Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Любительський біг в столиці розвивається семимильними кроками, і не лише в кількості людей, які сповідують даний вид активності, але й в якості стартів та бігових клубів які присутні на ринку.

Іноді здається, що нові бігові клуби з’являються як гриби після дощу, особливо в Києві. Але якщо уважно проаналізувати біговий ринок столиці та порівняти його з розвиненою європейською столицею розумієш, що ми знаходимося лише на перших сходинках формування пропозиції на тренування. Проте кількість бігових стартів вже тісниться в календарі, іноді в один вікенд в Києві відбувається по 3-4 різнонаправлених заходів, від пробігів по шосе до трейлів та марафонів. Як показали цифри наймасовішого весняного забігу, 7-го Київського напівмарафону, що відбувся 14 квітня цього року, попит вимірюється 10 тисячами бігунів різного рівня підготовленості. Більшість з них ще тільки на етапі вибору клубу, але наявна пропозиція на ринку ледве може задовольнити бажання декількох тисяч бігунів. Саме дві тисячі бігунів по оцінкам ЖА є якимось чином асоційовані з існуючими клубами столиці, такими як KMRC, New Balance Top Runners, Kuzin-Team, Run Base, ПУШЕБ, Nike+Run, Adidas та інші. Саме тому колектив ЖА задався питанням, – куди ж піти тренуватися любителю, і якщо про вище перелічені клуби вже все написано, то нові спільноти, які з’явилися 2017 року, поки лише розвиваються та шукають власну ринкову нішу!

Отже, перший в нашому огляді клуб, який не лишить байдужим жодного марафонця – Running & Coaching Marathon – це клуб індивідуальної підготовки. R&C Marathon – ексклюзивна пропозиція для тих людей, що закохалися у біг, але які вже не задовольняються просто бігом, для тих, хто ставить перед собою мету підкорити найголовнішу бігову дистанцію – марафон.

R&C Marathon пропонує різні форми занять – від індивідуальних тренувань до групових. Родзинкою даного клубу є те, що навіть на тренуваннях у групі, кожен атлет отримує індивідуальну підготовку і постійну увагу від тренера. Тренери стверджують, що двох однакових людей не буває, тому й будуть тренувальний процес з кожним індивідуально. Саме тому кількість людей у групі обмежена – до 12 чоловік.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Не менш важливою частиною тренувань  до марафону та інших довгих дистанцій є психологічна підготовка, правильне харчування, спортивна дієтологія, а також безліч нюансів, без яких неможливе успішне завершення дистанції. Усі ці знання можна отримати в R&C Marathon від найдосвідченіших тренерів – Гамери Тетяни та Осьмака Ігоря, представляти який не потрібно, варто лише подивитися на результати їх роботи на професійному рівні.

На даний час тренування проходять переважно на стадіоні “Атлет”. Крім спільних тренувань, даються домашні завдання відповідно до рівня тренованості та можливостей кожного.

Більш детальну інформацію шукайте на сторінці Клубу в фейсбуці.


 

Наступним в нашому огляді буде клуб, який сповідує ідею бігу по доріжкам – Track & Speed Club. Даний клуб буде цікавий для бігунів, які не ставлять перед собою мети подолати марафон, але натомість шукають швидкості та видовищності. Представники даного бігового руху переконані, що саме в середніх дистанціях криється баланс між швидким бігом та атлетичним тілом.

Тренування TS Club направлені на розвиток швидкісних, швидкісно-силових вмінь бігуна, що мають надати атлету можливість змагатися на дистанціях від милі до 10 км включно. Класичні бігові дистанції на доріжці базуються на великій кількості тренувань на загальну фізичну підготовку спортсмена, спеціальні бігові вправи та різноманітні специфічні тренувальні сесії. В тренувальному процесі присутні також окремі активності по відновленню, міофасціального релізу, стретчингу. Саме під такі потреби в TS Club зібраний тренерський склад в складі олімпійців та майстрів спорту міжнародного класу Наталі Лупу, Анни Тітімець, Марії Шаталової, Сергія Копанайко, Станіслава Маслова та Людмили Кирийчук. Місія клуба стверджує, що середні дистанції альтернатива марафону та шлях до атлетичного тіла.

Тренування відбуваються щовівторка, щосереди та щоп’ятниці на стадіоні Атлет, та щонеділі в парках та лісах Києва. Детальну інформацію про клуб можна дізнатися на сайті, або на офіційній сторінці в фб.


Ще одним новим клубом 2017 року став біговий проект від виробника спортивного екіпірування Saucony, що носить однойменну назву –  Saucony Running Club. Таким чином Saucony долучився до двох інших бігових брендів, які мають власні бігові проекти – Nike та Adidas.

Вибір даного клубу систематизує ваші бігові тренування, поліпшить результати та техніку бігу, а тренування відбуваються під наглядом тренера Дрозда Віталія. Стати членом клубу можуть всі бажаючі. Членство в клубі і всі тренування абсолютно безкоштовні. Тренування проходять кожного вівторка, середи та п’ятниці з 19:00 до 20:30 на стадіоні “Атлет” та в суботу з 07:00 до 10:00 – в кращих бігових локаціях Києва. Разом з Saucony Running Club ви поліпшите своє самопочуття та результати. Члени клубу отримують можливість брати участь у всіх забігах, які проводить Saucony Running Club. Крім того, для учасників клубу передбачено привілеї дисконтної системи від Saucony Ukraine на покупку фірмової продукції в магазині Saucony в ТРЦ Lavina Mall. Більш детальну інформацію шукайте на сторінці Клубу в фейсбуці.

Якщо ти ніколи не знав, що таке біг, або ж сильно забув про нього через багаторічну перерву – тобі саме час звернутися в одну з бігових спільнот! Не тягни – клуби вже зачекалися!