 стартує Артем Панченко, а о 14:39 – Денис Щербаков.

Сподіваємось на комфортну погоду та бажаємо отримати задоволення від дистанції нашим збірникам. І, звісно, вболіваємо разом!

Стартовий протокол
 Online результати